Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 10 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Nog maar weinig ‘sjoemelmeldingen’ NOW, zorg over misbruik blijft
Er zijn ondanks zorgen van accountants nog maar weinig meldingen binnengekomen over ondernemers die door het schuiven met facturen ‘sjoemelen’ met hun omzet bij NOW-aanvragen.
Lees verder »
AV-dag transformeert tot AV-week plus AV-beurs
Snel schakelen is belangrijk in tijden van corona en dat geldt ook voor de AV-dag, het jaarlijkse drukbezochte evenement van Accountancy Vanmorgen. De dag gaat op de schop. Het congresdeel wordt grotendeels losgetrokken van het beursdeel. En het leuke van moeten veranderen is… dat het nieuwe helemaal niet onderdoet voor het oude. Integendeel!
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 2: Werknemersparticipatie

• NBA: 6 | RB: 2
• Nascholen wanneer het u uitkomt
• Multidisciplinaire artikelen: fiscaal, juridisch, financieel, accountancy

Informatie en aanmelden >>

Lees verder »
Kamerleden waarschuwen voor zelfonderzoek fraude, noemen Baker Tilly als verkeerd voorbeeld
Kamerleden Maarten Groothuizen (D66) en Michiel van Nispen (SP) zien weinig in een voornemen van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om meer gebruik te maken van zelfonderzoek, waarbij een verdacht bedrijf de veronderstelde fraude of corruptie laat onderzoeken door advocaten die door het bedrijf zelf zijn ingehuurd.
Lees verder »
Corona | Van Ark: gerichte steunregeling met afgebakende doelgroepen niet haalbaar
De Tozo-regeling gaat niet open voor studentondernemers. Een gerichte regeling met afgebakende doelgroepen zoals studenten is niet haalbaar. Een tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA) is de enige technisch uitvoerbare regeling die op korte termijn mogelijk is. Dat heeft staatssecretaris Van Ark aan in antwoord op Kamervragen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update WAB

Speciaal voor u organiseren wij een update van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) na het 1e kwartaal 2020. Wat zijn de eerste ervaringen en knelpunten met de WAB en welke vragen spelen er nog in de praktijk? Casper Mons praat u in één middag op 8 april helemaal bij. Tijdens deze cursus is er voldoende ruimte voor uw eigen praktijkvragen.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Unit4 Bedrijfssoftware. Alles onder controle!

Als nuchter en pragmatisch Hollands bedrijf houdt Unit4 Bedrijfssoftware zich al ruim veertig jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software met en voor accountants en ondernemers. Twee werelden waarin controle een belangrijke rol speelt. Wij vroegen Joris van Leeuwen, Chief Commercial Officer, en Michel Jongboer, Head of Strategy & Portfolio, onder meer naar de […]

Lees verder »
Achteraf opgestelde rittenregistratie is soms voldoende
Een DGA kan het beste meteen een rittenregistratie bijhouden om bijtelling wegens privégebruik te vermijden. Toch lukt dat soms ook als pas later een rittenregistratie wordt opgesteld, vooral als er aanvullende informatie als een tellerrapport kan worden overlegd.
Lees verder »
WAB: duidelijkheid over ingangsdatum vaste arbeidsomvang oproepkracht
Een werkgever moet na 12 maanden een oproepkracht een aanbod voor een vast aantal uren doen. Minister Koolmees gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op dit punt verduidelijken, kondigt hij aan. De WAB blijkt op dit punt namelijk onvoldoende duidelijk te zijn.
Lees verder »
Mondkapjes in het OV: wel of geen verplichte vergoeding werkgever?
Is de werkgever verplicht om aan werknemers die sinds 1 juni met het openbaar vervoer reizen mondkapjes te verstrekken of te vergoeden? En maakt het daarbij uit of het om woon-werkverkeer, of om zakelijk verkeer gaat?
Lees verder »
Corona | Langdurige coronacrisis kan financiële sector fors raken
De risico’s voor de financiële stabiliteit nemen toe naarmate de coronacrisis langer duurt. Een belangrijk verschil met de kredietcrisis van 2008 en 2009 is dat de oorzaak nu buiten de financiële sector ligt en dat de buffers bij banken aanzienlijk hoger zijn dan toen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiënt en effectief je klanten ondersteunen

De coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen voor veel ondernemers. Om gebruik te kunnen maken van steunmaatregelen en om de schade te beperken, is actueel financieel inzicht nodig. En ondernemers kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Hoe ondersteun jij je klanten in deze tijden? Marcel Spoelstra van Spoelstra Accountancy Services en Frank Robben van 3B Adviseurs & […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De 6 voordelen van een geautomatiseerde salarisadministratie

De salarisadministratie is een maandelijks terugkerend proces in iedere onderneming. Dit proces neemt elke keer veel tijd in beslag door bijvoorbeeld het moeten controleren van (salaris)gegevens. Je wilt namelijk niet dat er een fout in zit of dat er gegevens missen. Hoe fijn zou het zijn als je minder tijd kwijt bent aan je salarisadministratie […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Minder zorgen bij ondernemers over continuïteit bedrijf
Premiedifferentiatie WW: termijn schriftelijke vastlegging arbeidscontract loopt bijna af
Minister Koolmees gaat minimumloon niet verhogen
Corona | DNB voorziet diepe economische crisis door pandemie
OPLEIDINGEN
PinkWeb Webinar Festival – Accordering Online & Single SignOn
Pinkweb
11 juni 2020
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers
The Legal Company
25 juni 2020
Summercourse NBA Opleidingen *Vernieuwd*
NBA Opleidingen
11 augustus 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN