Nyt om Digitalisering og Teknologi Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
KL-logo

Nyt om Digitalisering og Teknologi

Maj 2024

 
Kære læser
 
Vil I være med til at skabe fremtidens danske sprogmodeller? Sådan lyder det til kommunerne fra det nye Dansk Sprogmodel Konsortium, der så dagens lys i begyndelsen af maj. 
 
Alexandra Instituttet, IBM Danmark og Dansk Erhverv står i spidsen for konsortiet, som vil udvikle danske sprogmodeller, der skal sikre åben innovation, transparens, national kultur og uafhængighed af tredje parter. Konsortiet inviterer offentlige og private organisationer til at være med og forpligte sig til centrale principper om, at sprogmodellerme skal være open source med fri og gratis adgang for alle. 
 
I KL er vi glade for, at så mange stærke aktører går sammen om at prøve at løse de store udfordringer, vi har ift. at kunne bruge generativ kunstig intelligens i den offentlige sektor. D. 4. juni kl. 9 lægger vi hus til et gratis webinar, hvor du kan høre konsortiet fortælle om initiativet og Aarhus Kommune deler, hvorfor de synes, det er en god idé at være med: Kom til webinar om fremtidens danske sprogmodeller
 
Husk: Lige om lidt udløber muligheden for at få fingre i en early bird-billet til Digitaliseringsmessen 2024. Til og med på mandag d. 27. maj koster billetten kun 900 kr.: Book early bird til Digitaliseringsmessen.
 
Mange hilsner
Pia Færch & Frederik Nordentoft Andersen
Kontorchefer, Digitalisering og Teknologi

Nyheder

AI-landkort på tegnebrættet

KL er ved at indsamle data til et AI-landkort, som skal vise kommunernes AI-løsninger. Kortet skal gøre det lettere at hente inspiration hos hinanden og række ud til kollegaer på tværs af kommunegrænser. Digitaliseringscheferne er lige nu ved at tilmelde kommunernes AI-løsninger, så de kan blive plottet på kortet. 

Frontpersonale skal være velfærdsteknologiske frontløbere

Det er ikke kun borgere, der kan være udfordret af de digitale løsninger. Også kommunernes medarbejdere kan have brug for hjælp. Bolig og Beskæftigelsesenheden i Københavns Kommune har søsat en særlig supportindsats for at gøre frontpersonalet fortroligt med systemerne, så de bedre kan vejlede borgerne.

Man kan ikke ringe forkert, når man ringer til Horsens Kommune

I Horsens Kommune er alle forvaltninger altid klar på telefonen i hele kommunens åbningstid. Med et motto om, at borgerne ikke kan ringe forkert, arbejder de for at borgerne kan få hjælp så effektivt som muligt på tværs af hele organisationen.

Lederskab er nøglen til digitalisering

Udvikling af ledernes digitale mindset og forestillingsevne er betingelsen for at få succes med digitalisering. Det understreger Hanne Jansfort og Anders Kollin fra Viborg Kommune, der gennem et aktionslæringssprojekt har løftet ledelseskompetencer og tydeliggjort roller og ansvar i digitaliseringsarbejdet. Læs interview med dem som optakt til konferencen "HR møder digitalisering" d. 10. juni i Kolding. 

Få sidste nyt om Chromebook-sagen

KL har nu modtaget et brev fra digitaliseringsminister Marie Bjerre, børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye og justitsminister Peter Hummelgaard. De tre ministre anerkender den vanskelige situation, som Datatilsynets afgørelse og påbud i Chromebook-sagen har bragt kommunerne i. Brevet er et foreløbigt svar på henvendelser fra KL, der opfordrer regeringen til at se på lovgivningen.

Videncenter Meetup

Med et abonnement på ”Videncenter Meetup” bliver du en del af et virtuelt netværk og får adgang til to månedlige webinarer om digitale temaer og ny teknologi i kommunerne.

Arrangementer

Fremtidens danske sprogmodeller og GenAI-nutid  i Gladsaxe

KL's gratis webinarrække om generativ AI inviterer igen 'indenfor'. Den d. 4. juni kl. 9 kan du møde repræsentanter fra det nye Dansk Sprogmodel Konsortium, der fortæller alt om initiativet. Bagefter kan du få highlights fra Gladsaxe Kommunes arbejde med specialiserede chatbots, der kan hjælpe medarbejderne i hverdagen.

Final call for early bird til Digitaliseringsmessen

Book din billet til Digitaliseringsmessen 2024 senest d. 27. maj, så får du billetten til en særlig early bird-rabatpris. På messen kan du få inspiration til, hvordan vi skaber bedre service med ansvarlige, digitale løsninger.

Kommunernes AI-skole

KL og Komponents AI-skole tilbyder målrettede kompetenceforløb til medarbejdere, ledere, direktioner og politikere. Forløbene sætter spot på, hvordan kommunerne kan anvende generativ kunstig intelligens – fra gode prompts til juridiske rammer.

Ny uddannelse: Styrk din ledelse af digitalisering

Ledelse af digitalisering er vigtigere end nogensinde i en verden præget af hastige forandringer og store teknologiske spring. God digital ledelse kan heldigvis læres, siger Per Eeg, der er partner og områdedirektør i konsulenthuset Lead. Tag med på KL-uddannelsen "Ledelse af digitalisering" i efteråret 2024, hvor Per vil være underviser.

Webinar om digital understøttelse af kommunalt tilbud til børn og unge i psykisk mistrivsel

På webinaret bliver der sat fokus på krav og tidsplaner vedrørende den dokumentation, kommunikation og monitorering, som knytter sig til det nye kommunale tilbud til børn og unge i psykisk mistrivsel. Følg webinaret d. 28. maj kl. 14-15.30
Klik her for at framelde dig vores nyhedsbrev