Nyt inspirationsmateriale med øvelser til det fællesstatslige budgetsystem og ny publikation om enkel og værdiskabende styring
09. maj 2018
Er din institution klar til det nye fællesstatslige budgetsystem?
For at forberede din institution bedst muligt til det nye budgetsystem har Moderniseringsstyrelsen udarbejdet publikationen ’Kender du dine styringsbehov?’. Publikationen har til formål at understøtte den forretningsmæssige forberedelse til systemet, som implementeres i 2019.

’Kender du dine styringsbehov?’ indeholder øvelser og inspirationsmateriale til, hvordan din institution kan designe registreringsrammen, så den bedst muligt understøtter jeres styringsbehov og sikrer, at I kan få det optimale ud af det nye system.

Gennemgå jeres registreringsramme
Hvis din institution vil have fuld funktionalitetsudnyttelse af det nye budgetsystem, vil det formentlig være en fordel for jer at gennemgå jeres registreringsramme. Inspirationsmaterialet og øvelserne hjælper jer med at komme godt i gang med arbejdet.

Læs mere og find inspirationsmaterialet og øvelserne her

Rådgivning og sparring om registreringsrammer
Hvis du har spørgsmål til publikationen eller ønsker sparring om jeres registreringsramme, er du velkommen til at kontakte kontaktpersonen for dit ministerområde.

Du finder listen over kontaktpersoner her
Ny publikation om enkel og værdiskabende styring
Hvordan kan du som leder sikre enkel styring, der skaber værdi for kerneopgaven?

Det kan du blive klogere på i Moderniseringsstyrelsens nye publikation om enkel og værdiskabende styring. Til publikationen er der udarbejdet et katalog, hvori der præsenteres en række konkrete værktøjer, som du kan anvende i dit daglige styringsarbejde.

Publikationen er målrettet nye ledere i staten men kan læses af alle, som ønsker inspiration til at skabe enkel og værdiskabende styring i praksis.

Læs mere og find publikationen og værktøjskataloget her
To nye KPI'er i Statens Benchmarkdatabase
Nye KPI'er for generelle fællesomkostninger
Moderniseringsstyrelsen har udgivet to nye KPI’er for generelle fællesomkostninger i Statens Benchmarkdatabase:
Løn til generelle fællesomkostninger pr. årsværk
Husleje pr. årsværk uden produktionsanlæg

Løn til generelle fællesomkostninger pr. årsværk
KPI'en viser institutioners lønomkostninger pr. årsværk til fællesfunktioner (HR, IT, økonomi, sekretærer, tværgående kommunikation mv.) og generel ledelse (løn til chefer i lønramme 38 eller over). Med KPI’en kan du se hvor stor en del af din institutions generelle fællesomkostninger, der udgøres af lønomkostninger og sammenligne det med andre institutioner.

Husleje pr. årsværk uden produktionsanlæg
KPI’en viser den del af huslejen, som udgør en generel fællesomkostning, fordelt på det samlede antal årsværk i institutionen. Med KPI’en kan du sammenligne din institutions huslejeniveau med andre institutioners uden, at husleje relateret til institutionsspecifikke faglige kerneopgaver (fx undervisningslokaler, museumsbygninger, asylcentre mv.) gør sammenligningen vanskelig og upræcis.

Læs mere og tilgå Statens Benchmarkdatabase her
Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
styring@modst.dk