Ook in deze periodes kun je het poollicht in Nederland bewonderen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Hoe oud is oude kaas?

Voordat kaas op jouw boterham belandt, heeft het al een lange weg afgelegd: van melk tot harde brok, met een verfrissend pekelbadje tussendoor. Daarna begint het wachten, terwijl de kaas rijpt en zijn karakter ontwikkelt. Wat gebeurt er in die wachttijd? En wanneer is een kaas op leeftijd?

Zo bejaard is oude kaas
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Prehistorische ADHD'er was onmisbaar in de stam

Rusteloos, vergeetachtig, snel afgeleid: mensen met ADHD kunnen in de huidige maatschappij soms best wat nadelen ervaren. In de tijd van de jagers en verzamelaars was dat wel anders. Toen was het hebben van ADHD juist een pluspunt binnen de gemeenschap.

ADHD’er bracht de groep in beweging
 
 
 
Afbeelding
 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Dutch Innovation

Studenten presenteren de nieuwste raceauto op waterstof

Is waterstof de brandstof van de toekomst? Als het aan de studenten van het Green Team Twente ligt wel. Tijdens de Dutch Innovation Days 2024 onthullen ze op 30 mei de allereerste racewagen met een zelfontworpen waterstofsysteem. In een race zal de waterstofauto het opnemen tegen 'gewone' elektrische wagens. Maar hoe hard rijdt dit groene monster eigenlijk?

Een race op water
 
 
 
Afbeelding
 

Koukleumen opgelet, zo gezond is het nemen van een ijsbad

Zou jij in een bad vol ijsklontjes stappen? Steeds meer mensen beantwoorden deze vraag met 'ja’. Niet (alleen) voor verkoeling op een warme zomerdag, maar omdat ze geloven dat het goed voor ze is. Hebben ze gelijk?

Of leidt een ijsbad alleen maar tot kippenvel?
 
 
 
Afbeelding
 

Noorderlicht in Nederland: waarom zien we dat steeds vaker?

Voor het noorderlicht hoefde je dit weekend niet naar IJsland of Scandinavië af te reizen. De felgroene, rode en paarse lichtslierten kon je deze dagen namelijk gewoon vanuit je eigen achtertuin bewonderen. Hoe is dat mogelijk?

En wanneer is de volgende lichtshow?
 
 
 
Afbeelding
 

Best gelezen artikel van vorige keer

Onhandige inkakker: waar komt de afterdinnerdip vandaan?

Je hebt net heerlijk veel geluncht. Maar de maaltijd, die je eigenlijk nieuwe energie had moeten geven, heeft precies het tegenovergestelde effect. Je oogleden gaan hangen en je hoofd voelt steeds zwaarder.

Waarom word je zo moe van eten?