Nyt fra Moderniseringsstyrelsen
Maj, 2018
Mest mulig velfærd og kvalitet
Moderniseringsstyrelsen er sat i verden for at være med til at sikre, at borgerne får mest mulig velfærd og kvalitet fra den offentlige sektor.

Det gør vi blandt andet ved at repræsentere staten som arbejdsgiver i forbindelse med overenskomstforhandlinger. Derfor har OK18 fyldt meget hos os de seneste måneder. Jeg er meget tilfreds med, at vi her i styrelsen har været med til at bane vejen for det overenskomstforlig , der blev indgået den 28. april for alle statens ansatte.

Men vores opgaver spænder vidt, og her i vores nyhedsbrev kan du læse om nogle af vores mest aktuelle indsatser.

Venlig hilsen Poul Taankvist
OK18
Overenskomstforlig for 180.000 statsansatte på plads
Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde kunne sammen med Flemming Vinther fra Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) og Lars Qvistgaard fra Akademikerne (AC) præsentere to samlede aftaler den 28. april.

Parterne har bl.a. aftalt en samlet økonomisk ramme på 8,1 pct., som indebærer generelle lønstigninger på 6,2 pct. til de statsansatte over de næste tre år, markante lønforbedringer for elever, lærlinge og praktikanter, en ny karriere- og kompetencefond, forenkling af løn- og ansættelsesvilkårene for chefer på visse selvejende institutioner samt tryghed om den betalte spisepause.

Gå videre til forligene mellem staten og hhv. Akademikerne og CFU

Læs nyhed om overenskomstforliget for statens ansatte
Styringsbehov
Klar til det nye fællesstatslige budgetsystem?
For at forberede din institution bedst muligt til det nye budgetsystem har Moderniseringsstyrelsen udarbejdet publikationen, ’Kender du dine styringsbehov?’. Publikationen skal understøtte den forretningsmæssige forberedelse til implementeringen af budgetsystemet, og målgruppen er økonomimedarbejdere.

Bliv klar til det nye budgetsystem - gå videre til inspirationsmaterialet og øvelserne på vores hjemmeside
Kompetenceudvikling i det offentlige
Campus - hele statens digitale læringsplatform
Medarbejdere i det offentlige har mulighed for at få bedre overblik over deres kompetenceudvikling i det nye Campus fra den 3. april. Funktionaliteten er nemlig blevet udvidet, brugergrænsefladen har fået et stort løft, og det er blevet lettere at navigere i systemet.

Læs mere om de nye muligheder i Campus
Vi hjælper medarbejderne videre
Tilbud om outplacement- og kompetenceudviklingsforløb
Medarbejdere, som ikke ønsker at flytte med deres arbejdsplads i forbindelse med Bedre Balance II, har mulighed for at få et professionelt outplacement- eller kompetenceudviklingsforløb.

Læs mere om at få god rådgivning til at komme videre til en ny arbejdsplads.
GPDR
Fælles dataansvar for fællesstatslige it-systemer
Moderniseringsstyrelsen og Datatilsynet har udarbejdet en cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar, som tydeliggør ansvarsdelingen på persondataområdet mellem Moderniseringsstyrelsen og de institutioner, som benytter de fællesstatslige systemer.

Læs mere om cirkulæreskrivelsen, der er med til at understøtte efterlevelsen af databeskyttelsesforordningen (GDPR).
Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
modst@modst.dk