NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

NSI verkoopt voor 115 miljoen retail aan Goldman-vehikel

NSI heeft weer een groot deel van zijn winkelportefeuille verkocht. Kingfisher Real Estate heeft voor 114,73 miljoen euro 72.644 m2 winkelruimte verkocht, overwegend wijkwinkelcentra en enkele winkelunits.

Lees meer

Nieuwe zet in Chipshol-schaakspel

Gebiedsontwikkelaar Televerde claimt bij de gemeente Haarlemmermeer 265 miljoen euro schade als gevolg van het niet mogen ontwikkelen van 385.000 m2 bedrijventerrein bij Badhoevedorp, ten noorden van Schiphol. Aandeelhouders van Televerde zijn de gebiedsontwikkelaars Chipshol Groep en Forward Business Parks 2000.

Lees meer

Tinsa neemt Troostwijk over

Het Spaanse taxatiebureau Tinsa Group neemt de taxatie-, expertise- en real estate-activiteiten van Troostwijk Groep over. De Nederlandse vennootschappen van Troostwijk Groep blijven onder de huidige merknamen actief.

Lees meer

Verdere samenwerking Amsterdam en Amvest

De gemeente Amsterdam en ontwikkelaar-belegger Amvest hebben een tweede serie samenwerkingsovereenkomsten gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van het Cruquiusgebied in Amsterdam Oost.

Lees meer

‘Rotterdam wil nieuwe kantorentorens bij station’

De gemeente Rotterdam zoekt partijen die kantoortorens willen ontwikkelen ten oosten en ten westen van Rotterdam Centraal.

Lees meer
(advertorial)

Vastgoedmarkt Exploitatiewijzer 2017

Het boek bevat alle gegevens die nodig zijn om de onderhoudskosten en overige exploitatielasten van beleggingsvastgoed / onroerende zaken te kunnen inschatten. De editie 2017 is nu verkrijgbaar!

Bestel editie 2017 >

Reigersbos Amsterdam: heel Nederland aan het einde van de metrolijn

Op het Transformatieplein tijdens Provada staat gebiedsontwikkeling centraal. De gemeente Amsterdam heeft Reigersbos voorgedragen: het centrum van Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost. In een dialoog met creatieve partners zoekt de gemeente naar een nieuwe impuls voor dit gebied, waarbij de aandacht zich vooral richt op het gebied rond het metrostation.

Lees meer

Woonhave koopt 110 woningen Vlaardingen

Woonhave heeft 110 eengezinswoningen in Vlaardingen gekocht van Woningstichting Samenwerking. De woningen liggen in Vlaardingen aan de Lemsterlandhoeve, de Frieslandlaan, de Franekerhoeve en de Bolswardhoeve in de wijk Holy-Noord.

Lees meer

Woningprijzen nog ruim 8 procent onder piek 2008

Bestaande koopwoningen in Nederland waren in april 7,4 procent duurder dan in april 2016. Dat is de hoogste prijsstijging na maart 2002.

Lees meer

Hans Schröder vraagt faillissement Wereld van Smaak

Het aangevraagde faillissement van Markthal-huurder De Wereld van Smaak (DWVS) is een grote teleurstelling voor initiatiefnemer Hans Schröder, de voormalige Provast-partner die het culinaire centrum in de Markthal voor een belangrijk deel met eigen geld opzette.

Lees meer

‘Basis voor blockchain in vastgoed is gelegd’

Verhuur en verkoop van vastgoed kan voortaan goedkoper door de toepassing van blockchaintechnologie.

Lees meer

ZuiderDuin Almere wint Neprom-prijs

De Neprom-prijs voor locatieontwikkeling 2017 is gewonnen door ZuiderDUIN in Almere. Dat maakte Juryvoorzitter Josja van der Veer  op 18 mei bekend tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch.

Lees meer
(advertorial)

Transformatieplein 2017

Bezoek ons Transformatieplein op Provada. Centrale thema is gebiedstransformatie. Dagelijks is er een gevarieerd programma met mini-conferenties, pitches en meer. U vindt onze stand in hal 11 - stand 11.
 
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Commercial Development Manager Logistics, Benelux
Junior International Asset Manager
Junior Controller bij Vastgoedfonds

HET NIEUWS VAN

Wendy Verschoor

 
Nu het economisch weer beter gaat zien we nieuwe bedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten. Zo ook de makelaars konden wij deze week lezen. Sinds 2010 is het aantal makelaars met 10% toegenomen. Vanuit kwaliteitsoogpunt zie ik hier echter wel een risico.
Gedurende de crisis heeft er in deze beroepsgroep een natuurlijke selectie plaatsgevonden en hebben de kwalitatief mindere makelaars het moeten afleggen tegen de betere. Juist in tijden van crisis is vakmanschap een groot goed. Begrippen als klantgerichtheid, kwaliteit, professionaliteit, onafhankelijkheid en integriteit kregen weer lading. Men moest zich echt weten te onderscheiden.
Dit is echter anders voor de ‘nieuwe’ generatie makelaars. Deze groep heeft haar bestaansrecht niet hoeven aantonen tijdens de crisis. Met een gezond opportunisme betreden zij de markt, zonder de ballast uit slechtere tijden. Het geld lonkt en daarmee verdwijnt de aandacht voor de bovengenoemde onderwerpen. Korte-termijnsucces en snelle winst lijken weer belangrijker dan ooit. Maar voor hoe lang?
 
Het zal niet lang meer duren voordat technologische ontwikkelingen een deel van deze groep overbodig maken. Ik hoop dat de nieuwe generatie nadenkt over haar toekomst en andere businessmodellen, waarbij ze integriteit en onafhankelijkheid hoog in het vaandel houden.
 
Wendy Verschoor 
Voorzitter RICS Nederland en Executive Director bij CBRE

Wendy Verschoor

Executive director bij CBRE en voorzitter van RICS Nederland

 

 

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.