Nyt om Digitalisering og Teknologi Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
KL-logo

Nyt om Digitalisering og Teknologi

Juni 2024

 
Kære læser
 
Sommerferien lokker lige om hjørnet. Inden vi lander i den, vil vi lige dele en masse gode nyheder på digitaliseringsområdet med dig.
 
I Chromebook-sagen ser vi nu resultatet af et velfungerende samarbejde med gode kommuner og KOMBIT. Men der er stadig brug for, at regeringen får styr på lovgivningen på tværs af velfærdsområderne. Læs gårsdagens nyhed om Chromebook-sagen.
 
Samarbejde er nøgle til meget. Også på årets Digitaliseringsmesse, der løber af stablen 25. september. Nu kan du få et sneak peak på programmet til Digitaliseringsmessen 2024.   
 
AI vil fylde meget på messen. Det gør det også i vores hverdag. I sidste uge offentliggjorde vi sammen med Digitaliseringsstyrelsen et inspirationskatalog med gode eksempler på brug af generativ AI i den offentlige sektor. Og tidligere på måneden lancerede vi et AI-landkort, hvor du kan se, hvor i landet kommunerne har afprøvet forskellige løsninger. På vores Meetup 22. august kan du høre alt om AI-inspirationskataloget og AI-landkortet.
 
God sommer
Pia Færch & Frederik Nordentoft Andersen
Kontorchefer, Digitalisering og Teknologi

Nyheder

Meetup er klar til en ny sæson – er du med?

Efter sommerferien åbner Videncenter Meetup for en ny sæson webinarer. Som deltager kommer du med i et virtuelt netværk, der deler viden om digitalisering og ny teknologi. 57 kommuner har allerede tegnet Meetup-abonnement, og ny evaluering viser stor tilfredshed. 

Nyt inspirationskatalog: Sådan bruger det offentlige generativ AI

I et nyt casekatalog præsenterer Digitaliseringsstyrelsen og KL syv eksempler på brug af generativ AI i den offentlige sektor. 

Landkort viser vej til 94 AI-projekter

KL’s nye AI-landkort viser, hvor i landet, kommunerne har afprøvet forskellige AI-løsninger. Kommunerne har taget teknologien til sig og bruger den bl.a. til at hjælpe medarbejdere og borgere med at finde information, lægge smarte ruteplaner og beregne klimaaftryk.

KL efter Chromebook-sagen: Regeringen må på banen nu

Kommunerne efterlever nu Datatilsynets påbud til de 52 kommuner i den såkaldte Chromebook-sag. Men selvom der er fundet en løsning i sagen, er der fortsat brug for, at regeringen ændrer lovgivningen, så den bliver forsvarlig, ansvarlig og tidssvarende på tværs af velfærdsområderne.

Borgere er med i det digitale maskinrum

Rødovre Kommune har det sidste år sat borgere, politikere og forvaltning stævne i et opgaveudvalg om digitalisering. Udvalget foreslår bl.a. at indføre digital first-princippet og vil gå længere på digitaliseringsområdet end forventet.

Softwarerobotter sender velkomstbreve til nye tilflyttere

I Roskilde Kommune er det en softwarerobot, der sender velkomstbreve til nytilflyttede borgere. RPA-teknologi hjælper med kontrol af bopælsregistrering og udsendelse, så brevene når hurtigere frem.

Arrangementer

Få et sneak peek på programmet til Digitaliseringsmessen 2024

Kom med til Danmarks vigtigste messe for offentlige digitalisering d. 25/9. Her kan du få sidste nyt og alt det bedste fra leverandører, kommuner og KL. Vi løfter nu sløret for programmet på de første af messens syv scener.

Kommunernes implementeringsuddannelse

Få værktøj til at arbejde metodisk og fleksibelt med implementering af digitale løsninger i kommunerne.

Studietur til London om borgernær sundheds- og velfærdsteknologi

Unik mulighed for at deltage på en todages studietur til London og få ny inspiration om borgernær sundheds- og velfærdsteknologi. Der er et begrænset antal pladser.

Styrk din ledelse af digitalisering

God digital ledelse kan læres. Det lover Per Eeg, der partner og områdedirektør i konsulenthuset Lead. Du kan møde Per som underviser på KL's nye uddannelse "Ledelse af digitalisering", hvor han bl.a. tager afsæt i sin nye bog "Ledelse i den digitale jungle"

Kursus om datakonsulentens værktøjskasse

Lær hvordan du lykkes med effektivt at omsætte data til beslutningsgrundlag, der styrker forretningen. 
Klik her for at framelde dig vores nyhedsbrev