Problemer med at se nyhedsbrev? Klik her

Afmeld nyhedsbrev

 
 

 
   
 

Nyhedsbrev fra Dansk Taxi RÃ¥d - uge 51

Glædelig jul og godt nytår

Mens vi venter – ikke kun på julen – men i lige så høj grad på en ny taxilov, kan vi se tilbage på et rigtig godt år i taxibranchen. Lige nu ligger en ny app udviklet af taxibranchen i top 5 over mest downloadede apps. Moove har taget kunderne med storm. En helt igennem lovlig appbaseret taxitjeneste, som gør det lettere at bestille og betale og som giver overblik over turen og hvem man kører med. Med Moove har taxibranchen givet kunderne en tidlig julegave og skudt nytåret og nytænkningen i gang.

Danmarks nye taxi-app

En anden rigtig god nyhed er udsigten til en ny taxilov. Midt i december inviterede den ny transportminister til pressemøde og fremlagde regeringens forslag til en moderne taxilov. Et spændende tiltag som Dansk Taxi Råd ser gode muligheder i. Vi skal naturligvis arbejde for at sikre de bedst mulige betingelser for taxibranchen og dens kunder. Vi har fokus på et konkurrencedygtigt erhverv, der tilbyder en skarp og præcis service. I løbet af 2017 kommer Dansk Taxi Råd rundt i landet og orienterer om den ny taxilov og det politiske arbejde, som vi varetager på branchens vegne.

Balanceret afregulering

Et andet arbejde, som Dansk Taxi Råd har varetaget i årets løb, er at sikre en fastholdelse af energi- og miljøklassekravene. Trafikstyrelsen havde lagt op til en skærpelse, som ville have indskrænket vognmændenes muligheder for at handle biler med risiko for større udgifter. Dansk Taxi Råd var i dialog med Trafikstyrelsen og afgav et høringssvar, som styrelsen kunne se fornuften i og derfor fulgte de Dansk Taxi Råds anvisninger om at fastholde energiklassekravene.

Energikrav fastholdes

Et af årets helt store højdepunkter faldt med dommen i Østre Landsret, hvor det endelig blev slået fast, at Uber-chauffører udfører piratkørsel i strid med taxiloven. Vi har aldrig været i tvivl om, at Uber var pirattaxikørsel og Dansk Taxi Råd er meget tilfredse med sagernes udfald og ikke mindst udsigten til en straffesag mod virksomheden Uber, der er fastsat til at foregå i Københavns Byret i april næste år. Det er i den forbindelse dejligt, at transportminister Ole Birk Olesen har udtalt, at han anser det for sandsynligt, at virksomheden Uber handler ulovligt, når nu dens chauffører er dømt for pirattaxikørsel.

Uber er ulovligt

Sidst men ikke mindst har arbejdsglæden i taxibranchen været en fornøjelse i år. Et utal af gange har jeg siddet i jeres biler på vej til og fra møder og interviews og ikke mindst som privatperson, selv om de fleste af jer genkender mig, og så skal vi have en taxisnak. Det er altid inspirerende og interessant at høre om taxibranchen fra jeres plads bag rattet. Tak for input, samtaler og gode råd i årets løb. I betyder mere end I aner. Mennesket bag rattet i taxien tegner billedet af branchen. I er ansigtet udadtil. I er ambassadørerne for taxibranchen. Gør I en god figur, så gør i vores arbejde så meget lettere. Når I leverer ude i bilerne, så hjælper I os med at levere hos beslutningstagerne. I Dansk Taxi Råd bliver vi så glade, når der er fokus på de positive historier om det så er Tesla-brødrene, der tager Mors med storm eller Ove, der elsker livet i sin liftbil i Næstved. Jeres arbejdsglæde og sans for service gør en forskel for os og for hele taxibranchen.

Liftvogne er ny levevej

På Dansk Taxi Råds vegne vil jeg gerne ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi glæder os til at tage fat på 2017 og sikre en god og moderne taxilov.

Trine Wollenberg, direktør i Dansk Taxi Råd

 


 

  • Kontakt
  • Dansk Taxi RÃ¥ds administration
  • Valhøjs Allé 126
  • 2610 Rødovre
  •  
  • Tlf.: 38 77 78 90
  • Fax: 38 77 78 91
  • E-mail: dtr@taxi.dk

Følg os