Bekijk dit bericht in je browser
 

Op 22 september kwamen de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn bijeen. In deze nieuwsbrief kan je de belangrijkste beslissingen nalezen. 
Alle behandelde onderwerpen lees je in beide agenda's: 
agenda gemeenteraad - agenda raad voor maatschappelijk welzijn.

De volgende gemeente- en ocmw-raad gaat door op 20 oktober.

Jean-Pierre Deven aangesteld als schepen
 

De gemeenteraad stelde Jean-Pierre Deven aan als opvolger van schepen Nadine Verheye. Zij besliste een tijdje geleden om te stoppen met haar schepenambt.

Jean-Pierre neemt de meeste van Nadines taken over en wordt zo schepen van cultuur, erfgoed, bibliotheek, leefmilieu, duurzaamheid, afval, nieuwe inwoners, dierenwelzijn, buurtwerking en participatie. Schepen Jan Rosseel is voortaan ook bevoegd voor groenbeleid, Martine Verhamme voegt financiën en senioren toe aan haar lijstje van bevoegdheden.

Jean-Pierre is bereikbaar via tel. 051 33 74 05 of 0475 34 48 39, jeanpierre.deven@ingelmunster.be

Steven de Maesschalck volgt Jean-Pierre op als voorzitter van de gemeenteraad, Lucas Staes zetelt voortaan in de politieraad. Nadine Verheye blijft actief als gemeenteraadslid.

Inzetten op veilige en leefbare woonomgevingen
 

Corona zorgt voor meer wandelaars en fietsers. Daarom keurde de gemeenteraad enkele infrastructurele maatregelen goed die de veiligheid van de zwakke weggebruiker op verschillende plaatsen in Ingelmunster verbetert.

De Rodenbachwijk, Boswijk, Vlaswijk en Vierbunderwijk krijgen een snelheidslimiet van 30 km per uur. Daarnaast komen er in de Rodenbachwijk, ter hoogte van het kruispunt met de Weggevoerdenstraat en de Roger Bultynckstraat, snelheidsremmende maatregelen. De verkavelingen Hof van Commerce, Anzegemse route en Molenhoek worden ingericht als woonerf, met een snelheidsberperking van 20 kilometer per uur. 

 
Lees meer over de goedgekeurde nieuwe fietsoversteken en een oversteekplaats voor voetgangers
Meer bloemen langs Ingelmunsterse gevels
 

Meer bloemen langs Ingelmunsterse gevels. Dat is het doel van het nieuwe goedgekeurde reglement voor tegeltuintjes.

Tegeltuinen zijn kleine verticale tuinen die aangelegd worden door een klein oppervlak (één of enkele tegels) tegen een gevel van een huis vrij te maken en de beschikbare ruimte te beplanten met bijvoorbeeld een (klim)plant.
Deze tuintjes zijn gemakkelijk te installeren, nemen weinig plaats in, zijn praktisch overal toepasbaar en vereisen weinig onderhoud. Ze hebben ook heel wat voordelen. Zo zorgt gevelgroen voor een extra beschermende laag tegen regen, warmte, wind en stofdeeltjes, vermindert het de intensiteit van straatlawaai en verhoogt het de biodiversiteit.

Om ervoor te zorgen dat onder andere een veilige doorgang op de voetpaden mogelijk blijft, keurde de gemeenteraad een reglement goed met verschillende richtlijnen voor het aanleggen van een tegeltuintje.

Aankoop gronden
 

De uitbreiding van de parking aan het sportcentrum, het aanleggen van een ecologisch wandelpad en de omgeving rond de nieuwe Brigandsbrug vormen belangrijke projecten uit het beleidsplan. Om deze te kunnen uitvoeren, stemde de gemeenteraad in met het aankopen van verschillende gronden.

 
Ontdek welke gronden worden aangekocht
Samenwerking met Meulebeke voor maaltijden aan huis verdergezet
 

De dienst maaltijden aan huis zorgt voor ondersteuning op maat voor kwetsbare inwoners. Ingelmunster werkt hiervoor samen met het OCMW van Meulebeke. Een samenwerking die ook in de toekomst wordt verder gezet, zo besliste de raad voor maatschappelijk welzijn.

 
Meer info over de verdergezette samenwerking
Toelage voor geestelijke gezondheidszorg
 

De raad voor maatschappelijk welzijn bekrachtigde het reglement voor een tussenkomst bij psychosociale hulp. Op die manier krijgen mensen die het in deze coronatijden psychisch moeilijk hebben financiële ondersteuning.

 
Lees alles over de voorziene toelage
Compensatiebudget in de vorm van Kadobonnen
 

De Vlaamse regering maakt 16.332,47 euro vrij om kwetsbare Ingelmunsterse huishoudens, die door corona inkomensverlies hebben geleden, te ondersteunen. De raad voor maatschappelijk welzijn besliste om deze ondersteuning in de vorm Kadobonnen aan te bieden.

 
Meer info over dit compensatiebudget
Dienst communicatie | communicatie@ingelmunster.be | T 051 33 74 14
   

Je profiel aanpassen - Uitschrijven