Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 30 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NOB vraagt aandacht voor fiscale behandeling IB-ondernemer
De NOB heeft aan de Kamercommissie voor Financiën een reactie gestuurd op de nota’s van wijziging bij het Pakket Belastingplan 2019, die minister Hoekstra naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De belastingadviseurs vragen met name aandacht voor de fiscale behandeling van de IB-ondernemer.
Lees verder »
Leasen Tesla levert bijna driekwart ton fiscaal voordeel op
Het leasen van een Tesla Model S kan aardig lucratief uitpakken: wie deze auto dit jaar nog leaset, kan in vijf jaar tijd € 70.000 subsidie opstrijken. Dat heeft staatssecretaris Snel (Financiën) laten berekenen na Kamervragen van CDA-Kamerleden Omtzigt en Mulder.
Lees verder »
Advertorial: Ontdek de nieuwe cloud-app Samenstellen micro/klein

Als accountantskantoor efficiënt, betrouwbaar en gemakkelijk samenstellen voor micro- en kleine entiteiten? Ervaar het comfort van de nieuwe CaseWare Cloud-app Samenstel micro/klein voor het online samenstellen van jaarrekeningen. Volg een webinar of kijk voor meer informatie op onze website.

Advertorial: Werken als accountant bij de Belastingdienst

Dit is Margaret. Registeraccountant bij de Belastingdienst.
Zij is verantwoordelijk voor toezicht bij grote ondernemingen.
Samen met Margaret werken in een dynamische omgeving die constant verandert? Ga naar werken.belastingdienst.nl/accountancy.

BPM-teruggave bij export primair afhankelijk van tijd
Als een auto wordt overgebracht naar het buitenland, is voor de teruggave van BPM bepalend hoe lang de auto in Nederland geregistreerd is geweest. Volledige teruggave is daarnaaast mogelijk als kan worden aangetoond dat de auto geen gebruik heeft gemaakt van de weg, blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof Den Bosch.
Lees verder »
DNB: bedrijven krijgen makkelijker krediet
De acceptatiecriteria voor het toekennen van een lening aan een bedrijf zijn in het derde kwartaal van dit jaar versoepeld, meldt toezichthouder DNB op basis van een enquête onder banken. Die hebben de vraag naar bedrijfskrediet verder zien stijgen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Met korting naar AV-Belastingcongres!

U wilt toch geen fiscale stress voor 2019? Zorg daarom dat u op 28 november bijgepraat wordt over het Belastingplan 2019, actualiteiten in de BTW, Loonheffingen en fiscale aansprakelijkheid. Met interactieve branchesessies Bouw, Horeca, Online business en Automotive. Speel nu al in op nieuwe wetgeving en krijg eindejaars tips en -tricks
#hoedanprecies?

Lees verder »
‘Nederland wordt centrum Europese financiële handel’
De AFM heeft het volste vertrouwen in de positie van Nederland na de brexit in maart volgend jaar. “Nederland wordt het centrum voor financiële handelsinfrastructuur van de Europese Unie.”
Lees verder »
Fiscale eindejaarstips van ABAB
ABAB heeft zoals elk jaar weer een aantal fiscale eindejaarstips op een rij gezet.
Lees verder »
‘Azië gaat internationale belastingregels bepalen’
De belastingregels zullen steeds meer worden geënt op Azië, dat een steeds grotere rol opeist in de wereldeconomie. Dat zal zijn stempel drukken op waar multinationals belasting gaan betalen, is de verwachting van de deelnemers aan de conferentie ‘Beyond Tax Policy’.
Lees verder »
Financieel topman Britse bakkersketen weg na boekhoudproblemen
De financieel directeur van de Britse banketbakkersketen Patisserie Valerie, registeraccountant Chris Marsh, is opgestapt. Hij werd eerder deze maand opgepakt op verdenking van fraude wegens onregelmatigheden in de boekhouding.
Lees verder »
Belastingdienst: status uitstelverzoeken 2016 niet meer dagelijks bijgewerkt
De Belastingdienst meldt dat het SBU2016 (Service Bericht Uitstel) vanaf nu iedere zondagavond wordt bijgewerkt met de status van de openstaande uitstelverzoeken 2016. “Door een technisch probleem is het helaas niet meer mogelijk om dit dagelijks te doen.”
Lees verder »
Buitenlandse partij betaalt steeds later
De gemiddelde termijn waarbinnen Nederlandse bedrijven (business-to-business)facturen van buitenlandse klanten krijgen betaald, is dit jaar toegenomen van 41 naar 46 dagen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van kredietverzekeraar Atradius. De toename is de grootste van West-Europa.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vier vereisten voor het opzetten van een MKB-adviespraktijk

Op de AV-dag van 25 september jl. werd door meerdere sprekers aangegeven dat de toekomst van de accountants die werkzaam zijn in het micro- en kleinbedrijf, ligt bij het geven van bedrijfskundig advies. Maar terecht zullen veel accountants dan vragen #hoedanprecies? Hoe zorg je ervoor dat je als accountant meer bedrijfskundig advies kunt geven aan […]

Lees verder »
Vaak pech bij aanvullende pechhulpdekking
Het kantoor van de toekomst
Samenwerken met gebruikersgroepen
OPLEIDINGEN
BTW en oninbare vorderingen
NOAB
31 oktober 2018
Post-hbo Praktijkopleiding MKB
HAN
30 november 2018
Visionplanner on Tour | Assen
Visionplanner
31 oktober 2018
VACATURES
Ervaren allround fiscalist- Oost Nederland
Fiscount
Oost Nederland
Verkoopadviseur
Muis Software
Heemskerk
Commercieel administratief medewerker
Muis Software
Heemskerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN