NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Nog onvoldoende bouwvergunningen verleend

De stijging van het aantal bouwvergunningen is niet voldoende om het woningtekort weg te werken. Het hoogtepunt in het woningtekort schuift verder op naar 2019 door onvoldoende bouwproductie. Aldus een analyse van Capital Value.

Lees meer

RSM lanceert European Real Estate Desk

RSM lanceert in oktober tijdens de internationale vastgoedbeurs Expo Real in München de RSM European Real Estate Desk.

Lees meer

Blackstone koopt kantoorcomplex Tripolis

Blackstone heeft de hand gelegd op kantoorcomplex Tripolis aan het Burgerweeshuispad 100, 200 en 300 in Amsterdam.

Lees meer

Minder fysieke, meer online kledingwinkels

Het aantal kledingzaken daalt de laatste jaren, maar online groeit het aantal bedrijven dat kleding verkoopt.

Lees meer

‘Hudson’s Bay zwicht voor druk aandeelhouder’

Warenhuisketen Hudson’s Bay onderzoekt zijn strategische opties. Het bedrijf overweegt volgens ingewijden na druk van een activistische aandeelhouder van de beurs te gaan en bedrijfsonderdelen of vastgoed te verkopen.

Lees meer
(advertorial)

Wilt u altijd toegang hebben tot het vastgoednieuws?

Heeft u de behoefte om altijd inzicht te hebben in het laatste nieuws en de belangrijkste transacties uit de vastgoedsector?

Probeer Vastgoedmarkt geheel vrijblijvend een maand gratis en krijg 24/7 toegang tot o.a. nieuws en transacties uit de vastgoedsector.
 

Middelgrote steden meer in trek bij beleggers

De verwachting is dat het aantal verkochte woningen in 2017 16 procent hoger uitkomt dan in 2016. Ook de vraag naar nieuwe huurwoningen is ongekend hoog. Dit blijkt uit het nieuwste vastgoedmarktrapport van Colliers.

Lees meer

Woning steeds vaker boven vraagprijs verkocht

In het tweede kwartaal werd 28 procent van de woningen voor of boven de vraagprijs verkocht. Tijdens de vorige piek, rond 2007-2008, lag dit aandeel met 9 procent een stuk lager

Lees meer

Savills IM wil nog 600 miljoen in Nederland besteden

Na de aankoop van twee logistieke centra is Savills Investment Management nog niet verzadigd met Nederlands vastgoed.

Lees meer

Nederlands vastgoed rendeert 3 procent

Beleggingen in Nederlands vastgoed hebben in het tweede kwartaal een totaalrendement opgeleverd van 3 procent. Daarvan bestond 1,8 procent uit waarde ontwikkeling.

Lees meer

Voortbestaan Nederlandse Corporatie Vastgoedindex onzeker

Geruchten in de Nederlandse corporatiesector dat MSCI nog dit jaar de stekker wil trekken uit de Nederlandse Corporatie Vastgoedindex worden door MSCIbevestigd noch ontkend.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Projectmanager Technisch Beheer - Zuid-Holland
Asset Manager (Noord-Oost Nederland)
Leasing Manager Logistic Real Estate

HET NIEUWS VAN

Voornaam Achternaam

Deze week heeft het kabinet de Staat van de Woningmarkt gepubliceerd. Dit rapport heeft tot doel ‘mogelijke onevenwichtigheden op de woningmarkt tijdig te signaleren’. Verder kun je uit het rapport concluderen dat er meer woningen gebouwd  moeten worden.

Ik denk niet dat dit rapport aan een van de gestelde doelen zal bijdragen. Het rapport is doordrenkt van jargon, veel cijfers zijn oninteressant en veel woorden trappen open deuren in. Het gaat de huurder namelijk uiteraard om de prijs-kwaliteitverhouding van een woning en de belegger om risico en rendement en niet om de termen die voortvloeien uit complexe en achterhaalde regelgeving..

Bekende thema’s als betaalbaarheid en scheefwonen komen weer langs, net als de bekende scheidslijnen vrije of gereguleerde sector en corporatie- of overig bezit. Dat leidt tot allerlei geforceerde hokjes waarbinnen de onderzoekers het woningaanbod proberen te gieten. Deze hokjes vertroebelen juist het overzicht en zijn geen aanmoediging voor (buitenlandse) beleggers om meer woningen te bouwen.

Positief is dat minister Blok er in is geslaagd om de overvloed aan regelgeving stapje voor stapje af te bouwen (bijvoorbeeld door het puntenstelsel en de onvoorwaardelijke huurbescherming iets te flexibiliseren). Dat dit beleid zich stapje voor stapje vertaalt in de cijfers is een voor de hand liggend lichtpuntje.

Voornaam Achternaam

Functie

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.