Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 28 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Weinig coronaleningen verstrekt aan kleine ondernemers
Van alle ondernemers die een kleine lening van € 10.000 tot € 50.000 nodig hebben om de coronacrisis door te komen, heeft nog maar 2,5% ook daadwerkelijk een lening gekregen, meldt de NOS. Die baseert zich op cijfers van Qredits en bankenvereniging NVB.
Lees verder »
Aanpassing wettelijk fiscaal verschoningsrecht in consultatie
Het ministerie van Financiën heeft een voorstel tot aanpassing van het fiscaal verschoningsrecht in consultatie gebracht. Belangrijkste doel daarvan is ervoor te zorgen dat belastingplichtigen, ongeacht of zij een advocaat of notaris inschakelen, relevante informatie moeten aanleveren als de Belastingdienst daarom vraagt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar!

Deze editie gaat in op diverse fiscale stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie, maar ook op andere innovatieve stimuleringsmogelijkheden. Proefnummer aanvragen?

Lees verder »
Witwasmeldingen leiden nauwelijks tot strafzaken
Banken en accountants moeten alle ongebruikelijke transacties melden bij de Financial Intelligence Unit (FIU). Dat gebeurt meer dan 150.000 keer per jaar, maar meldingen leiden nauwelijks tot strafzaken, meldt Trouw.
Lees verder »
‘Bedrijven negeerden ten onrechte roep om extra accountantscontrole’
Veel beursgenoteerde ondernemingen hebben ten onrechte de oproep van beleggersvereniging VEB naast zich neergelegd om vanwege de coronacrisis een extra accountantscontrole te laten doen. Dat betoogt hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer in het FD.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en ontvanger van de subsidie? Welke btw aspecten zijn belangrijk bij subsidies? Wanneer is een subsidie belast en wat zijn de gevolgen? Welke btw aspecten zijn relevant bij subsidies voor citymarketing, kunst, cultuur, energie-innovaties, zonnepanelen etc? Joep Swinkels praat je op 30 september bij.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nog ‘even’ het pensioenakkoord uitwerken…

Het sluiten van een akkoord gaat vaak gepaard met uitbundige feestvreugde. Bij de partijen die het pensioenakkoord sloten, was die feestvreugde wat meer ingetogen van aard. De reden waarom blijft giswerk, maar kan te maken hebben met het feit dat er nog geen duidelijke keuzes zijn gemaakt over een aantal belangrijke punten.

Lees verder »
Kabinet stelt € 14 miljoen subsidie beschikbaar voor ontwikkeladviezen
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies (NLDOA) gepubliceerd.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (22): ‘What’s your proposal?’
Het was warm in Nairobi. Dimitri en Jan gebruikten hun zakdoek om het zweet van hun gezicht te vegen. ‘Taxi’s met airco kennen ze hier nog niet,’ zei Jan. ‘En die gordijntjes achterin helpen ook niet echt op het midden van de dag.’ Dimitri bekeek de gordijntjes die – zo leek het – met veel […]
Lees verder »
DGA kan rentevordering op failliete holding niet afwaarderen
Een DGA die nog voor een flink bedrag in het krijt stond bij zijn failliet verklaarde holding, heeft ten onrechte de rente die hij nog van die holding tegoed had, afgewaardeerd wegens oninbaarheid. Dat oordeelt het gerechtshof in Den Haag.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Visma lanceert business-changing cloudplatform voor accountants

Visma lanceert een state-of-the-art cloudplatform voor middelgrote en grote accountantskantoren, Visma.net Accountancy. Deze innovatieve cloudoplossing biedt de meest uitgebreide set aan financiële functionaliteit en zorgt voor een compleet nieuwe manier van samenwerken met cliënten, zo meldt de softwareleverancier. De software is specifiek ontwikkeld voor kantoren die zich willen onderscheiden en services op maat willen aanbieden […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountancy nieuwe stijl door een geautomatiseerde backoffice? Zo doe je dat.

De traditionele dienstverlening is het vertrekpunt voor accountancy nieuwe stijl (bron: Accountancy Vanmorgen). Door de standaard werkzaamheden efficiënt, snel en betrouwbaar uit te voeren win je het vertrouwen van de klant. De volgende stap is hem/haar, vanuit die vertrouwensrelatie, te adviseren over de complete bedrijfsvoering. Een goed georganiseerde backoffice is de sleutel in dit proces. […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
BADO-notitie over toets prestatielevering bij inkopen door decentrale overheden
Rechtbank beoordeelt ingehuurde contrabassiste als werknemer
Ministerie zet informatie over NOW 2.0 op een rij
‘EY wilde vlak voor ineenstorting Wirecard nog goedkeurende verklaring afgeven’
OPLEIDINGEN
Summercourse NBA Opleidingen *Vernieuwd*
NBA Opleidingen
11 augustus 2020
Bedrijfsfinanciering? Zo doe je dat!
Fiscount
10 november 2020
Cursus Excessief lenen bij de eigen BV (de ‘rekening courant-maatregel’)
Fiscaal Vanmorgen
29 september 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN