Met lezingen in mei, juni & september

Bekijk de online versie

Logo

Tel: 073 548 2064

Welbespraakte specialisten aan het woord

De komende maanden geldt Den Bosch - en af en toe ook Amstelveen - weer voor even als het culturele middelpunt van Nederland. Tijdens een reeks lezingen nemen bevlogen sprekers u op aanstekelijke wijze mee in hun expertise.

Op vrijdag 13 mei neemt dr. Nico Staring u – 100 jaar na de ontdekking van het graf van Toetanchamon in de Vallei der Koningen – mee op het levenspad van de jonge koning.

Vrijdag 17 juni markeert een noviteit in het Cultoura Café. Maar liefst drie sprekers verschijnen namelijk die middag – met als thema ‘Blikverruimend reizen’ - ten tonele. Achtereenvolgens zijn dit Carolien Roelants (Dwars door het Midden-Oosten), prof. dr. Herman Pleij (Reizen naar de Middeleeuwen) en drs. Suzanne Roelofs (Hoogtepunten van de Amerikaanse architectuur).

En niet alleen in Den Bosch wordt u op aangename wijze meegevoerd in inspirerende lezingen, maar ook in het Cobra Museum in Amstelveen. De komende maanden is Abdelkader Benali daar gastconservator en zal hij op verschillende zaterdagen lezingen geven over Marokkaans modernisme van 1956 tot nu.

Dr. Nico Staring

100 jaar na 'Toetanchamon'

"Can you see anything?" "Yes, wonderful things." Honderd jaar geleden ontdekten Lord Carnavon en Howard Carter het 'gouden' graf van Toetanchamon.

Aanmelden

Vrijdag 17 juni

Blikverruimend reizen

Carolien Roelants, prof. dr. Herman Pleij en drs. Suzanne Roelofs nemen tijdens deze extra lange editie het woord. Kosten voor deze middag bedragen €35 p.p..

Aanmelden

Abdelkader Benali
Marokkaans modernisme

De komende maanden fungeert Abdelkader Benali als gastconservator in het Cobra Museum te Amstelveen, waar hij uiteenlopende Marokkaanse kunst uitstalt. Op diverse zaterdagen neemt hij daarnaast de tijd om dit te combineren met lezingen voor het Cultoura Café. Na zijn lezing 'Marokkaans modernisme van 1956 tot nu', geeft hij een toelichting op de Voyage&Culture reis 'Marokko in het nieuwe licht' en kunt u naderhand op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken. Het betreft de volgende zaterdagen: 7 & 21 mei, 4 & 25 juni, 3 september. Kosten zijn €28,50 p.p.

Meer informatie

Het andere verhaal
Cobra Museum, Amstelveen

Voor het eerst in Nederland brengt het Cobra Museum werk van meer dan 50 Marokkaanse kunstenaars bij elkaar, om een beeld te geven van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst sinds de onafhankelijkheid in 1956. Bijvoorbeeld van Hassan Hajjaj (zie foto). Gastcurator Benali toont met de tentoonstelling zijn passie voor beeldende kunst, maar ook voor ‘het andere Marokko’. Het museum organiseert bij de tentoonstelling een speciaal programma voor jong en oud, waarin u nader kennismaakt met de Marokkaanse kunst, ambachten, keuken en cultuur.

Meer informatie
https://www.experiencetravel.nl/culture/academische-reizen
https://www.experiencetravel.nl/culture/
https://www.experiencetravel.nl/culture/voyage-en-culture