Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022
Beste meneer / mevrouw Do
Morgen is het Kerstavond! We luiden de kerstdagen feestelijk in met de officiële herslag van de Scheepjesschelling 2022, die vanaf vandaag bestelbaar is op onze website. Dit keer wordt de Scheepjesschelling uit Zeeland herslagen, welke dateert uit het jaar 1761.

Scheepjesschelling 2022
De voorzijde van de Scheepjesschelling toont een oorlogsschip met vlag op het achtersteven en het omschrift ‘ITA. RELINQUENDA. UT. ACCEPTA.’. Deze spreuk kan vrij vertaald worden met ‘Alles moet zo worden gelaten, als het ontvangen is’. De keerzijde toont het provinciewapen van Zeeland en het omschrift ‘MON. NOV. ARGEN. ORDIN. ZELAND.’, voluit MONETA NOVA ARGENTEA ORDINUM ZELAND. De vertaling hiervan luidt: Nieuwe zilveren munt van Zeeland.

Samenwerking met Royal Goedewaagen
De Scheepjesschelling 2022 is verkrijgbaar in verschillende varianten. De herslag in Goud heeft dezelfde afmetingen als de originele munten en is ook verkrijgbaar op dubbele dikte (Piedfort).Deze gouden herslagen worden geleverd in een prachtige keramische munthouder, ontworpen en vervaardigd door Royal Goedewaagen. Door de golvende vormen aan de bovenkant kunt u het schip bijna zien varen! Bovendien is de herslag ook verkrijgbaar in het Zilver, in de internationale eenheidsmaten 1 troy ounce en 2 troy ounce. Alle Scheepjesschellingen 2022 worden geleverd inclusief Certificaat van Echtheid.

Wij wensen u fijne Kerstdagen toe!
Bekijk alle uitgiften
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Zilver 1 Ounce
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Zilver 2 Ounce
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Goud
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022 Goud - Piedfort editie
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Scheepjesschelling 2022
Privacy  •  Voorwaarden