Bekijk dit bericht in je browser
 

Op 19 januari kwam de gemeenteraad bijeen. In deze nieuwsbrief kan je de belangrijkste beslissingen nalezen. 
Alle behandelde onderwerpen lees je in de agenda van de gemeenteraad.

De volgende gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn gaat door op 23 februari.

Nieuwe inspraakronde over Cultuurhuis
 

De plannen voor het bouwen van een nieuw Cultuurhuis krijgen steeds meer vorm. De komende weken volgen nieuwe inspraakmomenten met alle betrokkenen om zo tot een definitieve projectdefinitie te komen.

In juni 2020 startte een eerste inspraaktraject, een roadshow waarbij alle betrokken verenigingen, adviesraden, politieke fracties, enz. hun opmerkingen, vragen en suggesties konden doorgeven. Op basis van deze info maakte de werkgroep een eerste projectdefinitie op. De komende weken volgt een nieuwe roadshow waarbij deze projectdefinitie wordt afgetoetst.

Tijdens deze roadshow krijgen alle verenigingen een uitleg over de projectdefinitie. Dit is een bundel waar alle verschillende aspecten van het Cultuurhuis aan bod komen: de verschillende ruimtes, oppervlakte, voorzieningen, enz. Zodra de projectdefinitie klaar is, kan een ontwerper aangesteld worden.

10.000 stappen voor iedere Ingelmunsternaar
 

Het gemeentebestuur van Ingelmunster neemt deel aan ’10.000 stappen: Elke stap telt’. Een project dat perfect aansluit binnen de doelstelling ‘gezonde gemeente’ uit het beleidsplan.

Ingelmunster wil mensen meer laten bewegen. Daarom tekent het bestuur de engagementsverklaring van het project ’10.000 stappen: Elke stap telt’. Hiermee willen we elke inwoner aanzetten om 10.000 stappen per dag te zetten.

Verschillende sensibiliseringsacties zullen op poten worden gezet om mensen aan te sporen meer te bewegen. Daarnaast wil het bestuur ook inzetten op het uitbouwen van een beweegvriendelijke omgeving en een gezonde gemeente. In 2021 zullen we ons vooral focussen op het zichtbaar maken in het straatbeeld van de boodschap: elke stap telt. Door allerlei signalisatie die bijvoorbeeld afstanden aangeeft in stappen of leuke boodschappen zoals ‘ontdek onze gemeente te voet’, willen we alle Ingelmunsternaren onderdompelen in stapvriendelijke buurten. Door in te tekenen op dit project kunnen we rekenen op een gratis startpakket met signalisatiemateriaal.

Ingelmunster investeert in glasvezel
 

In samenwerking met Fluvius zorgt Ingelmunster voor een hogesnelheidsverbinding via glasvezel tussen haar gebouwen. Zo worden alle diensten met elkaar verbonden via een razendsnelle internetlijn.

Glasvezel is de technologie van de toekomst voor internetverkeer. De bandbreedte van een glasvezelverbinding is theoretisch oneindig waardoor het de meest zekere investering is om aan de stijgende databehoefte te beantwoorden. Glasvezel werkt met lichttechnologie voor het verzenden van data. Door deze snelle verbinding kan de gemeente optimaal gegevens uitwisselen tussen haar gebouwen en zo haar inwoners nog sneller verder helpen, ook in de toekomst.

Gemeenteraadslid kondigt afscheid aan
 

Op het einde van de gemeenteraad kondigde sp.a-raadslid Dries Couckuyt aan dat hij ontslag neemt. Omwille van professionele redenen kan hij zijn mandaat niet langer opnemen. Sandy Priem zal Dries in de toekomst vervangen.

Dienst communicatie | communicatie@ingelmunster.be | T 051 33 74 14
   

Je profiel aanpassen - Uitschrijven