Klik for at se nyhedsbrevet i din browser
Nye ungdomsdelegater klar til at tale unges sag i FN - Dansk

Nye ungdomsdelegater klar til at tale unges sag i FN

Nye ungdomsdelegater klar til at tale unges sag i FN

Silke, Nikolaj, Sigurd og Abdulkarim er udpeget af DUF til at være Danmarks nye ungdomsdelegater til FN. De deltager i FN-topmøder og repræsenterer danske unge i de vigtigste globale spørgsmål om demokrati, klima, jobskabelse og ligestilling.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd udpeger fire nye ungdomsdelegater til at repræsentere danske unge på den internationale scene i FN; en ordning, der har eksisteret stort set alle år siden 1972. Rækken af tidligere ungdomsdelegater tæller bl.a.: Pia Olsen Dyhr, Troels Lund Poulsen, Jeppe Bruus og Søren Brostrøm.

Danmarks nye ungdomsdelegater er:

Silke Birkenborg Andersen er ny ungdomsdelegat til FN inden for Demokrati og Partnerskaber og er indstillet Radikal Ungdom.

Nikolaj Rosenkilde Kølbæk er ny ungdomsdelegat til FN inden for Faglært Uddannelse og Jobskabelse og er indstillet af Fagbevægelsens Ungdom.

Sigurd Seindal Krabbe er ny ungdomsdelegat til FN inden for Klima og Miljø og er indstillet af KFUM Spejderne.

Abdulkarim Harakow er ny ungdomsdelegat til FN inden for Ligestilling og SRSR og er indstillet af Red Barnet Ungdom.

Ungdomsdelegaterne har baggrund i og er indstillet af en række forskellige samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer. Men når de træder ind i rollen som FN- ungdomsdelegat, repræsenterer de ikke kun deres organisation, men indgår i danske delegationer på vegne af den brede danske ungdom.

Professorens guide: Hvordan kan fritids- og foreningslivet støtte unge, der har det svært?

Professorens guide: Hvordan kan fritids- og foreningslivet støtte unge, der har det svært?

DUFs Ungeanalyse 2023 viser, at mange unge har svært ved at åbne op og dele deres problemer med andre. 25 % af unge svarer, at de ikke har søgt hjælp fra andre, selvom de det seneste år har haft brug for den. En af hovedårsagerne er, at det er svært at række ud.

Vi har derfor talt med Noemi Katznelson, der er professor samt center- og forskningsleder ved Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, om, hvorfor det kan være svært som ung at dele sine sårbarheder, usikkerheder og problemer med andre - og hvordan vi kan ændre det.

Noemi fortæller, at det både kan være skamfuldt, svært at sætte ord på, og at man kan føle sig forkert, når man ikke trives. Og det betyder, at mange ikke siger det højt, når de har det svært. Heldigvis kan fritids- og foreningslivet hjælpe unge til at få sat ord på det.

I videoen kan du høre Noemis bud på, hvordan fritids- og foreningslivet kan hjælpe unge, som har svært ved at dele deres udfordringer med andre.

Ungetinget: 145 nordiske unge i inkluderende fællesskab

Ungetinget: 145 nordiske unge i inkluderende fællesskab

"Det var øjenåbnende at se og høre, hvordan forskellige organisationer arbejder i Norden. Og det gjorde det nemt at tage kontakt til folk."

Sådan sagde en af 145 unge fra hele Norden, der tidligere på måneden deltog i det store tværnordiske arrangement Ungetinget i Sørmarka i Norge.

Under temaet ”Stærke, inkluderende fællesskaber” knyttede deltagerne bånd på tværs af organisationer, udvekslede erfaringer og blev klogere på hinanden og Norden.

Ungetinget er en del af NORÐ-projektet, der ledes af DUF.

Læs mere om projektet og fremtidige aktiviteter her.

Dos & don’ts til bedre ungeinddragelse – kom med dine input!

Dos & don’ts til bedre ungeinddragelse – kom med dine input!

I DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd ønsker vi at arbejde for bedre ungeinddragelse. Derfor håber vi, at du vil hjælpe os med at besvare nogle få spørgsmål, som kan sætte rammen for vores videre arbejde.

I DUF mærker vi en stigende interesse for at inddrage unges stemmer i politik og udviklingsprojekter – både på lokalt og nationalt niveau. Det er vigtigt. Men hvad skal der egentligt til for, at du og din ungdomsorganisation oplever at blive inddraget på en god måde? Hvad er de vigtigste DOS AND DON’TS, når politikere, kommuner og interessevaretagere inviterer unge med om bordet?

Det er DUF i gang med at undersøge – og i den forbindelse har vi brug for dine input! Vi vil derfor bede om din hjælp til at besvare et spørgeskema om dine erfaringer med god og dårlig inddragelse.

Ungeinddragelse kan f.eks. være, når politikere, kommunen eller din uddannelse gør noget aktivt for at involvere unge i beslutninger og projekter, der påvirker dit liv og samfundet omkring dig. Det er et spørgsmål om, at beslutningstagere lytter til dine idéer, bekymringer og holdninger – og skaber et rum, hvor unge kan få indflydelse.

Det er anonymt at deltage, og spørgeskemaet tager ca. 10 minutter at gennemføre. Målgruppen er unge op til 29 år.

youtube facebook instagram twitter linkedin
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du er tilmeldt via vores hjemmeside. Hvis du ikke ønsker at modtage flere nyhedsbreve, benyt nedenstående link.
Afmeld nyhedsbrev