Nyt fra Moderniseringsstyrelsen
Juni, 2018
12.jun, 2018
Ledelse gør en forskel
Her i Moderniseringsstyrelsen har vi blandt andet fokus på god ledelse. Ledere i staten skal være blandt de dygtigste, så de kan sætte retning og engagere deres medarbejdere for hele tiden at udvikle velfærdssamfundet. Ledelseskommissionen er netop kommet med sin rapport med anbefalinger til offentlig ledelse. I Moderniseringsstyrelsen har vi understøttet ledelseskommissionen, som sekretariat for arbejdet.

Ledelse er temaet for dette nyhedsbrev. Vi håber, at Ledelseskommissionens syv anbefalinger er med til at sikre bedre ledelse i det offentlige.

Du kan også læse om OK18 og de informationsmøder, som vi afholder for statens arbejdsgivere. Vi fortæller også om vores implementering af statens nye budgetsystem samt vores arbejde med databeskyttelse.

Venlig hilsen Poul Taankvist
Tema: Ledelse
Ledelseskommissionen:
Ledelse i den offentlige sektor med fokus på udvikling af driften
Lederne i den offentlige sektor står for ofte alene. Det er et af de budskaber, som regeringens ledelseskommission kommer med i rapporten ”Sæt borgerne først - ledelse i den offentlige sektor med fokus på udvikling af driften”. Rapporten indeholder syv overordnede anbefalinger, der skal sikre bedre ledelse i den offentlige sektor.
Læs hele pressemeddelelsen om ledelseskommissionens rapport
Bedre ledelse i det offentlige
Ledelseskommissionen er nedsat af regeringen for at understøtte bedre ledelse i hele den offentlige sektor. Ledelseskommissionens definition på ledelse er "Ledelse handler om at sætte retning og skabe resultater via og sammen med andre".

Her kan du læse ledelseskommissionen rapport med syv overordnede anbefalinger
Ledelseskommissionen på Folkemødet
Ledelseskommissionen deltager i forskellige debatter på Folkemødet 2018. Her giver de blandt andet et indblik i, hvordan vi kan arbejde med Ledelseskommissionens anbefalinger samt forskellene på offentlig og privat ledelse, ligesom de svarer på om en reform kan fjerne siloer og skabe sammenhæng.

Se, hvor du kan møde Ledelseskommissionens medlemmer på Bornholm
Statens budgetsystem
Live i 10 pilotinstitutioner
Den 7. juni fik de første pilotinstitutioner adgang til det nye Statens Budgetsystem. Målet med budgetsystemet er at skabe en administrativ lettelse af budgetarbejdet og give mulighed for et kvalitetsløft af økonomistyringen i både den enkelte institution og på det samlede ministerområde.

Budgetansvarlige chefer og økonomiafdelingerne i de første statslige institutioner fra Beskæftigelsesministeriet, Kulturministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet og Finansministeriet har nu taget det nye budgetsystem i brug i forbindelse med økonomiopfølgningen for maj.

Læs om det kommende budgetsystem
OK18
Overenskomstresultaterne i staten stemt hjem
Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) og Akademikerne meddelte den 4. juni Finansministeriet, at overenskomstresultaterne for perioden 2018-2021 er tiltrådt.

Læs mere om de nye overenskomster
Invitation til informationsmøder om OK18
Moderniseringsstyrelsen inviterer alle statens arbejdsgivere til informationsmøder om OK18-forløbet og resultaterne. På informationsmøderne vil Moderniseringsstyrelsen orientere generelt om forløbet samt om forskellige temaer fra overenskomstresultatet.

Invitation til informationsmøderne
Databeskyttelse
Vi behandler dine data med omhu
Den nye databeskyttelsesforordning stiller højere krav til, hvordan vi som institution håndterer dine data. Ændringerne betyder bl.a., at du som registreret har særlige rettigheder, når vi behandler persondata om dig.

Læs mere om, hvordan vi håndterer data
Er du vores nye kollega?
Job i Moderniseringsstyrelsen
Læring og talentudvikling i det offentlige er på vej ind i en ny digital tidsalder, og vi har brug for en forretningskonsulent der kan være med til at videreudvikle den eksisterende Campus platform fra en læringsløsning til en løsning, der digitaliserer kompetence- og præstationsledelse.

Læs hele stillingsopslaget
Ansøgningsfristen er 22.juni

Se alle vores ledige stillinger
Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
modst@modst.dk