Massaal trekkende houtduiven | Natuurommetje Brunssummerheide | Zo fotografeer je spreeuwenwolken
Net verschenen

Net verschenen

Het boek Canon van de Nederlandse natuur: Roots interviewde de maker >
 
 
Roots
Massaal op doortocht
Trekkende houtduiven

Dat postduiven over enorme afstanden kunnen vliegen is bekend. Maar ook onze ‘gewone’ houtduif trekt, soms in enorme aantallen. Zo werden er op 28 oktober 2018 over De Hamert in Limburg liefst 265.300 trekkende houtduiven geteld. 
Foto: Pieter Espeel

Roots
Nu te fotograferen
Spreeuwenwolken

De herfst is de ideale periode om spreeuwenwolken waar te nemen. Een fascinerend schouwspel dat je zowel binnen als buiten de stad kunt tegenkomen. De wolken kunnen de meest fantastische vormen aannemen.
Foto: Erik Nevels

Advertorial
Roots
Kies je cadeau

Neem nu een abonnement en haal drie maanden lang de natuur in huis. Raak geïnspireerd door adembenemende natuurreportages en leer over de natuur om je heen, maak betere foto’s dankzij onze fotografietips en loop met onze unieke Roots-routes door de mooiste natuurgebieden. Én ontvang de Roots Natuuragenda óf Scheurkalender 2024, samen voor slechts € 20.  

Roots
Wandelen naar de bron van de Roode Beek
Natuurommetje Brunssummerheide

"De herfst straalt je op de Brunssummerheide tegemoet in alle mogelijke kleuren. Wanneer het bos abrupt eindigt ontvouwt zich ineens een prachtig panorama over het heuvelachtige heidelandschap. Heide gedijt goed op het allerschraalste zand. Vrijwel overal in Nederland gebeurt dat op zand dat daar is neergelegd in de laatste ijstijd."
Foto: Bob Luijks

Roots
Nu te zien (in groepjes tegelijk!)
Pestvogels

Sinds twee weken druppelen er groepjes pestvogels het land binnen. De eerste werden op Vlieland en Texel gezien, maar inmiddels duiken deze prachtige vogels op meer plekken op in Nederland. Deze vogels zitten weergaloos mooi in het pak en maken een prachtig kenmerkend geluid.
Foto: Paul Böhre

Roots
Nu te zien
Wulpen in de Wadden

Er broeden steeds minder wulpen in Nederland en België, maar vanaf het najaar tot het voorjaar zijn hier grote aantallen aanwezig. Tot wel 150.000 stuks in de herfst en maximaal 100.000 exemplaren in zachte winters.
Foto: Getty Images

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden