Nyt om den sammenhængende registreringsramme og nye netværk om styring
12. juli 2017
Den sammenhængende registreringsramme
Sammenhængende styring og planlægning af økonomi, HR og faglige opgaver kræver en sammenhængende datastruktur på tværs af systemer og organisatoriske skel. Her er registreringsrammen nøgleordet. En registreringsramme er den infrastruktur, der anvendes til at holde orden i og skabe overblik over institutionens data.

Moderniseringsstyrelsen har for nylig indgået kontrakter om udvikling af et fællesstatsligt HR-system og et fællesstatsligt budgetsystem. Når de nye systemer er implementeret i 2018/2019, vil de bl.a. have betydning for forretningsprocesserne inden for ministerområderne og i de enkelte styrelser. Som institution kan I forberede jer på implementeringen ved bl.a. at klargøre den interne styringsmodel og sikre, at registreringsrammerne er i overensstemmelse hermed.

Moderniseringsstyrelsen har til det formål udarbejdet en vejledning, hvor du kan finde inspiration til udvikling af din institutions eller ministerområdets registreringsramme. Vejledningen fokuserer ikke alene på den økonomiske registreringsramme men behandler institutionens registreringsrammer ud fra en helhedsbetragtning.
Du finder vejledningen her.

Tilbud om gennemsyn af registreringsrammer
Hvis din institution sidder med en specifik udfordring i forhold til jeres registreringsramme, tilbyder vi i Moderniseringsstyrelsen at bistå med ressourcer, så I kan få sparring på de udfordringer, I oplever. Hvis I er interesserede, er I velkomne til helt uforpligtende at kontakte jeres kontaktperson.
Du finder listen over kontaktpersoner for ministerområderne her.

Gå-hjem-møder
I forbindelse med lancering af vejledningen om den sammenhængende registreringsramme afholder Moderniseringsstyrelsen to gå-hjem-møder, hvor du kan komme og få inspiration. Tilmeld dig ved at klikke på en af datoerne:

Mandag den 28. august kl. 14.00-16.00
Fredag den 8. september kl. 14.00-16.00
Indlæsning af tillægsbevillinger
Skæringsdato for indlæsning af tillægsbevillinger for 2. kvartal 2017
Moderniseringsstyrelsen har modtaget flere henvendelser vedrørende skæringsdatoen for indlæsning af tillægsbevillinger for 2. kvartal 2017. Skæringsdatoen er fastsat til den 10. august 2017. Hvis du indlæser efter den 10. august, vil tillægsbevillingerne blive konteret på 3. kvartal.
Nye netværk
Deltag i netværk om styring
Moderniseringsstyrelsen har opstartet en række netværk om styring for økonomichefer og medarbejdere i staten. Netværkene har til formål at understøtte videndeling på tværs af staten og give inspiration til, hvordan du kan forbedre arbejdet med styring i din institution.

Vi etablerer løbende nye netværk, hvor vi matcher deltagerne ud fra institutionernes opgaver for at sikre, at deltagerne får størst muligt udbytte af netværket. Hvis du ønsker at deltage i et netværk, kan du skrive en mail til Mathias Amdi Cato Jensen.
Kurser i grundbudgetter og udgiftsopfølgninger
Nye kurser i grundbudgetter og udgiftsopfølgninger i 3. kvartal
Skal du arbejde med grundbudgetter og udgiftsopfølgninger, og vil du gerne lære mere om metoder og få konkrete redskaber, som du kan anvende i arbejdet? Så tilmeld dig Moderniseringsstyrelsens kurser i grundbudgetter og udgiftsopfølgninger for medarbejdere i staten og bliv klogere på, hvordan du laver en god udgiftsopfølgning.

To kursusspor
Moderniseringsstyrelsen udbyder i tredje kvartal to forskellige kurser, som begge vil have fokus på arbejdet med grundbudgetter og udgiftsopfølgninger. På kurset, som henvender sig til begyndere, får du en generel introduktion til, hvorfor vi laver udgiftsopfølgninger, det statslige udgiftsloft og de forskellige bevillingstyper.

På kurset, som henvender sig til øvede, fylder introduktionen mindre. Her vil du i stedet få viden om, hvordan du kan skabe specifikke rapporter i Statens Koncern System (SKS), som kan efterkomme de behov, du har.

Tilmelding og datoer for kurset til begyndere:
Onsdag den 13. september kl. 9.00-15.00
Onsdag den 20. september kl. 9.00-15.00

Tilmelding og datoer for kurset til øvede:
Fredag den 22. september kl. 9.00-15.00
Mandag den 25. september kl. 9.00-15.00

Kurserne er gratis.
Fokus på sparring og rådgivning
Få sparring og rådgivning om økonomistyring
Har din institution udfordringer, I gerne vil sparre om? Eller ønsker I at få inspiration til, hvordan I kan optimere jeres økonomistyring, herunder aktivitets- og ressourcestyring, mål- og resultatstyring og den finansielle styring?

Moderniseringsstyrelsens kontor for Implementering af Resultat- og Økonomistyring udvider rollen som kontaktperson for ministerområderne, så den i endnu højere grad støtter op om udviklingen af ministerområdernes økonomistyring. Det kan f.eks. ske ved, at vi samarbejder om styrings- og udviklingsprojekter og gennem løbende sparring og rådgivning.

Hvis du gerne vil høre mere, om hvilke muligheder der er, er du velkommen til at kontakte os.
Du finder listen over kontaktpersoner for ministerområderne her.
Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
styring@modst.dk