Wandelen in de Achterhoek | De roodborsttapuit: twee hotspots | 10 prachtige doorkijkjes
Wat een vraag

Wat een vraag

Wanneer begint de lente? Wetenschapsjournalist Govert Schilling legt het uit >
 
 
Roots
Hotspots van de ...
Roodborsttapuit

In deze tijd hebben roodborsttapuiten het druk: baltsen, een nest maken, eieren uitbroeden en voedsel verzamelen. Ze zitten vaak op een uitkijkpost te zingen of naar insecten te speuren, zo kun je ze vrij gemakkelijk zien. 
Foto: Mary Gielen

Roots
7 prachtige natuurroutes
Wandelen in de Achterhoek

In het oosten van Nederland, tussen de IJssel en de Duitse grens, ligt een mooi stukje Nederland: de Achterhoek. Ga er zelf op uit, wandel door de Achterhoek en ontdek deze mooie streek met al haar natuurschoon.
Foto: Theo Bosboom

Advertorial
Roots
Probeer het vernieuwde VitaePro gratis

Door de toevoeging van zink is VitaePro nu doeltreffender in de ondersteuning van uw weerstand. Natuurlijk blijft VitaePro goed voor het behoud van soepele spieren en gewrichten. Betaal nu alleen € 4,95 verzend- en administratiekosten.

Roots
Roots Foto van de Maand wedstrijd
De opvallers van februari

'Doorkijkjes', zo luidde in februari het thema voor de Roots wedstrijd Foto van de Maand. Het leverde prachtige en afwisselende lezersfoto’s op! De tien favorieten van de redactie zijn te bewonderen in Roots april. Maar deze tien foto's zijn zeker ook een kijkje waard
Foto: Tom Kruissink

Advertorial
Roots
Roots Doe-boeken

Het voorjaar is in volle gang en daarom extra leuk om bezig te zijn met alles wat de natuur te bieden heeft. Met de Roots doe-boeken maak je dit leuk en leerzaam. Spelenderwijs leren je (klein)kinderen en jij meer over de wondere wereld van insecten, vogels en andere diersoorten. Verkrijgbaar vanaf € 17,99 per boek.

Roots
Nu te zien
De havik (en zijn prachtige baltsvluchten)

In maart maken vrouwtje en mannetje havik boven hun het broedgebied opvallende baltsvluchten. Je hebt nu dus de meeste kans deze imposante roofvogel te zien en horen. Na de baltstijd zie je ze nauwelijks meer… 
Foto: Getty Images

Roots
Frivole aankondiging van het voorjaar
Alles over het geluid van de kievit

De kievit is met zijn kenmerkende roep, acrobatische baltsvlucht en fraaie kuif een opvallende verschijning in de polder. Het mannetje maakt daarbij een scala aan frivole geluiden. Je hoort er alles over in de nieuwste aflevering van de Roots-podcast Notenkrakers!
Foto: iStock

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden