Nyt fra Moderniseringsstyrelsen
30. marts 2017
Hilsen fra direktør Poul Taankvist
Velkommen til vores nyhedsbrev.
Moderniseringsstyrelsen skal bidrage til at forny den offentlige sektor. Vi skal hjælpe med at gøre den offentlige sektor bedre og mere effektiv. Vi er med til at give mulighed for en mere enkel og smart styring, hvor der bliver bedre tid til kerneopgaverne. Det er også højt prioriteret, at staten skal have sunde og gode arbejdspladser med motiverede medarbejdere og dygtige ledere.

Her i vores nyhedsbrev kan du læse om vores arbejde med at forny den offentlige sektor igennem vores mange forskellige kerneopgaver.

God læselyst.
Her er Moderniseringsstyrelsens direktion
Moderniseringsstyrelsens samlede direktion er Maria Damborg Hald, Hanne Lund-Christensen, Poul Taankvist og Linda Nordstrøm Nissen.

Vi byder velkommen til Linda den 1. maj 2017.
Hvordan anerkender man den gode undervisning på professionshøjskoler og erhvervsakademier?
Partsprojektet fra OK15, der har fokus på at anerkende og motivere undervisere på professionshøjskoler og erhvervsakademier, er i fuld gang.

Læs om projektet her.
Faldende sygefravær i staten
Nye tal viser, at sygefraværet i staten er faldet. I 2016 var det gennemsnitlige antal fraværsdage på grund af sygdom faldet til 8,4 dage. Det svarer til, at statens ansatte var på arbejde næsten 55.000 dage flere i 2016 end i 2015.

Læs mere om det faldende sygefravær i staten.
Et nyt hold statslige topledertalenter godt i gang
18 statslige vicedirektører og afdelingschefer er udvalgt til deltagelse på hold 2 af SPOT – det statslige topledertalentprogram.

Læs mere om hold 2 af SPOT.
Udviklingsforløb for ledertalenter, nye ledere og erfarne ledere er på vej
Der er nu offentliggjort tre udbud vedrørende indkøb af tværstatslige udviklingsforløb for henholdsvis ledertalenter (før-ledere), nye ledere og erfarne ledere.

Her kan du læse mere om de tre udbud.
God ledelse i den offentlige sektor gør en forskel
Regeringen har nedsat en ledelseskommission, som skal kortlægge og analysere offentlig ledelse og komme med konkrete anbefalinger, der kan styrke kvaliteten af offentlig ledelse i fremtiden.

Læs mere om ledelseskommissionen.
Stor interesse for 'inspiration til ledelsesinformation'
Moderniseringsstyrelsen udgav i februar en publikation om ledelsesinformation i staten med cases på ledelsesinformation fra 15 forskellige styrelser og departementer. Publikationen er blevet fulgt op af tre miniseminarer om ledelsesinformation, som har tiltrukket over 200 deltagere fra statslige institutioner og er blevet præsenteret på en række netværksmøder blandt statslige aktører.
Publikationen kan hentes på Moderniseringsstyrelsen hjemmeside.
Digitalisering af HR-området gennem dialog og involvering
Involvering af brugerne og forandringsledelse er højt på prioriteringslisten, når Moderniseringsstyrelsen digitaliserer HR-området. Workshops, brugerinddragelse ved kvalitetstjek af udbudsmateriale, referencegrupper, et større informationsmøde for HR-chefer og en besøgsrunde i departementerne er nogle af de aktiviteter, der i gang i forbindelse med en bredere digitalisering af HR-området i staten.

Læs mere om digitaliseringen af HR-område.
Navision Stat, NS9.0 frigives i efteråret 2017
Moderniseringsstyrelsen er i fuld gang med at forberede for den næste version af Navision Stat, NS9.0 til frigivelse i 2017.

Her kan du læse mere om de væsentlige nyheder i den kommende version NS9.0.
Nyt rejseafregningssystem rulles ud i 2017
Efter sommerferien begynder Moderniseringsstyrelsen udrulning af RejsUd2 til hele Staten. Brugergrænsefladen på det nye RejsUd er optimeret til en mere moderne brugergrænseflade med mange flere muligheder. Kilometerberegningen sker bl.a. gennem integration til Google Maps. Derudover vil RejsUd være mobilunderstøttet, sådan at man f.eks kan tage et billede af sin kvittering og foretage sine registreringer på farten.

Her kan du læse mere om pilotprojektet og tidsplanen for udrulningen.
Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
modst@modst.dk