Nyhedsbrev oktober

1 year ago


Text only:

View this email in your browser
Nyhedsbrev oktober 2017
Tak for en god sæson til alle vore gæster, som, på trods af det lunefulde sommervejr, har været med til at holde humøret højt ved de mange arrangementer vi har haft i år. Vi har endda haft fremgang, både i antal arrangementer og salg i café og butik. Og nyplantningerne, ja de stortrives i en fugtig sommer.
 
Er der så ingenting at brokke sig over?
 
Jo, druerne i marken har lidt slemt under de mange lavtryk, der har stået i kø for at komme ind over Danmark i 2017. Udbyttet på nogle af sorterne bliver ringe, men alt i alt, kunne det være gået meget værre. Der sidder masser af flotte druer nu, og i løbet af de næste par uger vurderer vi hvilke af druerne der skal bruges til vin og hvilke til specialprodukter.  
 
Den helt store nyhed i 2017 er vores omlægning i marken med nye opbindingssystemer. Det har været et større anlægsarbejde, som også har omfattet udskiftning af ca. 600 planter som er blevet erstattet med mere driftsikre sorter. 
 
Se med her
Hvorfor lægge om?
I de senere år har vi oplevet en tendens til koldere og mere blæsende forsomre og varmere sensomre. En varm sensommer er altid en velsignelse, men først på sommeren når vinen skal blomstre, kan blæst og kulde ødelægge frugtsætningen. Forsøg i 2016 viste, at afskærmning af vinen i blomstringsperioden gør en stor forskel.
 
Vi har derfor iværksat 1. fase af en omlægning, med et opbindingssystem som muliggør montering af læskærme i den kritiske periode. Det er læskærme som let kan hænges på stativerne og let samles sammen igen, når blomstringen er overstået.
 
Resultatet er meget tydeligt. Der hvor der ingen skærme har været, er blomstringen generelt dårlig i år. Der hvor skærmene har siddet er det gået fint. Nu vurderer vi over de næste par år, hvorvidt denne investering er god ud fra et udbyttemæssigt synspunkt – og hvorvidt vi skal udbygge det nye system. Ligeledes kan vi nu forsøge med flere skærmtyper, da vi har en del stativer at lege med.
Flere sidegevinster med de nye stativer
Vi går fra den klassiske ”hæk” til en ”dobbeltradet” eller vandret bladmasse, hvor alle blade bliver belyst både formiddag og eftermiddag – bedre fotosyntese. Vi har også større frihed til at vælge, hvilken beskæring der passer os bedst enten med druer i hver side af stativet (som vist i fotoet ovenfor), eller druer spredt over hele bredden. I alle tilfælde hænger druerne godt til tørre i disse stativer, hvilket forbedrer sundheden i klaserne. 
 
Mange nye medejere i 2017
Flere og flere af de forgyldte emblemer blinker i landskabet. Der har været en meget flot tilgang af nye medejere i 2017, og den kapital som var nødvendig for at finansiere de nye anlæg i marken, er allerede kommet ind ved anpartstegning på nuværende tidspunkt. Det er vi meget tilfredse med.
 
Vores oprindelige planer om at investere i udvikling og vækst i samme takt, som vi sælger anparter holder, og vi er stadigvæk lige begejstrede, hver gang en bestilling af en anpart tikker ind. Vi får dog stadig spørgsmål om anparter, som f.eks.:
”Er der så en masse man skal hjælpe med”? Nej – der er ingen pligter eller risiko, kun fornøjelser og rettigheder.
”Hvor længe gælder en anpart”? En anpart er IKKE et abonnement som skal fornyes, men en reel ejerandel af bedriften, som ”gælder” lige så længe selskabet eksisterer – og den kan handles frit.
 
En anpart koster kun 1000 kroner – en beskeden investering i betragtning af alt det man opnår.
Flere køber anparter, som GAVEN til den der har alt – undtagen en vingård.
 
Bestil anparter her
Vinhøsten står for døren
Inden længe samles vi atter omkring vinhøsten, og glæder os til samværet med dem som kommer fra nær og fjern for at give en hånd med. Vi regner med at følgende bliver høstdage: 13. og 14. samt 20. og 21. oktober, med start kl. 9 med morgenkaffe og briefing, inden vi går i marken.
Der er stadig nogle ledige pladser på nogle af høstholdene, så vi hører gerne fra dig, hvis du kunne tænke dig at prøve en høstdag på Glenholm – det plejer at være rigtig hyggeligt. Du skal ikke spekulere på forplejning, det sørger vi for.
Græssets betydning
Når det regner meget i august og september, som tilfældet har været i år, svulmer druerne ekstra meget op. Især de store druer i de klaser, hvor der er forskel på druestørrelsen. Nu kan vi for alvor se, hvor meget det betyder at vi for flere år siden, gik fra sort jord mellem rækkerne til græs og ukrudt. Førhen kunne disse druer svulme så meget, at de revnede – med masser af gråskimmel (råd) til følge. Nu er vegetationen i bunden med til at forbruge den overskydende nedbør, så druerne ”holder sig i skindet”.
Høstfesten den 11. november
Festen starter på Glenholm kl. 18.30  med en velkomstdrink. Vi lægger vejen forbi vineriet, og får en lille beretning om høsten, til lyden af vinene som stadig står og gærer. Herefter kører vi i Dalen, hvor vi ruller en vinmenu ud af gode modne Glenholm Vine som skal akkompagnere en lækker menu, skabt af et super køkkenhold på Næsbydale Badehotel – du kan godt glæde dig. Menuen lyder sådan her:
 
Canape surprise
1 glas Fringilla 2015
.
Røget hellefisk med spæde salater - søde tyttebær - urtemayo samt sprøde flager af rugbrød
1 glas BUTEO 2014 Hvidvin
.
Agurk granité
.
Mørbrad af okse grillet på rotisseri serveret med stegte svampe - friske bær - saltede mandler - små kartofler samt kalveglacé
1 glas BUTEO 2006 Rødvin
.
Blå Kornblomst - mild skimmelost med hjemmelavet knækbrød
1 glas LIMOSA NY EG 2010 Hedvin
.
Æblecrumble
Kaffe
 
Hele pakken koster kun kr. 795,-
Anpartshavere betaler kr. 595,- (en billet pr. anpart)
Du kan bestille ved at sende en mail retur eller ringe på 98 67 69 66. Der er kun få ledige pladser tilbage.
 
 
Med ønsket om et godt efterår – måske ses vi.
De bedste hilsner
Familien Madsen
Glenholm
Copyright © 2017 Glenholm Vingård Aps, All rights reserved.
Vi sender dig dette nyhedsbrev, som du tilmeldte dig til på vores hjemmeside.
Our mailing address is:
Glenholm Vingård ApsFjordlystvej 21Ranum 9681 Denmark
Add us to your address book
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018