Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 2 juli 2020
 
 

Actueel

   
 
CORONACRISIS
Noodfonds voor de cultuur-, jeugd- en mediasector

De Vlaamse regering heeft een noodfonds voorzien om de cultuur-, jeugd- en mediasector financieel te ondersteunen. Zo kan de jeugdsector rekenen op 16 miljoen euro. Er gaan ook middelen naar de gemeenten voor ondersteuning van lokale verenigingen en initiatieven.

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media staat in voor de verdeling van de steun en werkt momenteel aan de operationalisering en besluitvorming. Alle organisaties die in aanmerking komen voor een bijkomende subsidie, kregen hierover vorige week al een e-mail.

In de loop van de komende weken volgt er meer info, volg alles op onze website.

 

 

Ontdek

   
 
COMMUNICATIE
Ontdek de nieuwe website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media 

Ontdek onze nieuwe website op www.vlaanderen.be/cjm! Of je nu in de sector werkt of gewoon geïnteresseerd bent, je vindt er heldere info over al onze beleidsthema’s in een nieuw, fris jasje. En dankzij de subsidiewijzer en -zoeker vind je nu makkelijker dan ooit voor welke subsidies je in aanmerking komt.

Onze ‘oude’ websites blijven nog even online, maar worden niet meer geüpdatet. Verwijs in je communicatie dus zeker naar de nieuwe website en pas oude url’s aan, zodat je bezoekers de meest actuele informatie vinden.

 

 

Subsidies

   
 
TOEGEKEND
Ruim twee miljoen euro voor projecten rond Generatie Veerkracht

De minister van Jeugd kent 2.125.000 euro projectsubsidies toe aan 59 organisaties in Vlaanderen en Brussel die kwetsbare kinderen en jongeren een zinvolle, uitdagende en creatieve vrijetijdsbesteding bieden in de huidige coronacrisis. Het gaat om digitale of fysieke vrijetijdsactiviteiten binnen jeugd, sport, cultuur en welzijn: van outreachend jeugdwerk, over cultuureducatieve activiteiten, sportieve uitdagingen en vormen van buddywerking, tot bijkomende vakantiekampen.

icon-arrow-right.png   Ontdek de goedgekeurde projecten  
 
 
In de kijker
Experimentele jeugdprojecten

Nog tot 1 september kun je een subsidieaanvraag indienen voor een experimenteel jeugdproject. Dat zijn projecten die met een vernieuwende aanpak inspelen op behoeften van de jeugd of die nieuwe doelgroepen aanspreken. Ze kunnen worden opgezet op vier terreinen: jeugdwerk; informatie aan of over de jeugd en beleidsparticipatie van de jeugd; cultuureducatie van de jeugd; bovenlokaal jeugdwerk voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren en/of kinderen en jongeren met een handicap.

 
Eerstvolgende indiendata

 
 

EUROPEES JEUGDNIEUWS

   
 
Veilig reizen

Moet je binnenkort de grens over voor een uitwisseling of een internationaal project? Check dan zeker Re-open EU, een interactieve tool van de Europese Commissie die je informeert over veilig en gezond reizen binnen Europa.

 
Oproepen

De Europese Commissie lanceerde onlangs twee projectoproepen die mogelijk ook interessant zijn voor jeugdorganisaties in Vlaanderen: “Naar een veiligere online omgeving voor kinderen en jongeren”(deadline 15 juli) en “Een Europese publieke ruimte: een nieuw online media-aanbod voor jonge Europeanen”(deadline 22 juli).

 
Duits EU-voorzitterschap

Van 1 juli tot 31 december 2020 is Duitsland voorzitter van de Raad van de EU. Het Duitse voorzitterschap plant een derde Europese Jeugdwerkconventie in december.

Samen met het Duitse voorzitterschap start er ook een nieuw EU-breed cultureel programma. De kern van dit programma is het interactieve kunstwerk Earth Speakr, een digitaal platform dat kinderen en jongeren op speelse wijze uitnodigt om zich in te zetten voor de planeet en volwassenen prikkelt om naar hun boodschap te luisteren.

 

 

Parlementaire vragen

   
 

Hieronder vind je een overzicht van vragen en interpellaties van Vlaamse Parlementsleden over jeugd, jeugdwerk en jeugdbeleid, al dan niet gelinkt aan andere thema's.


 
 
icon-contact-1.png Contact
 
Vlaamse overheid

Departement Cultuur, Jeugd en Media
Arenbergstraat 9, 1000 BRUSSEL
T 02 553 69 77 - jeugd@vlaanderen.be







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium