Nyt fra Moderniseringsstyrelsen, februar 2018
28. februar 2018
I Moderniseringsstyrelsen er vi naturligvis meget optaget af OK18 i denne tid. Som bekendt er forhandlingerne desværre brudt sammen på både det statslige, det regionale og det kommunale område. Processen er nu, at vi er indkaldt til møde i Forligsinstitutionen den 1. marts, hvor forhandlingsparterne skal orientere forligsmanden, Mette Christensen, om det hidtidige forhandlingsforløb. Forligsmanden kan herefter vælge at sende parterne hjem for at forhandle videre eller fortsætte forhandlingerne i Forligsinstitutionen.

Vi arbejder dagligt på at gøre det nemmere for statslige og offentlige institutioner at løse deres kerneopgaver effektivt til gavn for borgerne. Vi er med til at skabe gode rammer for at videreudvikle den offentlige sektor.
Det gør vi på mange forskellige måder; og her i vores nyhedsbrev kan du orientere dig om nogle af vores opgaver.

Venlig hilsen Poul Taankvist, direktør
Hvordan kan du som leder sikre enkel styring, der skaber værdi for kerneopgaven?
Det kan du blive klogere på i Moderniseringsstyrelsens nye publikation om enkel og værdiskabende styring, som også indeholder værktøjer, du kan bruge i din dagligdag. Publikationen er målrettet offentlige ledere men kan læses af alle, som ønsker inspiration til at skabe enkel og værdiskabende styring i praksis.

Gå videre for at læse mere om enkel og værdiskabende
Fokus på it-sikkerheden i Moderniseringsstyrelsen
Moderniseringsstyrelsen har i 2018 afsat yderligere midler til at styrke it-sikkerheden i de fælles statslige administrative systemer. Center for Systemer i Moderniseringsstyrelsen arbejder blandt andet med at styrke det strategiske afsæt for sikkerhedsarbejdet. Sikkerhed er en kerneleverance, når man som os, er både it-leverandør, drifts- og udviklingshus samt systemforvalter på vegne af hele staten.

Læs mere om vores arbejde med it-sikkerhed
Har du prøvet at sammenligne din institution i Statens Benchmarkdatabase?
Moderniseringsstyrelsen gennemførte i 2017 en brugerundersøgelse af Staten Benchmarkdatabase. Formålet med undersøgelsen var at belyse, hvordan Benchmarkdatabasen skaber mest mulig værdi for brugerne. I 2018 implementerer Moderniseringsstyrelsen en række anbefalinger til en forbedret Benchmarkdatabase.

Du kan læse mere om tiltagene her
Pilotimplementering af budgetsystem skudt i gang
Pilotforløbet for implementeringen af Statens Budgetsystem (SBS) blev den 21. februar sat i gang med et opstartsmøde for de 10 pilotinstitutioner. Projektets nyhedsbrev vil fremover holde dig ajour om aktuelle aktiviteter og kommende tiltag ifm. systemets implementering.

Læs mere om det kommende budgetsystem
Prisfolder for systemydelser i 2018
Moderniseringsstyrelsen har offentliggjort priser og leveringsvilkår for de fællesstatslige it-systemer i 2018.
Vi kan igen i 2018 sætte priserne for den samlede pakke ned i forhold til sidste år.

Læs mere og hent prisfolderen for 2018 her

Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
modst@modst.dk