Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Praat mee over de toekomst van linkse samenwerking. Wat zijn onze prioriteiten en hoe zorgen we voor een sterk links profiel? Welke ambities willen we daarin waarmaken? En hoe werken we daarbij samen met partijen als GroenLinks bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen? Over dit soort vragen gaan we heel graag met jullie in gesprek.

Deze gesprekken voeren we zowel samen met GroenLinks als onderling. We gaan onder andere in gesprek over het manifest van onze wetenschappelijke bureaus. Binnenkort maken we meer bekend maar reserveer in ieder geval alvast deze data in je agenda voor de eerste gezamenlijke gesprekken: 8 mei in Den Haag en 17 mei in Groningen. Je kunt je hier aanmelden. Voor een globaal overzicht van onze planning kan je terecht op deze pagina.

Wil je zelf een gesprek organiseren met je afdeling of met je gewest met alleen PvdA-leden of met een GroenLinks afdeling? Voel je welkom. Uiteraard ondersteunen we je daarbij, bijvoorbeeld met informatie over linkse samenwerking en de sociaaldemocratie, kijk op de pagina voor meer informatie.

Adri Duivesteijn (1950 - 2023), meester van de verheffing

“Adri heeft zo lang de dood om de tuin geleid dat ik het kinderlijk geloof had dat dat eeuwig zo zou blijven. Het bericht van zijn dood schokte mij en heel veel anderen. Ja, we wisten dat hij dood zou gaan. Nee, ik geloofde het niet echt. Adri beheerste de kunst van het leven.” Lodewijk Asscher schreef dit prachtige In Memoriam over Adri Duivesteijn.

Kom naar de PvdA Rode Familiedag in het Openluchtmuseum

Zaterdag 13 mei is het zover: de PvdA Rode Familiedag in het openluchtmuseum in Arnhem. Met o.a. Ahmed Marcouch, Esther-Mirjam Sent, Jan Daenen, Mei Li Vos en Tim ‘S Jongers. Een dag vol activiteiten, geschiedenis, workshops, lezingen en rondleidingen, maar natuurlijk ook een dag om heerlijk met de (klein)kinderen of rode familie rond te struinen in het park. Meld jezelf en je introducé of familie nu alvast aan om zeker te zijn van een plekje.

Tijd dat vaste huurcontracten weer de norm worden! 

Huurders hebben behoefte aan een woning waarin ze zich thuis voelen en zich geen zorgen hoeven te maken of ze er de volgende maand nog wel kunnen blijven wonen. Afgelopen donderdag verdedigde Henk Nijboer zijn initiatiefwet in de Tweede Kamer. Lees er hier alles over.

En verder:

  • Vrouwen verdienen minder dan mannen. Nee, dat is geen partijstandpunt, maar al jaren een realiteit in Nederland en Europa. Gelijk loon voor gelijk werk, dat is toch logisch? Lees alles over de Europese wet loontransparantie van Vera Tax en Agnes Jongerius.
  • “Als er mensen sterven, moet politiek geen rol spelen.” De aardbeving in Syrië en Turkije heeft een zware nasleep, de wederopbouw nog een lange weg te gaan. Lees de terugblik op het politiek café van FMS en PvdA Internationaal met als gasten o.a. Oxfam Novib directeur Michiel Servaes, Kamerlid Songül Mutluer, journalist Sinan Can en mensenrechtenactivist Laura Jansen.
  • Kijk terug: PvdA Praat. Hoe zorgen we ervoor dat we uitbuiting van arbeidsmigranten tegengaan? We bespraken de plannen van PvdA en GroenLinks, de Europese aanpak en de gevolgen van misstanden voor de leefbaarheid van onze wijken. Met o.a. Agnes Jongerius, Haags wethouder Martijn Balster en Rotterdams fractievoorzitter Richard Moti.
  • Onze lokale politici zitten niet stil, en jij kunt meedoen! Zo kun je in Gouda mee de wijk in op 15 april, en in Amsterdam op 18 april in de Balie naar een avond over kansengelijkheid in het onderwijs met wethouder Marjolein Moorman. Kom je ook? 

Agenda

21-04: Cultuurnetwerkbijeenkomst in Hilversum
01-05: Dag van de Arbeid
08-05: Ledengesprek over linkse samenwerking - Den Haag 
13-05: PvdA Rode Familiedag in het Openluchtmuseum Arnhem
17-05: Ledengesprek over linkse samenwerking - Groningen 

Kijk voor alle activiteiten, ook van afdelingen, op www.pvda.nl/kaart.

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.