Shop trainingsbenodigdheden en ga voorbereid van start
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  
   
  
 

 

Back to school! In september starten veel populaire hondencursussen, zoals hoopers, agility, behendigheidtraining, sport en spel. Honden spelen graag met hun baasje, vooral bij de hondencursus. Met de juiste hulpmiddelen zoals trainingslijnen, clickersen beloningssnacks maak je het voor zowel je hond als jou leuk en makkelijk om samen te trainen en te genieten.

 
 

Tips voor tijdens de training!

Beloon je hond na iedere oefening. De oefeningen gaan niet altijd goed. Dit is niet erg; we spreken immers niet dezelfde taal. Geef je hond de tijd om het commando te snappen. Je hond wil het graag goed doen en een positieve reactie van jou is waar de hond hard voor werkt.

Eindig een training altijd positief met een commando dat de hond goed uitvoert. Een positieve afsluiting is goed voor het moreel.

Snapt je hond het niet? Meerdere keren hetzelfde commando geven zonder resultaat frustreert zowel jou als de hond. Misschien heeft je hond wat tijd nodig. Leid hem af met speelgoed.

 
 
 
 
 
 

Speelgoed als beloning!

Wil je jouw hond graag goed op gewicht houden en niet te veel met snoepjes belonen? Beloon hem dan met een leuk speeltje. Hier worden honden net zo blij van! Eindig een training met wat speeltijd zodat je hond zijn laatste energie kwijt kan.

Probeer Sport & Spel met je hond. Met treibballdogfrisbee of flyball oefen je op een speelse manier de behendigheid van je hond. 

 
 
 
  
 
 
 

Training variatie!

Naast puppycursus en gehoorzaamheid kun je meer variatie in je training zoeken met Agility, Degility, Dogdance en zelfs het nieuwe populaire Hoopers waarbij je hond leert om op commando een parcours af te leggen zonder al te veel fysieke zware inspanning. Hier ren je als baasje niet mee, maar geef je de commando's op afstand.

Dit kan zelfs al in je eigen woonkamer of achtertuin. Begin met een eenvoudig parcours en werk op het tempo van jouw hond naar meer uitdaging toe.

 
 
 
 
 
 
zooplus: Alles voor je huisdier | Online dierenwinkel