‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN MORGEN
 
 
 
Nu opfordrer Udenrigsministeriet danskere til at være ekstra forsigtige på rejser til Frankrig, Spanien, Tyskland og Østrig. Ministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til fire regioner i Italien, inklusive Veneto, hvor Venedig (billedet) ligger.
 
     
 
Godmorgen
 
Her er ugens sidste nyhedsbrev, hvor vi endnu en gang indleder med nyheder om coronavirussen.
 
Udenrigsministeriet har nemlig ændret rejsevejledning for rejser til Spanien, Frankrig, Tyskland og Østrig. Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser, men opfordrer til at være »ekstra forsigtige«.
 
Til gengæld er der godt nyt for den første danske coronapatient, Jacob Tage Ramlyng, der nu er raskmeldt. Myndighederne vurderer, at han ikke længere kan smite og derfor ikke behøver at være i hjemmekarantæne. Han kan nu igen bo sammen med sin familie - og tage på arbejde på TV 2.
 
Coronavirussen betyder også, at en lang række sports- og kulturbegivenheder er aflyst. En indsats i det omfang er ikke set i Europa siden pesten, siger en ekspert.
 
Men inden du går i panik, så læs her sundhedsredaktør Lars Igums grundige gennemgang af, hvor farlige coronavirussen egentligt er.
 
Husk at du altid kan få overblik over alt, hvad Politiken har skrevet om corona - og det er en del - her.
 
     
 

 
Tyrkiet dræber 21 syriske soldater
 
Torsdag aften indgået en aftale om våbenhvile i Idlib mellem Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. Våbenhvilen i Idlib trådte i kraft ved midnat lokal tid.
 
Men kort før midnat dræbte Tyrkiet 21 soldater fra den syriske regeringshær og ødelagt militært udstyr, herunder to missilaffyringsramper, hævder det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu, som citerer Tyrkiets forsvarsministerium
 
<span class="body__span "><hr class="body__hr "></span>
 
 
Dansere underbetales (hvis de overhovedet betales)
 
Hvad skal du have for en uges arbejde?
 
For de heldigste af de dansere, der medvirkede i tv-showet Zulu Awards i februar, var lønnen for en uges arbejde 3.000 kr. Men det fik kun otte ud af 28 dansere. De resterende 20 dansere fik ingenting, eller nårh ja, et armbånd til efterfesten.
 
Ifølge en række dansere, som Politiken har talt med, er Zulu Awards langtfra det eneste tv-show, hvor danserne føler sig underbetalt og snydt. De fortæller om en branche, hvor de ofte bliver mødt med ringe eller slet ingen betaling, med mindre de bliver hyret af et teater.
 
     
 
 
<span class="body__span ">Bestikkelse i milliardbyggeri</span>
 
En ny bydel er på vej i København. På 55.000 kvadratmeter skal ’Redmolen’ i Nordhavn rumme hotel, kontorer og boliger.
 
Men inden prestigeprojektet til 2,6 milliarder kroner er kommet i gang, har bygherren, landets største pensionsselskab, PFA politianmeldt byggefirmaerne V2C og WR Entreprise, for pensionsselskabets egen rådgiver, V2C, har angiveligt forsøgt at få entreprenører på projektet til at bestikke sig ved at kræve såkaldt returkommission.
 
Fik WR Entreprise kontrakten på 700 mio. kroner, skulle de, ifølge dokumenter DR har set, betale V2C seks millioner i såkaldt »projekttilvejebringelsesfee«.
 
     
 
 
Årsopgørelsen kan nu tjekkes - og den er nu nemmere at udfylde
 
Og så er det en af årets store dage online, i hvert fald hvis man er glad for at vente i en kø, for det er tid til årsopgørelsen. Officielt er adgang årsopgørelsen først åben fra mandag, men allerede fredag morgen, da jeg testede kl. 6.46 var det muligt at tjekke den.
 
