Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 27 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | NOW en de accountantsverklaring, wat weten we wel en niet?
Minister Koolmees schiep vorige week meer duidelijkheid over de grenzen die worden gehanteerd voor de verplichtstelling van een accountantsverklaring bij het definitief vaststellen van de NOW-subsidie. Toch is daarmee nog niet alles opgehelderd. Wat is er nu wel en niet duidelijk over de rol van de accountant bij de NOW?
Lees verder »
Wetswijziging die AVG-uitzondering accountants mogelijk moet maken is af
Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft het wetsvoorstel in consultatie gebracht waarmee de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voor accountants gaat wijzigen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie over diverse soorten arbeidscontracten in de accountancy branche (NIEUW)

Een correct opgesteld arbeidscontract is de basis van een goede arbeidsrelatie, zeker in de huidige economische situatie. Leónie van Meggelen praat u op 28 mei bij over de verschillende soorten én de meest essentiële bepalingen. Bijv. nul-uren-, min-/max-, bepaalde tijd en onbepaalde tijd contracten, ketenregeling, aanzeggingsverplichting, opvolgend werkgeverschap en onmisbare contractsbepalingen.

Lees verder »
Tweede Kamer stemt in met nieuwe faillissementswet
De Tweede Kamer heeft dinsdag na jaren voorbereiding de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) met algemene stemmen aangenomen. De WHOA is bedoeld voor ondernemingen die op zichzelf rendabel zijn, maar door een te zware schuldenlast of te hoge structurele kosten een sanering van schulden en verplichtingen nodig hebben om te voorkomen dat zij in surseance […]
Lees verder »
Deloitte ziet nog veel verbeterpunten cultuur Belastingdienst
Er moet nog heel wat veranderen aan de cultuur bij de Belastingdienst, constateert Deloitte. Medewerkers voelen bijvoorbeeld een sterke behoefte om meer gehoord te worden door de top van de organisatie en de politiek-bestuurlijke omgeving.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
ICT & Kantoor
Think global, act local

Hoewel CaseWare Nederland een softwarebedrijf is, hebben zij ervaren accountants in dienst die goed weten hoe het er op een accountantskantoor aan toe gaat. Samen met softwarespecialisten en professionals uit de praktijk ontwikkelen zij applicaties die tegemoetkomen aan de specifieke wensen en eisen van accountantskantoren. We vroegen directeur Richard Schiphorst om CaseWare verder te introduceren.

Lees verder »
Corona | Geen Tozo voor zelfstandige met AOW, wel AIO
Zelfstandige ondernemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt komen niet in aanmerking voor inkomensondersteuning op grond van de Tozo.
Lees verder »
Vakantiegeld en loonbeslag: hoe zit het?
Het vakantiegeld valt niet of slechts gedeeltelijk onder het loonbeslag als maandelijks niets kan worden afgedragen aan de deurwaarder. Hoe zit het precies?
Lees verder »
Corona | Vaststelling eerste NOW-subsidie aanvragen vanaf 7 september

Werkgevers die een aanvraag voor NOW 1.0 hebben ingediend, kunnen vaststelling van deze NOW-subsidie bij UWV aanvragen vanaf 7 september.

Lees verder »
Corona | Voor het eerst telefonische hulp bij aangifte inkomstenbelasting 
De Belastingdienst hervat de hulp voor mensen met het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting 2019. Door corona niet op locatie, zoals gewoonlijk, maar telefonisch. In totaal ontvangen circa 12.000 mensen hierover een brief van de Belastingdienst.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe geautomatiseerd is je kantoor? 3 vragen die accountants zichzelf moeten stellen

Wil je als accountant je automatisering een boost geven? Dan is het belangrijk om eerst te bepalen waar je staat. Daarom delen we hier 3 vragen die je jezelf kunt stellen om zo te bepalen hoe geautomatiseerd je bent.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Video | Klantcase Adminka

Vera den Boggende, eigenaar bij Adminka, waardeert de gebruiksvriendelijkheid van Twinfield, de mogelijkheid om boekingen in concept op te slaan en het contact met de support afdeling van Twinfield.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Instroom sociaal vangnet voor zelfstandigen blijft hoog
‘Nieuwe banken slordig met privacy’
Corona | Flynth pleit voor versoepeling Regeling Vervroegde Uittreding
Corona | Financieel kwetsbare groepen extra geraakt door coronacrisis
OPLEIDINGEN
Lunch & Learn: Ontslagaanvragen door de corona-crisis (reorganiseren kun je leren) HERHALING
Accountancy Vanmorgen
29 mei 2020
Webinar: De DGA in de aangiftepraktijk
Fiscount
12 juni 2020
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
6 augustus 2020
VACATURES
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN