Nyt om implementering af FL-formål og nye kurser i grundbudget og udgiftsopfølgninger
23. maj 2017
Nyt om implementering af FL-formål
Moderniseringsstyrelsen har nu offentliggjort to KPI’er for generelle fællesomkostninger i Statens Benchmarkdatabase: generelle fællesomkostninger pr. årsværk og generelle fællesomkostninger som andel af bruttoudgifter.

Ved udarbejdelsen af KPI’erne har det imidlertid vist sig, at der er store variationer i tallene på tværs af ministerområderne. Derfor har vi været på rundtur i alle departementer for at blive klogere på årsagerne til den store variation og for at følge implementeringen af kravet om regnskabsregistrering af generelle fællesomkostninger. Dialogen med departementerne har været meget udbytterig og har givet os ny viden, som vi vil bruge til at sikre bedre datakvalitet i tallene for 2017.

Ny vejledning på vej
På rundturen har flere ministerområder givet udtryk for, at vejledninger og inspirationsmateriale om registreringskravet har været for spredt og svært tilgængeligt. Derfor er vi nu i gang med at samle materialet ét sted i en ny vejledning, hvor det fremgår tydeligere, hvad der er krav, og hvad der er anbefalinger.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning og sparring om implementering af registreringskravet, er du velkommen til at kontakte os på: styring@modst.dk.
Nye kurser i grundbudgetnotat og udgiftsopfølgninger
Moderniseringsstyrelsen udbyder nye kurser i grundbudgetnotat og udgiftsopfølgninger
Skal du arbejde med grundbudgetter og udgiftsopfølgninger, og vil du gerne lære mere om metoder og få konkrete redskaber, som du kan anvende i arbejdet?

Så tilmeld dig Moderniseringsstyrelsens kurser i grundbudgetnotater og udgiftsopfølgninger for medarbejdere i staten, hvor du kan forbedre dine kompetencer og blive klogere på, hvordan du laver en god udgiftsopfølgning. På kurset vil du også få viden om, hvordan det interne budget kan kobles til den eksterne afrapportering.

Datoer for kurser og tilmelding (det er fire identiske kurser):

Fredag den 9. juni kl. 9.00-15.00

Mandag den 19. juni kl. 9.00-15.00

Tirsdag den 20. juni kl. 9.00-15.00

Onsdag den 21. juni kl. 9.00-15.00

Kurserne er gratis.
Ledige stillinger i Moderniseringsstyrelsen
Kan du skabe fornyelse af styringen i den offentlige sektor?
I Moderniseringsstyrelsens kontor for Implementering af Resultat- og Økonomistyring søger vi lige nu tre nye kollegaer, som kan drive udviklingsprojekter, analyser og implementering af bedre styring i den offentlige sektor. Har du en holdning til, hvad god virksomhedsstyring er? Er du blandt de fagligt bedste, kan du tænke store tanker og stille skarpt på detaljen? Så vil vi meget gerne have dig som ny kollega.

Send os din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via statens e-rekrutteringssystem (HR-manager) senest den 31. maj.

Læs mere og søg stillingen her
Afmeld nyhedsbrevet her
Moderniseringsstyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
styring@modst.dk