I år ser den anderledes ud end normalt, skriver Politiken, for hvor der tidligere var 66 felter, man kunne rette i, er der nu kun 12. Det er dels for at gøre det nemmere for danskerne at indberette deres skat, jo flere felter jo større risiko for at taste forkert, forklarer underdirektør i Skat Karoline Klaksvig. Men det er også fordi de mange felter har fristet nogen til at skrive forkert. Og det er altså, tast selv, ikke tag selv, insisterer skats underdirektør.
 
Herfra er der kun tilbage at ønske god weekend, forhåbentligt uden skattesmæk eller coronapanik.
 
     
 

 
Du lytter til Politiken: Er vores strategi mod coronavirus idiotsikker?
 
Coronavirussen spreder sig i Europa, og det har store konsekvenser. Ikke kun for de smittede, men også for alle os andre. Herhjemme har 40.000 medarbejdere fra Region Hovedstaden fået forbud mod at deltage i større konferencer og møder, og i Italien er alle skolerne lukkede.
 
Men er det nok til at stoppe smitten? Og hvad er myndighedernes strategi egentlig i Danmark?
 
Kyt til det seneste afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som du i dag finder øverst på forsiden af Politiken.
 
Klik her, hvis du ikke har fået hørt alle ugens afsnit, hvor du blandt andet kan blive klogere på Taleban, Sydkorea som musikalsk stormagt og hjemløse i Los Angeles.
 
<span class="body__span "><hr class="body__hr "></span>
 
 
Det sker i dag
 

 
 
Den første fredag i marts hvert kåres Årets Pressefoto i Danmark. Det er i år i dag, 6. marts. Arrangementet finder sted på Det Kongelige Bibliotek fra klokken 13.00.
 
 
Det amerikanske såkaldte kongetal, tallet for antallet af nye job uden for landbruget i februar, bliver offentliggjort klokken 14.30. Tallet giver en indikation om økonomiens udvikling i USA.
 
 
Østre Landsret skal afgøre, om en ansat i DB Cargo forvanskede et bevis efter togulykken på Storebælt, hvor otte mennesker mistede livet. Manden har intet ansvar overhovedet for ulykken. Retten i Glostrup dømte ham i oktober 2019 for at have ændret et dokument, hvilket gav en straf på 20 dages betinget fængsel. Manden har anket til frifindelse.
 
     
 
 
Det skete i dag
 
 
 
1899 Felix Hoffmann, ansat i det tyske firma Bayer, patenterer ’Aspirin’
 
 
1975: Iran og Irak indgår en aftale i Algiers, der sætter et punktum for landenes grænsestridigheder.
 
 
2000: Nordea bliver til, da Unibank fusionerer med svensk-finske Merita Nordbanken.

 
 
 
Med venlig hilsen
Sarah Skarum
Journalist på Politiken
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
 
MÆLKEHADERE PÅ FREMMARCH
 
 
 
Mælkehaderne vejrer morgenluft. Derfor angreb de Joe Biden
 
 
PRÆSIDENTVALG I USA
 
 
 
Mælkehaderne vejrer morgenluft. Derfor angreb de Joe Biden
 
 
 
STOR GUIDE:SPIS BILLIGT
 
 
 
Her er Københavns bedste måltider til max 100 kr.
 
 
IBYEN GUIDER
 
 
 
Her er Københavns bedste måltider til max 100 kr.
 
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 Efter forvirring om farlighed: Her er, hvad vi ved, om risikoen for at dø af coronavirus
 
 
 
2 Fie Laursen kritiseres for at reklamere for gråzone-prostitution: »Det er sådan set bare dating med fordele for kvinder«
 
 
 
3 Tidligere medarbejder i Fakta: Inden hver vagt overvejede jeg mit buksevalg, så folk ikke skulle tænke på min røv
 
 
 
4 Målmandsdrop to minutter før tid sender Sønderjyske i pokalsemifinalen
 
 
 
5 Hollandsk medie: Thomas Kahlenberg smittet med coronavirus til Christian Poulsens runde fødselsdag