Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 3 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Nyenrode-accountants komen met nieuwe definitie controlekwaliteit
Het is maar de vraag of de voorgestelde nieuwe aanpak van de NBA-stuurgroep Publiek Belang zal leiden tot meer vertrouwen in de accountancysector. Dat stellen vier aan Nyenrode verbonden RA’s in reactie op de green paper die de stuurgroep ter consultatie heeft gepubliceerd. De vier stellen een andere invullen van het begrip controlekwaliteit voor.
Lees meer
 
 
SRA-kantoren boeken 5% meer winst
De bij de SRA aangesloten MKB-accountantskantoren hebben in 2016 zowel de omzet als de winst zien groeien. Vergeleken met 2015 is de omzet gemiddeld met 3,7% toegenomen en de winst met bijna 5%. Dat blijkt uit het SRA Benchmarkonderzoek over 2016, waaraan 100 kantoren hebben deelgenomen. Die hebben nog steeds moeite met het aantrekken van […]
Lees meer
 
Klanttevredenheid vergroten? Advertorial

Klanten opvoeden om bonnen en facturen digitaal aan te leveren. Zorgen dat de handen binnen je kantoor geen eelt krijgen van invoerwerk. Daardoor ontstaat tijd om je klanten écht blij te maken. Met Exact Online voor Accountancy automatiseer je alle administratieve stromen. Je ontdekt advieskansen en creëert onderscheidend vermogen. Ontdek de voordelen van Exact Online voor Accountancy in 3 minuten.

Bekijk de gratis demo

 
Onderzoek datalekken Belastingdienst: geen opzet in het spel
Het onderzoek naar informatiebeveiliging en gegevensgebruik bij de Belastingdienst, waarbij eerder datalekken was geconstateerd, heeft uitgewezen dat de onzorgvuldige verwerking van gegevens niet opzettelijk heeft plaatsgevonden. Ook was er geen sprake van niet-functioneel gebruik. Het daaraan gekoppelde strafrechtelijk onderzoek is gestaakt, meldt staatssecretaris Wiebes (Financiën) aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
BDO vult internationale top verder in
BDO International heeft drie nieuwe benoemingen gedaan in het zogeheten Global Leadership Team. Dat wordt vanaf 1 november aangevoerd door de nieuwe CEO Keith Farlinger, die Martin van Roekel opvolgt.
Lees meer
 
Accountancy Festival Advertorial

Goed nieuws, zonaanbidders. PinkWeb organiseert 2 november weer het Accountancy Festival. En dit keer in zonnige stijl. Vier nog even de zomer in onze Ibiza lounge. Nu de technologische ontwikkelingen razendsnel gaan, kiezen wij er juist voor om te onthaasten. Kom ook in deze relaxte setting praten over de nieuwste software en de ontwikkelingen in onze branche. Meld je aan =>

 
FIOD houdt eigenaar administratiekantoor aan
De FIOD heeft maandag een 66-jarige mede-eigenaar van een administratiekantoor aangehouden op verdenking van omzetbelastingfraude over de laatste vijf jaar en het opmaken van valse facturen. Hij zou op die manier bijna een half miljoen aan onterechte belastingteruggaven hebben geïncasseerd.
Lees meer
 
 
Value8: jaarrekening komt eraan
Volgens investeringsmaatschappij Value8 komt er op korte termijn een goedkeurende verklaring van controlerend accountant Mazars voor de jaarrekening over 2016. Het onderzoek naar dubieuze praktijken bij trustkantoor en Value8-deelneming BK Group is bijna afgerond. Dat stel de maatschappij bij de halfjaarcijfers over de eerste zes maanden van dit jaar.
Lees meer
 
 
Partners Deloitte verdienen het meest
Bij Deloitte ontvangen de 258 partners gemiddeld een beloning van € 568.000. Daarmee zijn ze de best verdienende partners van de Big Four, heeft het FD berekend.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
‘Cyberrisico door nonchalante medewerker vooral groot bij klein MKB’
Bijna de helft van de Nederlanders (46%) maakt zich zorgen over de digitale veiligheid in zijn eigen huis. Op het werk is de bewustheid van cyberrisico’s een stuk minder: 21% maakt zich daar weleens zorgen over de veiligheid rondom online werken. Dat blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek van Alert Online onder 2.655 werkende Nederlanders. […]
Lees meer
 
 
Winststijging PwC dankzij Tax en Advisory
De omzet van PwC Nederland is in het boekjaar 2016-2017 met 3% gestegen tot € 767,0 (744,1) miljoen. Na jaren van winstdaling is het bedrijfsresultaat tussen begin juli 2016 en eind juni 2017 verbeterd tot € 151,2 (142,3) mln. Dat is met name te danken aan de goede resultaten van Tax en Advisory.
Lees meer
 
 
Fiscus wijst op einde inkeerregeling
De Belastingdienst wijst erop dat de inkeerregeling voor zwartspaarders op 1 januari afloopt. Wie volgend jaar niet eerder opgegeven buitenlands vermogen meldt, riskeert strafrechtelijke vervolging.
Lees meer
 
 
BFT peilt naleving Wwft ook in Rotterdam
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) gaat de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) bij administratiekantoren in de regio Rotterdam monitoren.
Lees meer
 
Wat zijn anno 2017 succesvolle businessmodellen in retail en handel? Contentpartner
Retail verandert. Er wordt steeds meer online verkocht en online verkoop groeit met dubbel digits. Iets anders is de vraag of online retail ook per se meer winstgevend is? Wel zijn er inmiddels voorbeelden van succesvolle online ondernemingen. Maar ook retailers die online en stenen vestigingen combineren. Dat moet en kan een ondernemer allemaal administratief […]
 
DGA PE-dag Opleiding
Waar krijgt u van de dga veel vragen over en op welke thema’s wilt u uw kennis nog actualiseren? Met de vernieuwde DGA-PE-dag stelt u uw eigen cursusprogramma samen. In de wet zijn diverse kostensoorten opgesomd die beperkt of in het geheel niet aftrekbaar zijn van de bedrijfswinst. Hoe zit dat nu precies? En hoe […]
 
Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo! Opleiding
Certificering, de civiele en fiscale mogelijkheden! De certificering van aandelen in de BV en de certificering van overig vermogen staat tijdens deze cursus centraal. Update uw kennis op dit gebied en zorg dat u antwoord kunt geven op de volgende vragen: Hoe kunt u vermogen binnen de familie houden? Wat zijn de belangrijkste aandachts- en […]
 
Accountant AA – Meppel Vacature
De vestiging Meppel is in beweging en er is ruimte ontstaan voor ondernemende accountant AA. Ben jij een vakkundige accountant en toe aan een nieuwe uitdaging? Kom met ons in gesprek en we vertellen je graag meer. Jouw rol Als ondernemende accountant bij de Jong & Laan krijg je alle ruimte en is jouw vakinhoudelijke […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn