Spil på alle dine strenge

Nyskrevet dansk musik og ungt dansk stortalent

På torsdag har vi den store glæde at dele hele to unge, danske stortalenter med jer: huskomponist Allan Gravgaard Madsen og violinist Alva Holm.

Hjertets juveler

Torsdag 1. oktober kl. 19.30
Symfonisk Sal

Fredag 2. oktober kl. 19.30
Viborg Katedralskole

 

På torsdag (og fredag i Viborg) har vi den store glæde at dele hele to unge, danske stortalenter med jer. Den første er vores huskomponist Allan Gravgaard Madsen, som nogen af jer måske kender bedre som ”Speaker Allan” fra Den Korte Radioavis eller som quizdeltager i DR's Den klassiske musikquiz. Til daglig er Allan Gravgaard Madsen dog en prisvindende komponist, som vi har været så heldige at engagere som huskomponist. Det betyder bl.a., at han skriver fire orkesterværker direkte til os – og det er det første af disse, kaldet Ouvert’, som I kan opleve til koncerten 1. og 2. oktober.

Udover urpremieren på Allan Gravgaard Madsens første orkesterværk til Aarhus Symfoniorkester, kan I til koncerten opleve den kun 19-årige Alva Holm fortrylle som solist i Mendelssohns Violinkoncert i e-mol.

Alva har optrådt professionelt som solist siden hun var 11 år og har vundet talrige internationale og nationale talentpriser og konkurrencer, heriblandt Den Danske Strygerkonkurrence i 2018, som hun vandt til finalekoncerten her hos os. Hun er et lysende talent med en sart og skærende smuk tone, som man ikke bør snyde sig selv for.

Program:

F. Mendelssohn: Ruy Blas-ouverture
F. Mendelssohn: Violinkoncert i e-mol
 --- PAUSE ---
A. G. Madsen: Ouvert’ (uropførelse)
L. v. Beethoven: Symfoni nr. 7

Varighed i alt: ca. 110 minutter.

Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19.00 er der koncertoptakt ved filosof, forfatter og lektor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium Søren Schauser og Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk

Læs mere om koncerten med Madsen, Mendelssohn og Beethoven [pt. udsolgt]
Download koncertprogrammet (pdf)

Kammerkoncert
Mozart & Tjajkovskij

Søndag 4. oktober kl. 15.00
Symfonisk Sal

Oplev den klassiske musiks mest intime øjeblikke – og kom tættere på symfoniorkestrets medlemmer i den første af sæsonens fire kammerkoncerter.

Program:

W. A. Mozart: Strygekvintet nr. 4
P. I. Tjajkovskij: Souvenir de Florence

Medvirkende:

Cristian Chivu Ivan, violin
Sarah Lucy Foldager, violin
Luminita Marin, bratsch
Ático Razera, bratsch
Eugene Hye-Knudsen, cello
Brian Friisholm, cello

Varighed i alt: ca. 100 minutter, inkl pause.

Køb billet til kammerkoncerten

BAGGRUNDSHISTORIE

Beethovens 7. symfoni – en dansens apoteose

Beethovens fremhævelse af rytmiske elementer i den syvende symfoni er så fundamental, at det fik Richard Wagner til at kalde symfonien for ”dansens apoteose”.

Læs Peer Kjær Andersens gennemgang af Beethovens dansende storværk på vores hjemmeside under “Baggrundshistorier”.

Læs om Beethovens 7. symfoni

SIKKER OG TRYG KONCERT

OBS! Nye pladser til ALLE koncerter i efteråret = bedre afstand og større tryghed. Husk at tjekke din mail.

De fortsatte krav til afstand mellem publikum og størrelsen på forsamlinger gør, at man vil opleve, at alle koncerterne her i efteråret bliver tilpasset inden premieren. Derfor skal man huske at tjekke sin mail, inden man tager til koncert med os i Symfonisk Sal.

For at sikre afstand, det rette antal mennesker og de bedste rammer for jer, kan følgende være ændret:

👉 Vi har sendt dig nye pladser i salen
👉 Vi har aflyst visse pladser i salen
👉 Vi har aflyst arrangementet

Dine gamle billetter med virker ikke mere – og dine oprindelige siddepladser vil være annullerede uafhængigt om du er blevet flyttet eller ej.

Musikhusets billetsalg kontakter alle billetkøbere direkte ca. en uge før arrangementet per email og/eller sms. Vi beder dig derfor tjekke din mail inden du besøger os. Det er vigtigt, at du udskriver dine nye billetter og medbringer dem til koncerten – for korrekt at kunne få anvist dine nye siddepladser (såfremt dine pladser eller koncerten ikke er blevet aflyst, naturligvis. I de tilfælde vil du automatisk få refunderet dit oprindelige billetkøb). Hvis du ikke har mulighed for at udskrive dine nye billetter, kan du også medbringe billetterne downloadet til din telefon.

Har du ikke modtaget en mail fra os inden koncerten – eller er du i tvivl omkring noget med din billet? Skriv en mail til musikhuset@aarhus.dk med dit arrangement og billetinformation.

Vi beklager naturligvis de gener, det måtte medføre, og håber på en snarlig opblødning af maksimum antal gæster, så vi kan få nogle af de “udsolgte” koncerter åbnet igen.

Besøg vores hjemmeside og læs mere om hvordan vi og Musikhuset sørger for trygge forhold i Symfonisk Sal - og hvordan du skal forholde dig, når du er til koncert i denne periode.

Læs mere om orkestrets og Musikhusets coronatiltag

KONCERTPROGRAM - NY PRIS

Koncertprogrammerne stiger i pris til 20 kr.
Hav lige penge eller MobilePay parat.

Fra 1. september og gældende fra starten af sæson 20/21 stiger prisen på koncertprogrammerne til 20 kr. 

Programmerne kan selvfølgelig stadig downloades gratis som pdf inden koncerten via link fra nyhedsbrev og hjemmeside.

Køber du et trykt program før koncerterne, bedes du have lige penge eller MobilePay parat, da programsælgerne ikke kan håndtere byttepenge pga. Covid-19 restriktioner.

MobilePay: Benyt orkestrets MobilePay-nummer 64434 og hav evt. betalingen indbetalt allerede inden du når frem til programsælgeren. Så kan du nøjes med at vise din digitale kvittering på 20 kr.
CD'er o.a. kan også betales via MobilePay.

Download programmet til ugens koncert
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2020 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.