Bekijk en bestel: willemstad vijfje 2023 NL
Beste meneer / mevrouw Do
Het jaar 2023 is nog maar net begonnen en brengt meteen iets moois met zich mee! Vandaag lanceren we alweer de tiende uitgifte in de serie Nederlands Werelderfgoed: het Willemstad Vijfje. Sinds 1997 behoren de historische wijken Punda, Otrobanda, Scharloo en Pietermaai tot het Unesco Werelderfgoed. Deze bijzondere herdenkingsmunt wordt geslagen in opdracht van het ministerie van Financiën. Het Willemstad Vijfje 2023 Zilver Proof is ontworpen door Cleo Maxime de Brabander. De nieuwe herdenkingsmunt is nu verkrijgbaar op de website!

De historische wijken van Willemstad
Willemstad is niet alleen de hoofdstad van Curaçao, maar ook de voormalig hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De Spanjaarden kenden het eiland al voor 1500, maar vestigden zich er officieel in 1527. In 1634 werd een handelspost aan de Sint Annabaai veroverd door de West-Indische Compagnie (WIC). Jarenlang was Willemstad in Nederlandse handen, en ook enkele jaren onder Engels beheer. De historische wijken Punda, Otrobanda, Scharloo en Pietermaai behoren tot het Unesco Werelderfgoed . De unieke ligging van de wijken rondom het water benadrukken waarom Willemstad zich onderscheidt als havenstad. Daarnaast profileert Willemstad zich nog altijd als historisch herkenbare stad.

Ontwerp

Het Willemstad Vijfje toont Koning Willem-Alexander op de voorzijde; op de achtergrond staat de Koningin Julianabrug in de stad afgebeeld. De keerzijde bevat een stadsgezicht met de wijken die onderdeel zijn van het Unesco Werelderfgoed. Diverse belangrijke monumenten uit de stad zijn op de munt te ontdekken. Met het Willemstad Tientje Goud Proof kiest u voor een extra unieke uitvoering van deze bijzondere herdenkingsmunt. U kunt zich ook opmaken voor andere uitgiften, zoals het Willemstad Vijfje in BU-kwaliteit in coincard!

Op 2 februari vindt de eerste slag van het Willemstad Vijfje plaats: u kunt alleen op deze datum de Eerste Dag Uitgifte bestellen!

PS. Heeft u een abonnement? Dan ontvangt u het Willemstad Vijfje automatisch in huis.
Bekijk en bestel 
Bekijk en bestel: Willemstad Tientje Goud Proof 2023
Bekijk en bestel: Willemstad Vijfje zilver Proof
Bekijk en bestel: Willemstad Vijfje BU in Coincard
Bekijk en bestel: Wilemstad Vijfje UNC in Coincard
Privacy  •  Voorwaarden