Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 22 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Snel: Europese ‘waarschuwing’ dividendbelasting  geen officiële aanbeveling
NOS-berichtgeving dat de Europese Commissie landen al jaren wijst op de negatieve gevolgen van het afschaffen van de dividendbelasting is gebaseerd op een discussiestuk. Van een officiële aanbeveling was geen sprake, stelt staatssecretaris Menno Snel in een antwoordbrief op vragen die naar aanleiding van de berichtgeving in de Tweede Kamer werden gesteld.
Lees meer
 
 
Gedragscode moet positie MKB’ers beschermen
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een gedragscode gepresenteerd die voor een sterkere positie voor kleinere MKB’ers moet zorgen als zij een lening afsluiten bij de bank. 
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video. =>

 
Hoekstra gaat cryptoregels met aandacht bestuderen
Minister van Financiën Wobke Hoekstra zal het Franse-Duitse voorstel om regels te maken voor cryptovaluta met aandacht gaan bestuderen als dat er is. Dat meldde Hoekstra vrijdag voorafgaand aan de ministerraad. Frankrijk en Duitsland zijn bezig met strengere regels voor toezicht op de handel in cryptovaluta.
Lees meer
 
 
Nog veel onduidelijkheid over PSD2
De nieuwe betaalrichtlijn PSD2 werd vorige week van kracht, maar nog altijd zijn er veel vraagtekens rond de richtlijn die de betaalmarkt open moet breken. Banken moeten hun systemen openstellen voor nieuwkomers, maar de spelregels daarvoor zijn nog onduidelijk en niet geharmoniseerd, constateren verschillende deskundigen in het FD.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer…..

 
‘Datadeling moet uitgangspunt worden’
Anonieme gebruiksdata van grote techbedrijven als Google, Facebook en Apple moeten breed beschikbaar worden gesteld om innovatie en dienstverlening te verbeteren. Dat stelt secretaris-generaal Maarten Camps van Economische Zaken en Klimaat in zijn jaarlijkse nieuwjaarsartikel in Economisch Statistische Berichten (ESB).
Lees meer
 
Harmen Thiewes over de AVG Contentpartner
Het bewustzijn omtrent informatiebeveiliging wordt steeds groter. Dit begon in januari 2016 toen de Meldplicht Datalekken van kracht ging en krijgt met de naderende AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) een nieuwe impuls. Mensen stellen meer en betere vragen, ook aan hun softwareleveranciers. Als Information Security Officer bij PinkWeb vind ik dit een goede zaak. Waarom?
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Referendum afschaffen wet-Hillen dichterbij
Volgens 50PLUS is een referendum over de afschaffing van de wet-Hillen, ook wel bekend als aflosboete, een stap dichterbij. De partij, die de afschaffing van het belastingvoordeel voor woningbezitters met een (bijna) afgeloste hypotheek wil voorkomen, zegt meer steunbetuigingen verzameld te hebben dan de 10.000 die nodig zijn. Daarnaast kwamen er ook verzoeken voor het […]
Lees meer
 
 
ING: toename aantal vaste contracten
Voor het eerst sinds het economisch herstel van de crisis zitten de vaste contracten weer echt in de lift, constateert het ING Economisch Bureau.
Lees meer
 
 
Ledengroep openbaar accountants zoekt extra bestuurslid
Het bestuur van de ledengroep openbaar accountants (LOA) van de NBA is op zoek naar een extra bestuurslid. Het bestuur bestaat uit 5 tot 7 openbaar accountants.
Lees meer
 
 
Vijfjaarscontracten in opkomst
Werkgevers zien steeds vaker iets in arbeidscontracten met een duur van vier of jaar, meldt de Telegraaf.
Lees meer
 
Harmen Thiewes over de AVG Contentpartner
Het bewustzijn omtrent informatiebeveiliging wordt steeds groter. Dit begon in januari 2016 toen de Meldplicht Datalekken van kracht ging en krijgt met de naderende AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) een nieuwe impuls. Mensen stellen meer en betere vragen, ook aan hun softwareleveranciers. Als Information Security Officer bij PinkWeb vind ik dit een goede zaak. Waarom?
 
Fiscale kring 2018 Opleiding
SRA organiseert op zeventien locaties Fiscale kringen. Tijdens de bijeenkomsten van de kringen behandelt een deskundige een actueel fiscaal onderwerp. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten, die veelal worden voorgezeten door een lid van de SRA-Fiscale Commissie, starten altijd om 16.00 […]
 
Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag de ins en outs met […]
 
Zelfstandig kantoorleider bij Finovion Vacature
Zelfstandig kantoorleider bij kantorennetwerk Finovion Bent u ook van mening dat het anders moet en kan binnen de accountancy? Moeten wij niet meer tijd besteden aan het klantcontact en bredere advisering in plaats van ons met randzaken bezighouden? Finovion neemt aangesloten kantoren veel tijd uit handen en geeft kantoren schaalvoordelen door samen te werken met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn