Nyt fra IndFak
September 2016
30-09-2016
Nyhedsbrev
September






Orientering om fejl vedrørende sammenblanding af fakturaoplysninger i IndFak



Vi har konstateret at der i ganske få tilfælde er sket en sammenblanding mellem informationerne på to fakturaer i IndFak. Fejlen kan opstå hvis du er logget ind i den samme regnskabsenhed i to separate sessioner(faner) i den samme browser. Så kan det i sjældne tilfælde ske, at data lagret i browserens historik bliver blandet sammen på tværs af de to sessioner.

Moderniseringsstyrelsen anbefaler at du kun arbejder med IndFak i en session(fane) i samme browser.

I de fleste tilfælde vil sammenblandingen af informationer mellem to fakturaer hurtigt blive opdaget, da sammenblandingen af oplysninger medfører at fakturaerne ikke længere vil være valide, hvorfor de ikke kan færdigbehandles enten i IndFak eller i Navision.

Moderniseringsstyrelsen vil i løbet af de næste uger informere de påvirkede organisationer om hvert enkelt tilfælde, hvor fakturaoplysninger er blandet sammen siden overgangen til det nye IndFak. Også i de tilfælde, hvor vi kan se at organisationen selv har håndteret fejlen ved at ”slette” de berørte fakturaer.

Leverandøren af IndFak, Miracle, kører fremadrettet en gang om måneden et job, der identificerer alle tilfælde, hvor fakturaoplysninger er blandet sammen, og Moderniseringsstyrelsen vil hver måned orientere organisationer, der måtte være berørt af problemet om de enkelte fejl.

Fejlen skyldes desværre begrænsninger i internet browseres funktionalitet, og kan ikke umiddelbart udbedres i den nuværende version af IndFak. Men i løbet af 2017 vil brugergrænsefladen i IndFak overgå fra at være baseret på HTML4 og Silverlight teknologi til at være baseret på HTML5 teknologi. Det vil løse problemet permanent da HTML5 er markant bedre til håndtere komplekse operationer i en browser.


Til orientering er der i perioden fra 01. marts til 31. august 2016 er der observeret 17 tilfælde hvor fakturaoplysninger er blevet sammenblandet. I samme periode er der behandlet ca. 700.000 fakturaer i IndFak, så det er under 0,05 promille af alle fakturaer der er ramt af problemet.









På vores hjemmeside kan du finde FAQ - ofte stillede spørgsmål og vejledninger.

Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
modst@modst.dk