Kunst op NN North Sea Jazz 2024

13 juni 2024

Naast muziek is op het festival ook steeds meer kunst en design te vinden. Dit jaar zijn op drie verschillende verdiepingen galeries en tentoonstellingen te bewonderen.

Hudson Art Department op de begane grond is inmiddels een kunstbeurs met meer dan veertien Nederlandse en Belgische galeries. In de Hudson hal, naast restaurant Parkheuvel, is zoals ieder jaar een uitgebreide expositie waar kunst en design van zowel gevestigd als jong opkomend talent wordt getoond.

Een centrale plek is gereserveerd voor de expositie BODY HEAT, gecureerd door Yev Kravt, waar 15 kunstenaars en designers samenkomen om de verschillende begrippen te onderzoeken van onze stijgende lichaamstemperatuur.

De ArtBar naast de Missouri is met diverse tentoonstellingen, de plek waar liefhebbers van jazz en kunst tussen de optredens door bij elkaar komen. Op Madeira Avenue is dit jaar een tentoonstelling te zien van een aantal verschillende Nederlandse kunstenaars waar materiaal en abstractie centraal staan in een verhouding tot de natuur en het landschap

Mondrian on the move

Wist je dat de gekleurde vlakken van Mondriaans wereldberoemde Victory Boogie Woogie verwijzen naar het ritme van jazz? Leer er alles over in het pop-up museum van Kunstmuseum Den Haag op het festival.

Stap binnen in het New York van de jaren 40, waar Mondriaan overdag in zijn atelier werkte en ‘s nachts de boogiewoogie danste in jazzclubs. En laat je – net als Mondriaan – grijpen door het ritme van de stad en de muziek.

Mondrian on the move wordt mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden, partner van NN North Sea Jazz en Kunstmuseum Den Haag.

NN North Sea Jazz 2024 app

Creëer jouw persoonlijke programma met de NN North Sea Jazz-app! Selecteer je favoriete artiesten en krijg een seintje als hun optredens beginnen. Zo mis je niets en haal je alles uit je festivalbezoek.

 

De NN North Sea Jazz 2024 app is connected by KPN.

Klik hier om de app voor iOS direct te downloaden.
Klik hier om de app voor Android direct te downloaden.

Parkheuvel arrangementen on sale


Ook dit jaar vind je op het festival een pop-up restaurant van het befaamde Parkheuvel. Hier kun je genieten een driegangenluch of een viergangendiner vol culinaire hoogtepunten, bereidt door tweesterrenchef Erik van Loo, Patron Cuisinier van restaurant Parkheuvel.

Parkheuvel biedt de volledige tweesterren-ervaring in de vorm van een Late Lunch van 15.30 tot 17.00 uur of een Early Dinner van 18.00 tot 20.00 uur.

Het arrangement is nu ook inclusief toegang tot het festival verkrijgbaar. Vooraf reserveren is vereist.

Meer informatie

Binnenkort Live

Holland International Blues Festival
13 JUNI - 15 JUNI
Met o.a. Buddy Guy, Warren Haynes, Matt Andersen & The Big Bottle of Joy, Robben Ford
Blues Village Grollo

Meer informatie
RYMDEN
DO 13 JUNI
Podium Victorie, Alkmaar

Meer informatie
Mavis Staples
ZA 15 JUNI
TivoliVredenburg, Utrecht

Meer informatie
Trombone Shorty & Orleans Avenue
MA 1 JULI
TivoliVredenburg, Utrecht

Meer informatie
Meer concerten

northseajazz.com

Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
Instagram

e-mailinstellingen | uitschrijven