Bekijk de online versie
 
 
de Bibliotheek Eemland  
November is Nederland Leest-maand!
 
 
Mijn menu   |   Catalogus   |   Agenda   |   Openingstijden
 
 
Tijdens Nederland Leest zijn er lezingen van verschillende schrijvers
 
Nederland Leest in teken van duurzaamheid
Bezoek een van de activiteiten en krijg het boek Winterbloei cadeau
 
In november 2019 staat de Bibliotheek in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. We doen een bloemlezing met natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. Daarnaast organiseren we leuke activiteiten rondom het thema Duurzaamheid, zoals de lezing van programmamaker Teun van de Keuken (di 12 nov in KAdECafé) en lezingen van schrijvers Annejet van der Zijl (ma 11 nov in AFAS Theater) en Onno Blom (do 14 nov in de Bibliotheek Baarn).

Onze cultuurspecialist Karin Horst schreef een blog over het belang van Nederland Leest: 'Informeer je! Door te lezen, te kijken en te luisteren'.
 
  Lees meer over Nederland Leest    
 
 
 
De boekenkast van... Onno Blom
 
 
 
Nieuwe rubriek
Onno Blom: "Dit zijn vijf boeken die ik als jongen las uit de boekenkast van mijn vader en die een oneindige indruk op mij maakten".
  Lees alle tips van Onno Blom    
 
 
 
 
Supermarktsurvivalgids van Teun van de Keuken
 
Supermarktsurvivalgids van Teun van de Keuken
 
Op dinsdag 12 november komt journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken naar het Eemhuis om het over zijn Supermarktsurvivalgids te hebben.
 
  Meer informatie    
 
Kom naar het interview met Annejet van der Zijl
 
Kom naar het interview met Annejet van der Zijl
 
Op maandag 11 november ontvangt de Bibliotheek Leusden in het prachtige AFAS Theater Annejet van der Zijl; een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land.
 
  Meer informatie    
 
 
 
Theatertip: De tolk van Java
 
Theatertip: De tolk van Java
 
In Theater de Speeldoos in Baarn
 
Ontroerende toneelvoorstelling over de trauma’s van ons koloniale verleden. Naar de bestseller van Alfred Birney. Alans gezin en jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken gaat lezen, wankelen echter zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk? Do 7 november om 20.15 uur in Theater de Speeldoos.
 
  Kaarten bestellen    
 
Nederland Leest samen op Hebban
 
Nederland Leest samen op Hebban
 
Lees Winterbloei van Jan Wolkers
 
Rondom de Nederland Leest-campagne organiseert Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om Winterbloei van Jan Wolkers te bespreken. Met de bij de bibliotheken gratis af te halen verhalenbundel kunt u aansluiten bij de leesclub.
 
  Doe mee aan de leesclub    
 
 
 
VoorleesExpress zoekt voorlezers en gezinnen
 
 
VoorleesExpress zoekt voorlezers en gezinnen
in Woudenberg en Bunschoten
Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling bij kinderen. Wanneer ouders de Nederlandse taal niet voldoende beheersen, kan een voorlezer van de VoorleesExpress hierbij helpen. In Woudenberg zijn we hard op zoek naar voorlezers. In Bunschoten zoeken we gezinnen om aan voor te lezen. Meld jezelf aan als vrijwilliger of meld een gezin aan: 
Projectleider: Jessica Jager
06-29603816
voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl
 
 
 
 
Verder in de Bibliotheek
 
nov
09
 
Repaircafé de War
Kom in de Bibliotheek het Eemhuis langs om te kijken, of om met behulp van anderen, zelf aan de slag te gaan met een reparatie.
Lees verder
nov
14
 
Lezing: The zero waste project
Tijdens de presentatie vertelt Nicky Kroon, bekend van het boek en de blog The zero waste project, in het KAdEcafé alles over de zero waste lifestyle.
Lees verder
nov
15
 
Huiskamer Filmquiz
Houdt u van- of weet u veel over films, verfilmde boeken en filmmuziek? Dan is de Huiskamerquiz in de Bibliotheek Woudenberg ècht iets voor u!
Lees verder
nov
22
 
Rembrandt; de man achter de schilderijen
Jennifer Luitsz komt naar de Huiskamerbibliotheken Nijenstede en de Koperhorst om het verhaal van Rembrandt te vertellen. 
Lees verder
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta  
 
 
de Bibliotheek Eemland
Eemplein 71 | 3812 EA Amersfoort | +31 (0)334631914 | info@bibliotheekeemland.nl
 
 
Profiel wijzigen  |  Afmelden
 
open