Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 2 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Notarissen krijgen geen ontheffing van plicht samenstellingsverklaring
Drie notariskantoren hebben bij de rechter vergeefs bezwaar gemaakt tegen het afwijzen van een verzoek tot ontheffing van de verplichting bij het Bureau Financieel Toezicht een samenstellingsverklaring in te dienen bij de kwartaalcijfers.
Lees meer
 
 
Deloitte niet aansprakelijk voor nalaten opnemen voorziening
Het moederbedrijf van een failliet schildersbedrijf is door de rechter veroordeeld tot een schadevergoeding wegens het ten onrechte niet vormen van een voorziening voor een lopende schadeclaim. Accountant Deloitte, die in deze kwestie volgens de rechtbank onrechtmatig heeft gehandeld, gaat vrijuit: het bestuur had een eigen verantwoordelijkheid.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Leaserijder betaalt vaak veel te hoge afkoopsom
Werknemers met een leaseauto die van baan wisselen, betalen geregeld een te hoge afkoopsom voor het beëindigen van het leasecontract. Dat stelt de Vereniging Zakelijke Rijders na onderzoek. Dat bedrag is gemiddeld meer dan het dubbele van de werkelijke kosten.
Lees meer
 
 
Nieuwe boeteregels hypotheken gelden niet met terugwerkende kracht
Sinds juli vorig jaar gelden nieuwe (Europese) regels voor de boete die moet worden betaald voor het vervroegd aflossen van de hypotheek. Wie eerder vervroegd heeft afgelost, kan geen beroep die op die nieuwe regels, heeft het klachteninstituut voor de financiële dienstverlening Kifid geoordeeld in een recente uitspraak.
Lees meer
 
 
NBA consulteert alfaversie nieuwe verklaringentaxonomie
De NBA heeft een alfaversie gepubliceerd van de nieuwe verklaringentaxonomie die aansluit op de verplichting om accountantsverklaringen in XBRL-formaat op te stellen.
Lees meer
 
 
De Jong & Laan laat zichzelf zien in arbeidsmarktcampagne
Accountantsorganisatie de Jong & Laan is maandag een zogeheten employer branding-campagne begonnen. Daarmee wil het bedrijf zich steviger profileren op de arbeidsmarkt als aantrekkelijke werkgever. Centraal in de campagne staat het mensgerichte karakter van de Jong & Laan.
Lees meer
 
 
Rabobank blundert: naheffing voor klanten met spaarhypotheek
Circa tienduizend klanten van de Rabobank met een spaarhypotheek kunnen een naheffing van de Belastingdienst tegemoet zien: zij hebben door een fout van de bank meer bijeengespaard voor de hypotheek dan het fiscaal vrijgestelde bedrag. Dat schrijft de Telegraaf. Rabobank zegt de klanten te compenseren.
Lees meer
 
 
‘Duitse dieseldeal in de maak’
Duitse autofabrikanten werken aan een deal over de reparatie van de zogeheten ‘sjoemeldiesels’. Daarmee zou € 5 mld gemoeid zijn. De oplossing pakt veel duurder uit dan eerder voorgestelde software-updates. In ruil daarvoor zouden de automakers meer laadstations voor elektrische voertuigen willen zien, meldt persagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
Lees meer
 
 
Een op vijf ondernemers wil binnen twee jaar bedrijf verkopen
Een op de vijf ondernemers wil binnen nu en twee jaar zijn bedrijf verkopen. Bijna de helft wil praten als er een goed overnamebod ligt. Dat meldt de website MKBmonitor.nl op basis van de bedrijfsovernamemonitor van fusie- en overnamespecialist Marktlink.
Lees meer
 
 
‘Kwaliteit Britse accountants verbetert’
De Financial Reporting Council (FRC), de Britse toezichthouder op de accountancybranche, ziet tekenen van verbetering in de auditkwaliteit. “De focus op en investeringen in het verbeteren van de kwaliteit van accountantscontroles begint vruchten af te werpen, met name bij audits voor grotere bedrijven”, zo concludeert de FRC in zijn tweede jaaroverzicht.
Lees meer
 
Starters bekommeren zich weinig over contracten Contentpartner
Juridische risico’s staan nauwelijks op het netvlies van startende ondernemers. Dit zegt online BV-oprichter FIRM24 na een enquête onder zijn eigen klanten.
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
Teammanager – Ridderkerk Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen adviseurs die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn