Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Extra nieuwsbrief opleidingspecial Dans Magazine 2020Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

De dansopleidingenspecial staat online!

Keuzestress? Dans Magazine zet graag ieder jaar een heleboel dansopleidingen voor je op een rijtje. Ideaal dus om opleidingen met elkaar te vergelijken en zo een school te kiezen die bij jou past! Daarnaast kun je ook extra artikelen en bijzondere interviews lezen. Een must read voor iedere dansenthousiast.

Lees nu onze online opleidingenspecial van 2020.

In de special presenteren de volgende opleidingen zichzelf en brengen zij de unieke kenmerken van de opleiding onder woorden:

Royal Academy of Dance, Koninklijk Conservatorium, Nova College, Rijn Ijssel, Academie Theater en Dans, Lucia Marthas, Albeda Danscollege, Pact+, ArtEZ, Utrechtse Dansacademie, Kunsthumanioria, Codarts, Fontys, Paris Marais Dance School, MBO Dans Goes, Agape Belgium, Hogeschool Leiden, Dance In Art, Leidse Ballet & Theaterschool, Dansmavo Schiedam   

Bekijk hier een overzicht van alle audities en open dagen.  



Stagelopen bij Introdans: Dé plek waar jong danstalent zich ontwikkelt

Wanneer je op een dansopleiding zit, komt er natuurlijk een moment dat je wil gaan ervaren hoe het er in het werkveld aan toe gaat. Hoe is het om te werken als professionele danser en hoe ziet je leven er dan uit? Je maakt het allemaal mee tijdens een stage. Bij Introdans worden ieder jaar zes stagiairs aangenomen die een seizoen meedraaien met het gezelschap. Artistiek leider Roel Voorintholt vertelt hoe dat precies gaat en waar op gelet wordt tijdens de selectieprocedure.



8 tips om zelfverzekerd je auditie in te gaan

Het nieuwe dansseizoen is van start gegaan en dat betekent dat je je kunt gaan aanmelden voor de audities van dansopleidingen. Heb jij je aangemeld en mag je komen auditeren? Met deze tips kun jij knallen op de dansvloer!  



Mila en Philippe dansen bij de Junior Company: ''De perfecte plek voor een jonge danser!''

Als jonge, net afgestudeerde danser is het soms lastig om te beginnen in een groot balletgezelschap. Om die reden is de Junior Company door Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, in 2013 opgericht. Hoe gaat het daar precies aan toe? Daar vertellen Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company, en twee dansers uit het gezelschap meer over!



Je danserslichaam optimaal voeden? Dat doe je zo!

Energierijk voedsel is belangrijk voor een danser. Je gebruikt je lichaam de hele dag intensief, dus je hebt brandstof nodig om je energielevel hoog te houden. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Hieronder lees je waar je op kunt letten om je lichaam optimaal te voeden met lekker en gezond eten!



''De Royal Academy of Dance geeft je carrière als balletdocent een boost!''

Ballet overstijgt culturen en grenzen, dat bewijst de Royal Academy of Dance (RAD). Zo’n 13.000 balletliefhebbers uit 89 landen volgen de methode van de RAD die inmiddels 100 jaar bestaat. Michelle Groves is Director of Education op het hoofdkantoor in Londen en is verantwoordelijk voor alle opleidingsprogramma’s die gericht zijn op dansdocenten. Ze vertelt niet alleen over de opleiding, maar ook hoe de coronacrisis de benadering van lesgeven veranderd heeft.  



Alle open dagen en audities

Bekijk hier een overzicht van alle open dagen en audities van verschillende mbo-, hbo- en vooropleidingen in binnen- en buitenland. 


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.