Hotspots vliegenzwammen | Herfstwandelen: Amerongse Berg
GRATIS VERZENDING

GRATIS VERZENDING

Bestel de nieuwe Roots van oktober online en je betaalt geen verzendkosten.
Roots
Nu te zien
ROOD MET WITTE STIPPEN

Met zijn rode hoed en witte stippen is de vliegenzwam een van de meest tot de verbeelding sprekende paddenstoelen. Dus de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken. Roots zet 5 hotspots op een rij.
Foto: vliegenzwam / Annie Keizer

Roots
Springende eekhoorn fotograferen
HOE DOE JE DIT?

Deze schitterende foto van een springende eekhoorn won de Publieksprijs bij de Roots Natuurfotowedstrijd 2020. Velen vragen zich af: hoe maak je nu zo’n foto? De fotograaf vertelt.
Foto: rode eekhoorn / Jens Stahl

Roots
Boom van het Jaar 2020
12 MARKANTE BOMEN

Wordt het de kranige vlierbes op Terschelling, de oude Mariaboom in Hattem, de Boom Die Alles Zag in Amsterdam of toch een van de negen andere genomineerde bomen? Tot 14 oktober kun je stemmen welke boom de titel Boom van het Jaar 2020 krijgt.
Foto: detail van een oude boom / Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots
Roofvogeltrek
SPOT DE SPERWER

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien flitsen, de sperwer. Want deze supersnelle en bijzonder wendbare roofvogel komt tegenwoordig steeds vaker in de stad voor, omdat de veel grotere en sterkere havik hem letterlijk het bos uit jaagt. Ze zijn nu op doortrek en overal te zien.
Foto: sperwer (vrouwtje) / Tony van Doore

Doe-boeken van Roots
HERFSTVAKANTIE: HAAL DE NATUUR IN HUIS

Het nieuwe Doe-boek Insecten en ander klein spul van Roots is ideaal voor de herfstvakantie. Dit boek brengt op een vrolijke en creatieve manier de wereld van het kleine dichterbij. Met puzzels, kleurplaten en prachtige illustraties wordt de insectenwereld in beeld gebracht.

Ook leuk: het Doe-boek Vogels en het Natuur Doe-boek.

Roots
Roots
Natuurwandelroute
HERFST IN HET AMERONGSE BOS

Bomen lijken ineens een belangrijke troef om de opwarming van de aarde te bestrijden. Tijdens deze Roots-wandeling door het Amerongse Bos zie je dat bomen ook voor andere doeleinden worden gebruikt: ze vormen een bron van leven voor onder meer spechten en paddenstoelen...
Foto: wandelaar in het Amerongse Bos / Edwin Giesbers

Roots
Advertorial
WEEK VAN HET LANDSCHAP

In de herfstvakantie vieren we in heel Nederland van 10 t/m 25 oktober 2020 de Week van het Landschap. Bekijk de activiteiten, wandel- en fietsroutes en ontdek de natuur dichtbij huis!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer