Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 22 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NOB: ‘Kabinet schetst verkeerd beeld van giften aan ANBI’s’
Wat de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) betreft, schetst de overheid een verkeerd beeld van de giftenaftrek door te suggereren dat vermogenden die aan een ANBI schenken, soms geen belasting betalen. De orde vindt de afschaffing van de BOR bovendien voorbarig.
Lees verder »
SCE-subsidiepot voor duurzame energieopwekking gaat fors omhoog
Minister Jetten (Energie) verruimt de speciale SCE-subsidieregeling voor energiecoöperaties en verenigingen van eigenaars om duurzame energie op te wekken. Volgend jaar wordt de pot vergroot tot € 150 miljoen; eerder was € 37 miljoen toegezegd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Q3 en Q4 cijfers onder invloed inflatie

Daarom wil je doorlopend weten hoe het gaat en maak je tussentijdse omzet-, balans- en liquiditeitsprognoses. Met Speedbooks® natuurlijk. Nieuw: (geconsolideerde) jaarrekening met werkprogramma en SBR!

Begin vandaag nog »
‘Greenwashing net zo schadelijk als fraude’
Verplichte controle van informatie op het gebied van duurzaamheid is nog slechts een kwestie van tijd, stelt het Global Reporting Initiative (GRI) in een nieuwe publicatie. ‘Greenwashing is verwant aan fraude en moet worden gestopt’, aldus GRI-voorman Eelco van der Enden.
Lees verder »
Miljard meer milieubelasting opgehaald in 2021
Vorig jaar is in ons land € 23,2 miljard betaald aan milieubelastingen, een miljard meer dan in 2020. De milieubelasting voor bedrijven en instellingen groeit minder snel dan die voor huishoudens, blijkt uit CBS-cijfers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij een update van de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?

Meld dan aan voor een praktische cursus op 14 december door Joep Swinkels. Je hoort o.a. wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn. Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen.

Lees verder »
Gekorte klokkenluider start zoveelste rechtszaak tegen EY
Voormalig EY-partner Wouter van Gelderen treft zijn ex-werkgever deze week in de Haagse rechtbank – en niet voor de eerste keer. Hij werd gekort op zijn salaris toen hij een lek in de organisatie ontdekte.
Lees verder »
Zeven ton Brexit-compensatie aangevraagd
Voor de Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling, die 1 november opende, zijn tot nu toe 27 aanvragen binnengekomen met een totaalbedrag van € 710.271, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Meer dan 80% van de accountants heeft onvoldoende kennis van cybersecurity en NIS2-regelgeving

Uit onderzoek, uitgevoerd door Sdu en Lupasafe, blijkt dat 84% van de accountantskantoren onvoldoende kennis heeft van cybersecurity en 90% van de accountants is onbekend met de NIS2-richtlijn. Dit is verontrustend, omdat met de implementatie van de Europese NIS2-richtlijn (uiterlijk medio 2024), de rapportageverplichtingen en eisen veel zwaarder worden. Zowel voor de auditpraktijk als bij […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 manieren om als accountant veilig data uit te wisselen met je klant

De meeste accountants zijn ervan overtuigd dat zij veilig én volgens de wet data uitwisselen met klanten. En in veel gevallen is dat ook waar. Klanten leveren hun documenten veilig aan via platforms als Zivver en SmartLockr en de accordering verloopt weer net zo zeker via online Clouddiensten zoals AFAS of Exact. Maar hoe zit […]

Lees verder »
Witwascontroles spelen InsingerGilissen parten
Private bank InsingerGilissen houdt voorlopig de deur dicht voor klanten die minder dan € 2,5 miljoen vermogen hebben, schrijft het FD. De acceptatiestop is ingegeven door grote achterstanden bij de witwascontrole.
Lees verder »
Ondernemers staan voor uitdagingen, maar blijven positief
Ondernemers staan voor een diversiteit aan uitdagingen, maar blijven positief, constateert de Kamer van Koophandel. Het eigen welbevinden is zelfs verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Desondanks worstelen veel bedrijven met hogere kosten en een aarzeling om prijzen te verhogen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Investeringen plussen 4 procent in september
Oranje reikt qua marktwaarde tot kwartfinale op WK voetbal
RJ wijzigt richtlijn over effectieve-rentemethode
Mkb kritisch over eigen cyberveiligheid
OPLEIDINGEN
Seminar BTW Actualiteiten
NBA Opleidingen
30 november 2022
Online cursus Inbreng van de IB-onderneming in een besloten vennootschap
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 november 2022
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
1 december 2022
VACATURES
(Senior) Manager Accountancy & Advies
HLB Witlox Van den Boomen
Gemert
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MTH
Amersfoort
Zelfstandig assistent accountant
CROP
Ede, Hoofddorp en Nieuwegein/Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN