Bekijk en bestel: EpilepsieNL penning in coincard
Beste meneer / mevrouw Do
Weet u wat u moet doen als iemand in uw omgeving een epileptische aanval krijgt? En wist u dat epilepsie niet altijd gepaard gaat met schokkende armen en benen? Epilepsie is een stuk complexer dan veel mensen denken. Omdat we het bij de Koninklijke Nederlandse Munt belangrijk vinden om meer aandacht te schenken aan epilepsie, lanceren we een speciale uitgifte voor EpilepsieNL. Deze EpilepsieNL uitgifte is nu verkrijgbaar!

EpilepsieNL
EpilepsieNL is een organisatie die in 2023 haar 130-jarig bestaan viert. Een lange periode waarin niet alleen veel onderzoeken zijn gefinancierd, maar waarin ook voorlichting, werving en verbinding centraal stonden. Dankzij EpilepsieNL krijgen mensen met epilepsie meer inzicht in hun aandoening en krijgen ze de juiste handvatten aangeboden om hiermee om te gaan. Een mooie organisatie waar we bij de Koninklijke Nederlandse Munt graag aandacht aan geven.

De EpilepsieNL coincard bestaat niet uit één, maar twee penningen. Een gedeelte van de mensen met epilepsie kan immers ook niet alleen zijn. Ze hebben altijd iemand nodig die bij ze is om te helpen bij een aanval. Op beide penningen staan hersenen afgebeeld: op de linker de hersenen van iemand zonder epilepsie, op de rechter de hersenen van iemand met epilepsie. De rechter afbeelding bevat UV-gekleurde puntjes, die de storingen in de hersenen uitbeelden. Bestel vandaag nog de EpilepsieNL coincard!
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: EpilepsieNL penning in coincard NL
Privacy  •  Voorwaarden