Bekijk dit bericht in je browser
 

Op 20 oktober kwam de gemeenteraad bijeen. In deze nieuwsbrief kan je de belangrijkste beslissingen nalezen. 
Alle behandelde onderwerpen lees je in de agenda van de gemeenteraad.

De volgende gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn gaat door op 17 november.

Gemeenteraad keurt samenwerking met dierenasiel regio Roeselare goed
 

Het gemeentebestuur werkt vanaf 1 januari 2021 samen met het dierenasiel regio Roeselare voor alles wat te maken het met zwerfkattenbeleid en het opvangen van dieren.

Eind 2017 werd de vzw Dierenasiel regio Roeselare opgericht. Sinds april 2020 kunnen gemeenten van Midwest en eventueel ook andere gemeenten een overeenkomst afsluiten met het asiel, zowel voor de asiel- als voor de zwerfkattenwerking. Maar ook adviesverlening en andere opdrachten behoren tot de mogelijkheden.

Ingelmunster werkt momenteel nog samen met het lokale dierenasiel ‘Hoop voor Zwervertjes’. De gemeente betaalt hiervoor een jaarlijkse toelage van 0,30 euro per inwoner. De behandeling van zwerfkatten (testen, steriliseren, enz.) kost jaarlijks gemiddeld 2.750 euro. Het bestuur betaalt deze kost rechtstreeks aan de betrokken dierenartsen.

Omdat een regionaal dierenasiel meer mogelijkheden heeft, keurde de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met dierenasiel regio Roeselare goed. Vanaf 1 januari 2021 staan zij in voor de asiel- en zwerfkattenwerking in Ingelmunster. Hiervoor betaalt het bestuur jaarlijks 0,54 euro per inwoner. De onkosten van de dierenartsen voor het zwerfkattenbeleid zitten hierin vervat.

Dienst communicatie | communicatie@ingelmunster.be | T 051 33 74 14
   

Je profiel aanpassen - Uitschrijven