Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 4 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Notarissen uiten forse kritiek op toezichthouder
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft in een brief aan toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) haar onvrede geuit over de manier waarop het toezicht wordt ingevuld. Met name het leveren van kwartaalcijfers met een samenstellingsverklaring is de notarissen een doorn in het oog. Die verplichting zou moeten worden afgeschaft, betoogt de KNB-ledenraad. Daarnaast wil de […]
Lees meer
 
 
‘Toetsingscriteria accountants moeten vernieuwd worden’
Bij de uitkomsten van het onderzoek dat de AFM heeft gedaan naar de kwaliteit van accountants kunnen veel vraagtekens worden gezet. Dat schrijft Jaap ten Wolde, partner bij consultancybedrijf Ebben Partners en gepensioneerd partner vaktechniek bij KPMG, in het FD. Hij vindt dat de AFM, de NBA en wetenschappers om de tafel moeten gaan zitten […]
Lees meer
 
Klanttevredenheid vergroten? Advertorial

Klanten opvoeden om bonnen en facturen digitaal aan te leveren. Zorgen dat de handen binnen je kantoor geen eelt krijgen van invoerwerk. Daardoor ontstaat tijd om je klanten écht blij te maken. Met Exact Online voor Accountancy automatiseer je alle administratieve stromen. Je ontdekt advieskansen en creëert onderscheidend vermogen. Ontdek de voordelen van Exact Online voor Accountancy in 3 minuten.

Bekijk de gratis demo

 
Belastingdienst wijst telecomaanbieders op verleggingsregeling
De Belastingdienst wijst ondernemers op de gewijzigde BTW-regeling voor telecommunicatiediensten. Vanaf 1 september mogen telecomaanbieders geen BTW meer berekenen aan klanten die gelijksoortige diensten leveren.
Lees meer
 
 
Novak: ‘zuiver samenstellen’ werpt vruchten af
Volgens de Novak heeft de twee jaar geleden geïntroduceerde werkaanpak voor de uitvoering van samenstellingsopdrachten inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Dat blijkt volgens de serviceorganisatie voor MKB-accountants uit de periodieke toetsingen. Toch leven er bij kantoren nog vragen over de aanpak.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
‘Softwarebedrijven moeten meer werk maken van implementatie RGS’
Het referentie grootboekschema (RGS) stuit nog te vaak op softwareontwikkelaars die te terughoudend zijn met implementeren of de implementatie te oppervlakkig uitvoeren. Dat stelt René Otten, expert op het gebied van SBR en RGS, op de RGS-website.
Lees meer
 
 
Belastingopbrengst Britse accountants en advocaten dekt kosten politie
Accountants en juristen betalen in het Verenigd Koninkrijk zo’n 15,5 miljard pond aan belasting, goed voor 2,5% van de totale belastinginkomsten in het land. Dat bedrag is ongeveer gelijk aan wat de overheid aan de politie uitgeeft, heeft PwC becijferd in opdracht van TheCityUK. Dat is een belangenvereniging voor de Britse financiële industrie, die het […]
Lees meer
 
Wat speelt er bij privacy-structuren en welke informatie komt in het UBO-register? Advertorial

Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt op 14 september de ins en outs met u. Hij gaat onder meer in op de omvorming van de holding-BV naar de holding-CV en de mogelijkheden van een fonds voor gemene rekening.

 
Fiscale aangifte en KvK-gegevens niet voldoende voor vastleggen identiteit
Een accountantskantoor heeft bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) vergeefs beroep aangetekend tegen een boete van € 1.500 die het van Bureau Financieel Toezicht (BFT) opgelegd heeft gekregen voor het onvoldoende vastleggen en verifiëren van de identiteit van klanten in het kader van de Wwft. Dat een van hen een familielid is, […]
Lees meer
 
 
Software-updates voor Duitse diesels
Duitse autofabrikanten gaan de software van circa vijf miljoen dieselauto’s updaten zodat zij ook in binnensteden toegelaten kunnen blijven worden. Daarnaast wordt een fonds voor duurzame stedelijke mobiliteit opgericht en gaan de fabrikanten meer investeren in elektrische laadstations.
Lees meer
 
 
‘Overheid kan zelfrijdende auto voor de helft subsidiëren’
Zelfrijdende elektrische auto’s leveren de maatschappij zo veel baten op dat de overheid beste de helft van de aanschafprijs voor zijn rekening kan nemen. Dat betoogt KPMG, dat de voor- en nadelen van de zelfrijdende auto heeft geanalyseerd.
Lees meer
 
 
PwC betaalt Amerikaanse boete voor falende controle
PwC heeft de Amerikaanse toezichthouder Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) een boete betaald van een miljoen dollar voor fouten in de controle van de jaarrekeningen van zakenbank Merrill Lynch.
Lees meer
 
“We mogen online samenstellen best baanbrekend noemen” Contentpartner
Een cloudstrategie biedt accountants veel voordelen: flexibiliteit, kosten-efficiëntie, snel op- en afschalen, werken op ieder moment en op elke plek. Het vorig jaar gepresenteerde CaseWare Cloud zal daar veel aan bijdragen. Om te beginnen met een klantdossier dat in de cloud hangt.
 
De (accountant) adviseur als businesscoach Opleiding
Ik stel me kort aan u voor. Ik ben Servaas Vrijburg (1964). Ik heb ruim 20 jaar een fiscale (pensioen)advies- en -trainingspraktijk gehad; voornamelijk binnen Fiscount. Deze praktijk was grotendeels gericht op vak-inhoud. Een prachtige tijd waar ik nog dagelijks van nageniet. Toch moest het roer van mezelf om. Een soort innerlijke drang. Echter, Fiscount […]
 
Junior manager assurance Vacature
In het kort Wie: Een (bijna) afgestudeerde RA met minimaal 6 jaar ervaring binnen de controlepraktijk. Wat: Controles uitvoeren voor aansprekende nationale en internationale klanten. Waarom: Ruimte om te groeien en te leren van de opdrachten die je uitvoert binnen een ambitieuze organisatie, de opleidingsmogelijkheden en de persoonlijke en open werksfeer. Waar: Jouw standplaats is […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn