NUZO Nieuwsbrief november 2013

5 years ago


Text only:

"Iemand met overzicht die met me meedenkt" View this email in your browser

Nieuwsbrief november 2013

In deze nieuwsbrief uitgelicht:
Project: Mondzorg
Project Om U
Aankondiging Brede Netwerk Bijeenkomst 28 november
Terugblik bijeenkomst 'Ouderenzorg nu en in de toekomst'

Mondzorg: Interview met
Katarina Jerkovic-Cosic:
Problemen in de mond: "Dat hoort toch bij het ouder worden?”
NUZO interviewde Katarina Jerkovic, Gert-Jan van der Putten en Suzanne Janssen over het implementatieproject Mondzorg voor Ouderen. Het doel van de campagne is mondverzorging bij ouderen, verzorgenden en naasten van ouderen onder de aandacht brengen, informatie te verschaffen om zo de mondgezondheid te optimaliseren. Maar hoe pakken ze dit aan? Lees het volledige interview over Mondzorg.
Voor meer informatie over het implementatieproject Mondzorg kunt u contact opnemen met Katarina Jerkovic: katarina.jerkovic@hu.nl of 088- 4815455.


Het project Om U
Op donderdag 17 oktober jl. is Nienke Bleijenberg gepromoveerd op het project Om U. Zorg op maat voor ouderen in de eerstelijn: Een evalutatie van een multicomponent verpleegkundig zorgprogramma. Inmiddels is vanuit het project Om U de toolkit kwetsbare ouderen, ook bekend als de toolkit U-Care ontwikkeld. Dit is een praktisch hulpmiddel voor huisartsen en praktijkverpleegkundigen die op een gestructureerde en pro-actieve manier zorg willen verlenen aan ouderen in hun praktijk. 
In het kader van de afronding van dit project en het promoveren van Nienke Bleijenberg zijn een aantal artikelen online verschenen.
Nieuwsbericht 1 (Nationaal Programma Ouderenzorg)
Nieuwsbericht 2 (Julius Centrum, Nieuwsbrief Huisartsgeneeskunde)
Bekijk ook het filmpje over Om U in de praktijk.
 
Bent u geïnteresseerd in de Toolkit U-Care? U kunt deze opvragen bij het NUZO secretariaat:
secretariaatnuzo@umcutrecht.nl/088 7568122 (op dinsdag en donderdag te bereiken)

Brede Netwerk Bijeenkomst 28 november


“We zitten midden in een tijd van grote veranderingen. Waar tot voor kort veel antwoorden op zorgvragen centraal  in regie waren, moeten ouderen nu steeds meer zelf op zoek naar informatie, oplossingen en hun eigen regie voeren.  Dat geeft ook onzekerheid en onduidelijkheid  die niet alleen ouderen zelf raakt maar ook  gemeenten, welzijns-/ woon- en zorgaanbieders”.
Zoals u weet staat het NUZO  voor Samen Doen;  samen op zoek naar goede voorbeelden, die  breed in de regio verspreiden en gezamenlijk concrete thema’s oppakken  in nieuwe projecten waardoor kennis en kracht gebundeld wordt.
Op donderdag 28 november van 13:30 uur tot 17:00 uur willen we samen met u de agenda 2014 maken. De bijeenkomst vindt plaats bij partner AxionContinu in het verpleeghuis Albert van Koningsbruggen, Beneluxlaan 924 te Utrecht. Binnenkort meer informatie over het programma op onze website.

Terugblik 'Ouderenzorg: Nu en in de Toekomst'
 

Op donderdag 10 oktober vond de tweede bijeenkomst voor ouderen plaats. Een bijeenkomst op initiatief van NUZO-partner SBO provincie Utrecht dat werd gehouden in Het Baken in Woerden. De samenwerking met SBO provinincie Utrecht leidde tot een groot aantal aanwezigen. In totaal waren 106 mensen op de bijeenkomst.
De ochtend begon met een kopje koffie waarna de bijeenkomst officieel werd geopend door dhr. Wiet Terlien, voorzitter van SBO provinicie Utrecht. Een interessante presentatie van mevrouw Hannie van Leeuwen (oud Tweede Kamerlid) volgde. In een boeiende speech vertelde zij de aanwezige ouderen hoe belangrijk het is om zo lang mogelijk dingen zelf te blijven doen. ‘Je kunt meer dan je denkt!’. In het kader van ‘zelf dingen doen’ werden de ouderen vervolgens door Mebius Kramer, lid van de ouderendelegatie, en Viviën van Geen, voorzitter ouderendelegatie, verzocht om een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de ouderenzorg door lid te worden van het ouderenpanel.
Het ouderenpanel heeft de taak zich af en toe te laten bevragen door het NUZO over welke kwesties er spelen onder ouderen. Zo krijgen de ouderen zelf een stem in het verbeteren van de ouderenzorg. Nadat de ouderen zich lieten informeren over het NUZO, door NUZO coördinator Meta de Graaff, en over het ouderenpanel konden zij onder het genot van een lunch met elkaar en het NUZO in gesprek.
Hopelijk werpt deze bijeenkomst zijn vruchten af en zullen veel ouderen hun steentje bijdragen. Wilt u zich aanmelden voor het ouderenpanel of wilt u meer informatie? Dat kan! Stuur een mail naar secretariaatnuzo@umcutrecht.nl
Bekijk hier de presentatie door Meta de Graaff.
Overzicht van NUZO Partners
Copyright © 2013 NUZO, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief op de NUZO-website.
Wilt u voortaan de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Stuur een e-mail, of bel met het NUZO-secretariaat.
NUZO-Secretariaat
Telefoon: 088-7568122
E-mail: secretariaatnuzo@umcutrecht.nl
Aanwezig op dinsdag en donderdag
Julius Centrum, UMC Utrecht
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Nuzo-utrecht.nl

Categories: Health Health | Welfare Elderly | 65+
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019