Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 13 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Verplichte samenstellingsverklaring voor notarissen van de baan
De verplichte samenstellingsverklaring die notarissen moeten inleveren bij de kwartaalcijfers, wordt afgeschaft. Dat zegt het Bureau Financieel Toezicht (BFT), de instantie die toezicht houdt op het notariswezen. Het BFT had de verplichting in september al opgeschort na twee rechterlijke uitspraken die oordeelden dat de plicht onvoldoende wettelijke basis heeft. De samenstellingsverklaring was in notariskringen al […]
Lees meer
 
 
Berisping voor PwC: controle schoot tekort bij noodlijdende zorginstelling
Een RA van PwC is door de Accountantskamer berispt voor het ten onrechte afgeven van een goedkeurende verklaring bij de jaarrekening van een later failliet verklaarde zorginstelling. Er is onder meer te weinig controle uitgevoerd om een deugdelijke continuïteitsveronderstelling op te kunnen baseren.
Lees meer
 
‘Keurmerk Betrouwbaar boekhouden’ voor Kleisteen Advertorial

Kleisteen online boekhouden heeft op 1 maart 2018 het ‘Keurmerk Betrouwbaar boekhouden’ ontvangen van Onderzoeksbureau GBNED. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee! Er wordt op tientallen aspecten getest in een aantal gebieden. Kleisteen scoort goed op robotic accounting, online samenwerken met de accountant, service, ingebruikname, functionaliteit, boekingen en rapportages. =>

 
RA vangt bot met beroep tegen waarschuwing Accountantskamer
Een RA heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven zonder succes beroep aangetekend tegen een door de Accountantskamer opgelegde waarschuwing. Net als de tuchtrechter oordeelt het college dat de RA bij het opstellen van een rapport onvoldoende vakbekwaam en professioneel heeft gehandeld. Dat rapport ging over het bepalen van een deel van de […]
Lees meer
 
 
Markt voor jonge interim financial ligt open
De vraag naar financiële professionals wordt steeds groter en het aanbod slinkt. Dat maakt het aantrekkelijk om als interim finance professional aan de slag te gaan, aldus recruitmentbureau Robert Walters. Er is vooral vraag naar interimmers in het middensegment en onder de 35 jaar.
Lees meer
 
Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Meedoen bied voordelen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je gratis aan: www.cloudaward.nl

 
‘Invoering Wtl ligt op schema’
Alle systemen voor de uitvoering van het loonkostenvoordeel, onderdeel van de Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl), zijn gereed. Dat bericht minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan de Tweede Kamer. De eerste 25.000 berekeningen van het Lage-inkomensvoordeel zijn inmiddels aan werkgevers verstuurd.
Lees meer
 
 
Gemeenten weten sociale ondernemingen nog niet te vinden
De samenwerking tussen sociale ondernemingen en gemeenten wil nog niet erg vlotten. Volgens onderzoek van PwC komt dat vooral doordat gemeenten nog niet goed bekend zijn met het fenomeen sociaal ondernemerschap.
Lees meer
 
 
Ook fiscaal dienstverleners moeten wachten bij Belastingtelefoon
Belastingadviseurs moeten met ingang van dinsdag rekening houden met een wachttijd van 1 minuut als ze de Belastingdienst bellen. Die extra minuut moet de druk bij de Belastingtelefoon verlichten.
Lees meer
 
 
Spoedwet tegen topsalarissen heeft weinig kans
GroenLinks wil met een spoedwet de salarisverhoging van 50% voor ING-topman Ralph Hamers tegenhouden. Fractievoorzitter Jesse Klaver kondigde dat zondag aan, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat die wet er gaat komen.
Lees meer
 
 
2018 voor NBA vooral in teken van concretiseren nieuwe visie
De NBA gaat zich dit jaar vooral richten op het omzetten van een nieuwe visie op het accountantsberoep in concrete zaken als een beleidsplan voor meerdere jaren. Dat stelt de beroepsorganisatie in het jaarplan voor 2018.
Lees meer
 
 
‘Kabinetsplan kortere loondoorbetaling bij ziekte werkt averechts’
De plannen om de loondoorbetalingsverplichting voor kleinere werkgevers bij ziekte in te korten tot 1 jaar, moeten drastisch worden herzien. Dat stellen diverse partijen, waaronder nu ook werkgeversorganisatie MKB-Nederland. In plaats van een lastenverlichting leidt de herziening juist tot meer kosten voor kleine bedrijven, is het argument.
Lees meer
 
 
BFT geeft inzicht in boetebeleid Wwft
Het Bureau financieel toezicht (BFT) heeft het interne beleid voor bestuurlijke boetes op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) vastgesteld en gepubliceerd. Het BFT is voor onder anderen accountants toezichthouder op het gebied van de Wwft.
Lees meer
 
 
Aantal faillissementen laagste in 17 jaar
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in februari gedaald tot het laagste niveau sinds 2001, meldt het CBS.
Lees meer
 
Stoomcursus Internationaal Belastingrecht (winstbelasting) Opleiding
Heeft of krijgt u te maken met het internationale belastingrecht op het gebied van de winstbelasting? Dan krijgt u zeker te maken met vraagstukken rondom verrekening van bronheffingen, vaste inrichtingen in het buitenland en andere gevolgen van grensoverschrijdende activiteiten. Tijdens deze praktijkgerichte stoomcursus bespreekt Arthur Hofman de belangrijkste thema’s en actuele ontwikkelingen met u. In […]
 
Junior Assistent/Beginnend Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn