Nieuwsbrief van 3-3-20 11:30:26
Online bekijken

Nu over brandveilige gevels, deuren en isolatiematerialen

Optimale bescherming voor personeel, bezoekers en bedrijf

We staan er niet altijd bij stil, maar een klein brandje kan binnen enkele minuten overgaan in een grote uitslaande brand. Daarom zijn we het er allemaal over eens; brandveiligheid is van levensbelang. Allereerst voor uw personeel en bezoekers. Maar uiteraard ook voor de inboedel, bedrijfsgegevens, apparatuur en het pand. Multiwal garandeert die veiligheid.
 

Brandwerende oplossing in aluminium profielsystemen

De brandwerendheid van een gevel is van groot belang. Brandwerende systemen worden gebruikt om veilige zones te creëren waarbij het vuur, de rook en de warmte zo lang mogelijk worden tegengehouden. Dit met als doel de kans op brand te verkleinen of te vertragen om uitbreiding van de brand te voorkomen en mensen de gelegenheid te geven te vluchten. Dat betekent dat de vraag vanuit de markt naar brandwerende elementen toeneemt. Dat constateert ook Aliplast Aluminium Systems.

NobelWood FRX: Gevelbekleding met Euroklasse B certificaat

Brandveiligheid en de daarbij behorende eisen komen in steeds meer bouwbestekken naar voren. Zeker in gebouwen in de openbare ruimte gelden strenge eisen als het gaat om brandveiligheid. De keuze voor een houten gevel lijkt dan niet voor de hand liggend… of toch wel? De afkorting FRX staat voor Fire Retardant Exterior. Een innovatieve polymeertechnologie zorgt ervoor dat de brandvertragende stoffen niet uit het hout kunnen spoelen.

Rockpanel Premium: brandveilige gevelbekleding met custom designs

Wanneer de gevel aan hoge brandveiligheidseisen moet voldoen, wordt de keuze in geveldesigns een stuk beperkter. Maar met Rockpanel Premium krijg je juist nog meer ontwerpvrijheid. Dit plaatmateriaal behaalt Europese brandklasse A2-s1,d0 en biedt daarnaast alle andere voordelen van Rockpanel. Architecten hebben de vertrouwde vrijheid van vormgeving en design en ze kunnen daarnaast kiezen voor op maat gemaakte designs en afmetingen, ook in kleine volumes.

Marktleider in Nederland

Metacon is dé fabrikant van rolluiken, branddeuren en zonweringsystemen en daarbij gespecialiseerd in constructiewerk. Het familiebedrijf begon in 1927 als blikslager en is inmiddels uitgegroeid tot markleider in Nederland op het gebied van brandwerende deuren, met Europa als groeimarkt. Onlangs is het bedrijf verhuisd naar Industrieterrein Gouwepark, een prachtige zichtlocatie langs de A20, waar zij met ruim 90 vakbekwame medewerkers een groot netwerk van relaties binnen en buiten Europa bedient.

Waarom safety first meer is dan een kreet

Dat brandveilig bouwen nog niet zo vanzelfsprekend is, blijkt helaas wel uit de nieuwsberichten. Brandveilig bouwen begint bij de basis: bij een brandveilige constructie en materiaalkeuze. De belangrijkste punten zijn daarbij brandklasse, brandweerstand en uitvoering. In het bouwbesluit staat een minimale vereiste van brandklasse B genoemd. Knauf Insulation biedt voor alle onbeklede glaswol, minerale wol en steenwol een hogere Euro brandklasse met brandklasse A1.

Zwaardere Europese norm voor brand- en rookwerende deuren

Op het gebied van testen op brandwerendheid van voetgangersdeuren gelden in Nederland 2 normen: Brandwerende deuren inclusief kozijnen worden in Nederland getest volgens NEN 6069:2016. Deze norm verwijst naar de Europese norm voor brandwerende deuren, de EN 1634-1. Daarnaast wordt in de bijlage van NEN 6069:2011 nog verwezen naar de norm NEN 6069:2005. Deze verwijzing naar NEN 6069:2005 zal in de toekomst alleen voor bestaande bouw van toepassing zijn.
4.625
Leveranciers
25.853
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.