‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 12-02-2021

Nye kræfttal: Over 350.000 lever med og efter kræft

År for år stiger antallet af mennesker i Danmark, der lever med eller efter en kræftdiagnose. I slutningen af 2019 var antallet 351.747 personer, og det var over 12.000 flere end året før. Det fremgår af rapporten ’Nye Kræfttilfælde i Danmark 2019’, der sætter tal på kræftudviklingen i Danmark.
Læs mere om de nye kræfttal

Halvt så mange unge ryger dagligt

På tre år er andelen af 18-19-årige, der ryger dagligt, faldet fra 12 til 6 pct. Det viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Dermed ser det ud til, at kurven for unges rygning er knækket. Men ingen grund til at hvile på laurbærrene, lyder det fra organisationerne bag undersøgelsen.
Læs den gode nyhed

Ny årsrapport: Se de store forskningsresultater fra 2020

I 2020 støttede Kræftens Bekæmpelse 169 forskningsprojekter takket være de penge, danskerne donerede til kræftsagen. Projekterne spænder bredt – fra forskning i corona-pandemiens betydning for kræftpatienter til ny viden fra laboratorierne, der kan hjælpe til at flere overlever.
Læs mere om forskningen

Sarah-Martine: 'Det er ikke kun kærlighed og omsorg, der udveksles i et kræftforløb'

Sarah-Martine havde brug for noget, der kunne hjælpe hende igennem det lange behandlingsforløb, som fulgte med hendes brystkræftdiagnose. Men når gennemsnitsalderen for ens kræftform er 65 år, og man selv er 22 år, kan det være svært at spejle sig i den information og de gode råd, man møder på sin vej. Det blev i stedet drømmestudiet og de store ambitioner, der hjalp hende igennem den svære tid.
Læs Sarah-Martines historie

’I kræftrådgivningen fik jeg mit eget frirum'

Da Louises mand fik kræft, fik hun brug for at tale sin situation igennem med en professionel rådgiver. I Kræftrådgivningen i Aarhus fik hun det frirum, hun havde så meget brug for.
Læs om rådgivning - også under corona

Det skriver andre medier om kræft
 

Mistrivsel, kræftdiagnoser og ensomhed træder i baggrunden under coronakrisen. Nyt forslag skal løse problemet - rød og blå blok er positivt stemt

(berlingske.dk 10-02-2021)

For at bryde med coronavirussens særstatus foreslår sundhedsekspert oprettelsen af et råd for folkesundhed, der skal udarbejde bud på konsekvenser af sygdomme over for konsekvenser af tiltag for at bekæmpe spredningen af dem. Theis Lange, professor og viceinstitutleder på Institut for Folkesundhed ved Københavns Universitet. ’Vi har endelig fået gang i en debat om restriktionernes omkostninger, men vi mangler fakta. For det handler om enormt svære afvejninger og dybe politiske prioriteringer,’ siger Theis Lange, der også er medlem af regeringens såkaldte faglige referencegruppe.
Læs mere her

Podcast om ’fremtidens kræftmedicin’

(Weekendavisen 11-02-2021)

Hvorfor hjælper behandling kun nogle kræftpatienter, mens andre bare lider af bivirkninger? Og hvad er årsagen til den halvdel af alle kræfttilfælde, som ikke skyldes livsstil? Klinisk onkolog og professor ved Rigshospitalet Ulrik Lassen forsøger at besvare begge spørgsmål ved at kortlægge patienters arvemasse og indsamle en bred vifte af data, som systemet i dag negligerer.Carlsbergfonden og Weekendavisen står bag podcasen.
Lyt med her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Esben Bjerre undersøger hvad pengene går til

I tre videoer undersøger radio- og tv-vært Esben Bjerre, hvad de penge, som danskerne hvert år donerer til Kræftens Bekæmpelse, går til. I den ene besøger han Kræftrådgivningen i Århus, hvor han møder Magnus, der har haft testikelkræft: 'Vi kan ikke give dig testiklerne tilbage, men vi kan så meget andet'.
Se film med Esben Bjerre

10-kampen sætter denne uge fokus på fuldkorn

Fuldkorn har vist sig at kunne mindske risikoen for blandt andet tarmkræft. Danskerne spiser heldigvis mere fuldkorn end de gjorde for blot 15 år siden, men mange har stadig brug for inspiration. Derfor stiller forebyggelseskampagnen 10-kampen i denne uge skarpt på fuldkorn.
Læs mere og tilmeld dig 10-kampen

Vinderfilm om unge og druk fundet

Anita, Alva, Tania og Lucas fra Frederiksberg Gymnasium løber med sejren i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens filmkonkurrence ’Drik mindre – oplev mere’, hvor elever fra hele landet har givet deres bud på en kampagnefilm, der skal få unge på deres egen alder til at reflektere over den danske alkoholkultur.
Læs mere og se filmen