Nyt om Digitalisering og Teknologi Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
KL-logo

Nyt om Digitalisering og Teknologi

September 2024

 
Kære læser
 
Efteråret er landet, og Digitaliseringsmessen 2024 står for døren. Næsten 1.600 deltagere har nu sikret sig en plads til Danmarks største event for offentlig digitalisering onsdag den 25. september i Odense Congress Center. Der er rift om billetterne til de gratis guidede ture. 
 
 
På Digitaliseringsmessen kan du få sidste nyt og alt det bedste om offentlig digitalisering - fra AI til borgerservice og digital inklusion. Vi har +100 udstillere og program på syv scener. Til åbningsdebatten kan du fx møde vores nye digitaliseringsminister Caroline Stage Olsen. Og vi slutter dagen af med en omgang skræmmende underholdende 'Cybersikkerhed for sjov' med journalist Anders Lund Madsen og datagidselforhandler Michael Andersen.
 
Vi håber, vi ses i Odense. 
 
Mange hilsner
Pia Færch & Frederik Nordentoft Andersen
Kontorchefer, Digitalisering og Teknologi

Nyheder

Mit Overblik ser ind i fremtiden

Mit Overblik på borger.dk runder snart fem år. Ny strategi for det kommunale bidrag til den digitale platform viser, hvordan Mit Overblik skal være med til at gøre det lidt lettere at være borger i dagens digitale Danmark.

Generativ AI skriver referater af høringssvar i Roskilde

I Roskilde Kommune tester de en generativ AI-løsning, der hjælper medarbejdere med at skrive referater af høringssvar. Initiativet er med til at frigøre tid.

Ny AI-taskforce skal sætte retning og fjerne de juridiske snubletråde

Debatindlæg: "Hvis vi skal få gavn af kunstig intelligens, skal vi flytte de store sten, der skaber bøvl og usikkerhed, og sikre, at vi kan og må bruge kunstig intelligens til at skabe et moderne velfærdssamfund," skriver Peter Rahbæk Juel, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg.

I Esbjerg kan du chatte med kommunen på 90 forskellige sprog

Esbjerg Kommune har udviklet en chatbot med generativ AI, der kan hjælpe med alt fra skrald til pasbestilling. Den kan forstå og svare på mere end 90 sprog.

Cyberforsvar: NIS2-implementering uden kommunerne er no-go

Det er en stor fejl, når regeringen ikke vil omfatte kommunerne i det danske cyberforsvar. Det vil betyde store, åbne flanker i en tid, hvor opgaverne tæt på borgerne let kan blive et mål i hybridkrigen.

Borgerservice besøger væresteder for sårbare borgere

I Odense Kommune sidder der medarbejdere fra Borgerservice på kommunens væresteder og hjælper sårbare og udsatte borgere med MitID, flytning og lignende. Så borgerne får hjælp i et trygt miljø.

Arrangementer

Se programmet til Digitaliseringsmessen 2024 – det er skræmmende underholdende

Kom med og netværk med kommunale kolleger og leverandører fra hele landet. Du kan høre oplæg om alt fra AI og borgerservice til hackermetoder, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen…

Gratis konference om digital inklusion

Den 31. oktober inviterer Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner til en dag med oplæg og debat om digital inklusion. Konferencen er målrettet ledere og medarbejdere i offentlige myndigheder og interesseorganisationer. 

Klima-meetup: Klimateknologi med dokumenteret effekt

 
KL, Digital Lead, DI, Kombit og Gate21 inviterer til 'klima-meetup', hvor kommuner og virksomheder deler erfaringer og løsninger inden for klimateknologi. Styrk dit netværk og udforsk teknologier, der kan gøre en forskel for klimaet.

Kommunernes arkitekturstyringsuddannelse

I takt med den teknologiske udvikling stiger kompleksiteten i kommunernes it-landskab. Det øger behovet for aktiv styring af it-investeringerne. På kurset arbejder deltagerne med arkitekturmæssige problemstillinger, som tager udgangspunkt i it-anskaffelser i en kommune. 

Kommunernes arbejdsgangsuddannelse

Kommunernes arbejdsgangsuddannelse er målrettet interne konsulenter, der arbejder med at gennemføre analyser og optimering af arbejdsgange og forretningsprocesser, fx i forbindelse med robotics, digitalisering og kvalitetsudvikling.

Skræddersyet kursus til procesteam

Ny lovgivning og mere digitalisering stiller store krav til arbejdsgangene. Hvorfor ikke samle og uddanne jeres eget interne hold af proceskonsulenter?
Klik her for at framelde dig vores nyhedsbrev