Meer aandacht voor menselijke visuele behoeften
Installatie Journaal
Online versie
Norm voor verlichting van werkplekken vernieuwd
NEN-EN 12464-1, de norm voor werkplekverlichting, is vernieuwd. De nieuwe versie van NEN-EN 12464-1: Licht en verlichting – Werkplekverlichting – Deel 1: Werkplekken binnen vervangt de vorige versies uit 2003 en 2011. 
Lees verder >
Let op de leidingen
Elektrische installaties in situaties met gasontploffingsgevaar moeten aan speciale eisen voldoen. Veel monteurs weten dat niet. 
Lees verder >
Zoutwateraccu’s: duurzame opslag van energie
Zoutwateraccu's maken een snelle ontwikkeling door. Ze bieden een milieuvriendelijk alternatief om energie op te slaan.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Welke led dimmer heb ik nodig?
Led lampen kunnen niet zomaar op elke led dimmer aangesloten worden. U heeft te maken met dimtechniek, led vermogen, afstelmogelijkheden en meer. “Maar welke led dimmer heb ik dan nodig voor míjn situatie?”, vraagt u zich wellicht af. Dat leest u hier in 7 stappen.
Waarom zou je bidirectioneel laden?
Bij bidirectioneel laden kan de elektriciteit in twee richtingen stromen. Van laadpaal naar auto en omgekeerd. Waarom zou je bidirectioneel willen laden?
Lees verder >
Verlichting snel en foutloos installeren
Bij het maken van een lichtplan is de installateur één van de partijen. In de ontwerpfase is het belangrijk om de installatie zo vorm te geven dat hij zowel aan de wensen van de klant als aan de eisen vanuit de branche voldoet. 
Lees verder >
Meer artikelen
Sponsored content
Installateurs kiezen voor Gira
Met een bedrijfsgeschiedenis die teruggaat tot 1905, is Gira nu een van de toonaangevende en bekendste aanbieders in de branche. In de ogen van klanten wordt het merk Gira tot op de dag van vandaag geassocieerd met schakelaars.
Lees verder >
Blog
Monitoring en data: essentieel voor schone, veilige stroom
Installaties worden steeds gecompliceerder en gevoeliger  voor de kwaliteit van stroom.
Lees verder >
Overzichtsartikel
NEN 1010:2020
NEN 1010:2020 werd april 2021 gepubliceerd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van NEN 1010:2015? Onder andere daarover gaat het in dit overzichtsartikel.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright