Nieuwsbrief van 9-1-20 6:58:03
Online bekijken

Energiezuinig en duurzaam, maar wel van alle gemakken voorzien

Een nieuw merk in Nederland: Ariston Warmtepompboilers

De warmtepompboiler is hèt antwoord hoe een (corporatie)woning kan beschikken over veel warm tapwater op een energiezuinige en duurzame manier. Een uitstekend middel om de bestaande traditionele elektrische boiler te vervangen. Vanaf  1 februari 2020 wordt in Nederland Ariston geïntroduceerd met de nieuwe productlijn warmtepompboilers Nuos en Lydos.

Infraroodverwarming als kunstobject

Ruim 10 jaar geleden is de ontwikkeling gestart van de LAVA infraroodpanelen. In eerste instantie werd gedacht aan toepassingen als aanvullende verwarming, bijvoorbeeld in badkamers. Daarom speelde het design een belangrijke rol. In tegenstelling tot wat de meeste aanbieders leveren, maakt ETHERMA geen gebruik van een raamwerk of lijst waarin een glasplaat is bevestigd. De LAVA infraroodpanelen hebben het zogenaamde infinity design.

Stap voor stap naar een volledig gasloze woning

De wereld verandert. De aarde warmt op en fossiele bronnen worden schaars. Ventilatiefabrikant Duco koestert de ambitie om de woningvoorraad grondig te ‘vergroenen’. Vaak wordt er bij een renovatie gedacht: cv-ketel eruit en warmtepomp erin, klaar is Kees. Maar zo simpel is het vaak niet. Met de introductie van de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco Hybride in oktober vorig jaar mikt Duco op gezinnen die ...

Bijzondere gevels maken Nederland energiezuiniger, comfortabeler en mooier

Nederland energiezuiniger maken. Nederland mooier maken. Nederland comfortabeler maken. Dat doet Sto door woningen en gebouwen te voorzien van een sterk isolerende schil. Gebouwen die vanzelfsprekend zonder energiegebruik koel zijn in de zomer en behaaglijk warm in de winter. En dat mag gezien worden. Strak gestuct, met steenstrips of een speciale gevelafwerking als glas of natuursteen.

De toegevoegde waarde van slank isoleren

De toekomst van de bouw is aan het veranderen. Ontwikkelingen als gasloos bouwen en de nieuwe eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG) moeten leiden tot een nieuwe en energiezuinige manier van bouwen. Isolatie speelt daarbij een grote rol. Of het nu gaat over woning- of utiliteitsbouw, nieuwbouw of renovatie, Kingspan Insulation heeft een compleet scala aan isolatieoplossingen die uitermate geschikt zijn voor toekomstbestendig bouwen en/of renoveren.

De totaaloplossing voor gezond en comfortabel wonen

De uitdaging van vandaag is om NOM-woningen zo te ontwerpen dat die niet alleen energiezuinig zijn, maar dat de bewoners tegelijk ook kunnen genieten van een gezond binnenklimaat en aangename binnentemperaturen. Met de slimme, geconnecteerde Healthbox 3.0 ventilatie-unit in combinatie met Invisivent design raamventilatieroosters, draagt Renson daartoe bij. Maar er is meer...
Bezoek de themapagina "Van het (aard-)gas af" voor meer informatie

Aquathermie - thermische energie uit water

Oppervlaktewater, afvalwater en drinkwater zijn allemaal bronnen voor warmte. We hoeven daarbij dus niet persé aan natuurlijke geisers en thermale baden te denken. Er lopen momenteel voldoende pilotprojecten in Nederland die het enorme potentieel in kaart brengen. Verwarming op basis van aquathermie is een goede optie voor het aardgasvrij maken van woningen en gebouwen. De temperatuur van  oppervlaktewater, afvalwater en drinkwater schommelt tussen 7-25 °C.

Basiskennis Bouwkunde: NOM-woningen, Nul op de meter

Met een NOM-woning wordt een woning bedoeld die nul-op-de-elektriciteitsmeter heeft staan. Bij zo’n woning wordt er dan ook naar gestreefd om de woning all electric uit te voeren. Voor alles dat elektriciteit gebruikt worden zuinige alternatieven toegepast, denk daarbij bij voorbeeld aan warmtepompen en vraaggestuurde ventilatie. Om daarmee zo zuinig mogelijk te kunnen zijn, worden de woningen extra geïsoleerd. Voor het opwekken ...
4.432
Leveranciers
25.871
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.